Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Totul despre criptomonede. Ce sunt, cum functioneaza si de unde cumperi criptomonede

de Bianca Tila 09 Apr. 2024 229
Totul despre criptomonede. Ce sunt, cum functioneaza si de unde cumperi criptomonede
2.5 din 5 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Criptomoneda este o moneda digitala descentralizata care functioneaza datorita unui sistem de verificare a tranzactiilor. Aceste tranzactii sunt inregistrate intr-un raport digital denumit blockchain prin intermediul unui proces denumit minare.

Criptomoneda este diferita de monede precum euro, lira sterlina sau dolarul, care sunt denumite monede fiat – care sunt emise de un guvern, garantate si controlate de o banca centrala. 
 
Moneda fiat este stabila, dar poate fi controlata de guvern – cum este cazul in care se decide printarea unei cantitati mai mari de bani. Banii Fiat reprezinta moneda pe care un guvern a declarat-o mijloc legal de plata, dar nu este sustinuta de o marfa fizica.

Afla mai multe detalii despre criptomonede cu ajutorul ghidului complet "Criptomonede. Ghid practic pentru incepatori"...click AICI pentru detalii si comenzi<<

Bineinteles, atat monedele traditionale cat si criptomonedele cunosc fluctuatii din cauza conditiilor de piata, dar monedele traditionale au de a face si cu fluctuatiile de pret ce apar de la guvern.
 

Ce sunt criptomonedele?

 
Criptomoneda reprezinta un tip de valuta digitala cu ajutorul careia iti poti achizitiona bunuri si servicii, sau care poate fi folosita ca modalitate de investitie. 
 
Caracteristica esentiala a criptomonedelor este aceea ca, in principiu, ele nu sunt emise de o autoritate centralizata. Astfel, multi investitori considera criptomonedele ca fiind imune la tentativele de manipulare sau la interventiile guvernamentale. 
 
In crearea si securizarea criptomonedelor, se utilizeaza o tehnologie de ultima generatie, intitulata blockchain. Este mult de vorbit despre blockchain. Pe scurt, acesta este o tehnologie peste care in ziua de astazi, este aproape imposibil de trecut.
 
Cu ajutorul acestui „lant de blocuri” – tradus in limba romana –, tranzactiile cu criptomonede sunt distribuite in mai multe parti, ce sunt pastrate si gestionate de mai multe computere. 
 
Daca se doreste decodificarea unei criptomonede, trebuie sa se detina accesul la toate calculatoarele care pastreaza aceste parti.

Cum functioneaza criptomonedele?

 
Criptomoneda reprezinta un activ digital dezvoltat pentru a fi folosit drept un mijloc de desfasurare a unui schimb. Criptomonedele functioneaza cu ajutorul unui lant de blocuri –blockchain – care utilizeaza criptografia pentru a asigura siguranta tranzactiilor, monitorizarea ofertei de unitati aditionale, precum si gestionarea transferurilor. 
 
Criptografia este o tehnica pentru codificarea datelor pentru ca cei care nu detin parola sa nu le poata citi. Datorita criptografiei, criptomonedele sunt pur si simplu imposibil de falsificat, desi siguranta lor depinde de asemenea de cativa alti factori.
 
Asadar, criptomonedele moderne sunt sisteme descentralizate ce se bazeaza pe tehnologia blockchain. Blockchainul este o structura de baze de date distribuita care a fost descrisa pentru prima data de criptograful David Chaum. 
 
In domeniul criptomonedelor, blockchainul este ca un registru public pentru tranzactiile codate ce este gestionat si actualizat de mii de oameni din jurul lumii. Tranzactiile sunt anonime insa sunt disponibile din punct de vedere public. Blockchainul reprezinta o baza de date digitale care pastreaza tranzactiile criptomonedelor in blocuri bazate pe calcule matematice complexe pentru a fi stocate si monitorizate. 
 
Criptomonedele sunt pastrate in portofele electronice, foarte securizate, acestea utilizand un cod unic privat pentru a verifica proprietarul monedelor.
 
Criptomonedele reprezinta o clasa de active propriu-zisa, devenind populare printre comercianti. Volatilitatea criptomonedelor ofera oportunitati ample pentru comercianti, dar fac ca investitiile in acestea sa presupuna un risc mai ridicat.
 

De unde cumperi criptomonede?

 
Piata crypto este una volatila si trebuie sa ai grija in ce criptomonede alegi sa investesti. Cu toate ca Bitcoin a suferit scaderi majore anul trecut, acesta ramane in top.
 
Schimburile crypto reprezinta locul de unde puteti achizitiona si vinde criptomonede. In majoritatea cazurilor, pentru a face acest lucru aveti nevoie de un portofel virtual unde va fi stocata criptomoneda. 

Afla mai multe detalii despre criptomonede cu ajutorul ghidului complet "Criptomonede. Ghid practic pentru incepatori"...click AICI pentru detalii si comenzi<<

La un simplu search puteti gasi numerose platforme de unde puteti cumpara criptomonede. Un exemplu popular este eToro, cu 30 de milioane de utilizatori si peste 3.000 de active.
 
Incercati sa cautati platforme de incredere si sa va informati inainte de a investi.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: cryptocriptomonedecum functioneaza

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 2.5 din 5 - 5 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]