Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top 5 lucruri pe care orice viitor antreprenor trebuie sa le stie

de Camelia Diaconu 25 Nov. 2020 5731
4.1 din 5 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Daca ai o idee de afacere si iti doresti sa o pui in practica, atunci trebuie sa te asiguri ca esti stapan pe domeniul in care vrei sa activezi. O strategie bine definita te poate ajuta sa ajungi in scurt timp in topul celor mai bune idei de afaceri. Pentru inceput, iata ce lucruri trebuie sa stie orice viitor antreprenor!

Vointa si creativitatea nu sunt singurele abilitati pe care tinerii antrepreprenori trebuie sa le detina. Pentru a incepe o afacere de succes care sa nu se plafoneze intr-un timp scurt, trebuie sa ai in vedere mai multe lucruri, printre care:
 
  • Legislatia. Legile care reglementeaza orice tip de societate trebuie stiuta extrem de bine de antreprenorii incepatori. Spre exemplu, pentru o societate de tip PFA, tinerii care solicita trebuie sa aiba un caziar perfect care sa nu contina nicio infractiune financiara, dar si sa aiba o pregatire profesionala in domeniul in care isi doresc sa obtina aprobarea. Avizul se obtine foarte usor daca esti eligibil, in doar cateva zile, iar impozitul pe venit este impartit trimestrial, in patru rate egale.
     
  • Cunostintele in domeniu. Este primul avantaj major care promite cresterea afacerii. Daca ai cunostinte de business dar si talent in ceea ce faci, atunci este imposibil sa nu reusesti sa ajungi acolo unde ti-ai propus. Experienta este un criteriu important care ii ajuta pe tinerii antreprenori sa inceapa un business. Si nu vorbim aici despre o experienta de zeci de ani in spate, ci de o experienta care iti asigura ca directia pe care mergi este una corecta. 
 
  • Calitatea si unicitatea produsului.Inainte sa te lansezi intr-o afacere trebuie sa te asiguri ca produsul tau este unul de o calitate superioara sau chiar unic, daca este posibil. Verificarea concurentei, dar si a tututor informatiilor pe care la gasesti in piata trebuie sa fie principalele activitati pe care sa le faci inainte de orice. Trebuie facuta o strategie de dezvoltare, dar si un studiu al pietei care sa iti simplifice cat de mult se poate dezvoltarea pe termen lung.
 
  • Adaptabilitatea. Orice viitor antreprenor trebuie sa imbratiseze schimbarile. Trebuie sa fie intotdeauna pregatit sa o ia de la capat daca ceva nu functioneaza in tocmai si sa se adapteze noului. Tehnologia avanseaza cu rapiditate, iar daca nu vii in fata publicului cu ceva nou, atunci nu vei reusi sa surprinzi si sa iesi in evidenta. Una dintre caracteristicile importante care sustin o afacere longeviva este adaptarea la noile schimbari.
 
  • Exista si esec. Nu stim sa fi existat o mare afacere care sa nu fi avut niciun fel de esec  in spate de-a lungul carierei. Succesul il obtii in momentul in care te dedici constant muncii si depui efort considerabil pentru a ajunge pe primele pozitii. De multe ori, in calea ta te vei intalni si cu esecul, insa solutia este sa nu renunti. Esecul este o parte din dezvoltarea ta ca om, dar si ca business. Chiar daca simti ca ai pierdut, o iei de la capat si megi mai departe. 


Tags: lectii de antreprenoriatantreprenoriat in afaceritineri antreprenoriafaceri pentru antreprenori

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.1 din 5 - 5 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]