Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top 6 tipuri de sefi toxici! Te incadrezi?

de Adela Simonescu 24 Apr. 2013 3556
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Exista sefi exceptionali, sefi acceptabili si sefi toxici cu adevarat! Si nu toti avem ocazia sa ne dezvoltam sub aripa protectoare a unui sef exceptional. De multe ori ne-am dori unul acceptabil macar... Din pacate, unii descopera ca sefii lor sunt toxici si aici solutiile sunt extrem de restranse.

Foarte rar, sefii invata de la subordonatii lor. Foarte rar, subordonatii vor da lectii utile sefilor lor. Foarte rar, oamenii isi dau singuri seama de greselile pe care le comit. De cele mai multe ori avem nevoie de cineva din afara care sa ne arate unde gresim si cat de toxice sunt actiunile noastre.

Dar cat de des se intampla ca un subordonat sa dea sfaturi si lectii unui superior? Nu prea des, va spunem noi!

Asa ca cei mai multi superiori vor stagna sau se vor adanci in greseli timp indelungat, poate pentru tot restul carierei.

Iata si cateva exemple de sefi toxici si va invitam sa va cercetati defectele. Stabiliti daca si voi va incadrati in tiparele unui anumit tip de sef toxic:

1. Seful care una spune si alta face!
Nimic nu este mai derutant si mai demotivant decat un sef care predica un set clar de reguli si apoi le incalca cu fiecare ocazie. Vrei ca oamenii sa munceasca mult si bine si apoi iti iei o vacanta? Spui tuturor ca inovatia este cea mai importanta pentru orice afacere si apoi tai opiniile subordonatilor tai fara mari eforturi? Spui ca in departament trebuie sa existe comunicare mai presus de orice si apoi ascunzi lucruri de subordonatii tai?

2. Seful care isi demotiveaza oamenii si astfel deturneaza succesul unei companii, unui departament. Iti critici angajatii in public? Ii ameninti ca isi pierde locul de munca daca nu ofera rezultate mai bune? Le ceri sa indeplineasca sarcini imposibile sau le impui termene limita prea dure?

3. Seful care nu stie sa laude niciodata, pe nimeni, sub nicio forma! Nu ne asteptam sa fim laudati la fiecare actiuni, insa nici sa obtinem rezultate exceptionale fara ca superiorii nostri sa ne arate ca suntem buni si ca ne facem treaba foarte bine. Este, daca vreti, un factor decisiv pentru viitoare actiuni profitabile ale angajatilor nostri. Regula spune ca orice rezultat bun trebuie recompensat pe loc, daca vrem ca actiunea sa se repete!

4. Seful perfectionist! Cautati mereu rezultate exceptionale si nimic mai prejos de perfect nu va multumeste? Vestea rea este ca perfect nu exista si orice sfortare sa impingeti rezultatele spre aceasta idee nu va face decat sa piarda din timpul si resursele firmei si din numarul de angajati care vor suporta stresul de a performa in mod perfect!

5. Seful care nu face decat sa supervizeze, sa dea ordine si nu se implica in mod activ in mersul firmei! Nimic nu este mai neprofitabil decat un departament in care superiorii nu se implica in mersul lui.

6. Seful care iti sufla in ceafa si iti controleaza fiecare pas. Iata o imagine parca desprinsa de la gradinita, closca cu puii lipiti de ea. Exista numerosi superiori care nu au incredere in nimeni altcineva decat in ei insisi. Angajatii vor munci in stres si nu vor fi niciodata capabili sa ia decizii fara sa va consulte la fiecare pas. Cu alte cuvinte, mersul afacerii va fi mult mai greoi si nivelul de creativitate al angajatilor vostri va fi extrem de scazut.

sursa foto: www.sxc.hu


Tags: sefi toxicisefi neproductivisefi exceptionali

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]