Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

UE pune in functiune un birou pentru inteligenta artificiala

de Bianca Tila 29 Mai. 2024 87
UE pune in functiune un birou pentru inteligenta artificiala
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Comisia Europeana anunta crearea unui birou pentru inteligenta artificiala format din experti responsabili de punerea in aplicare a noii legislatii a UE privind AI-ul, primul de acest fel din lume, potrivit France Presse.

Acest serviciu este creat in cadrul Comisiei Europene din Bruxelles si va angaja 140 de specialisti in tehnologie, avocati si economisti.
 
Acesta "va promova un ecosistem european de inteligenta artificiala care sa fie inovator, competitiv si care sa respecte normele si valorile UE", a declarat comisarul pentru afaceri digitale, Thierry Breton.
 
Noul serviciu ar trebui sa joace un rol-cheie in punerea in aplicare a textului prevazut in legea privind AI adoptata definitiv la 21 mai de UE.
 
De asemenea, scopul acestuia declarat este de a incuraja inovarea in Europa, creand in acelasi timp incredere prin limitarea riscului de abuzuri.
 
Biroul creat vine pe fondul ramanerii in urma a UE in competitia globala privind dezvoltarea de softuri AI.
 
Cea mai mare parte a legislatiei se va aplica din 2026. Aceasta adopta o abordare "bazata pe riscuri" si impune constrangeri asupra diverselor sisteme de inteligenta artificiala care sunt proportionale cu pericolele pe care le reprezinta pentru societate.
 
In cazul sistemelor de AI care prezinta doar un risc limitat, vor fi supuse unor obligatii de transparenta foarte simple. Sistemele cu risc ridicat, utilizate in infrastructuri critice, educatie, resurse umane sau aplicarea legii vor fi supuse unor cerinte mai stricte inainte de a fi autorizate in UE.
 
Interdictiile vor fi rare si se vor referi la aplicatii care contravin valorilor europene, precum sistemele de evaluare a cetatenilor sau sistemele de supraveghere in masa utilizate in China.
 
De asemenea, se vor aplica reguli specifice pentru AI generativ, precum ChatGPT al Open AI, pentru asigurarea calitatii datelor utilizate in dezvoltarea algoritmilor si respectarea drepturilor de autor.
 
Sunetele, imaginile si textele generate artificial vor trebui sa fie identificate in mod clar ca atare pentru a preveni manipularea opiniei.
 
Biroul creat de UE va asigura aplicarea uniforma a reglementarilor in intreaga UE, in colaborare cu statele membre. In plus, va participa la anchete privind orice incalcare si va gestiona sanctiunile impotriva contravenientilor.
 
Biroul pentru inteligenta artificiala va fi responsabil de identificarea riscurilor noilor tehnologii si de sprijinirea cercetarii europene.
 
Pana in prezent, UE "nu a reusit sa stimuleze suficient investitiile in inteligenta artificiala pentru a se ridica la nivelul liderilor mondiali din acest sector", a constatat Curtea de Conturi Europeana.
 
Comisia Europeana "nu si-a coordonat bine masurile cu cele ale statelor membre, iar investitiile nu au fost monitorizate in mod sistematic. In viitor, o guvernanta mai puternica si investitii publice si private mai mari – si mai bine directionate – vor fi esentiale pentru ca Europa sa faca fata provocarii reprezentate de AI", a mentionat Curtea de Conturi Europene.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: uebirou aiinteligenta artificiala

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Afaceri in sistem ecologic. Influentele industriei si ale concurentei

de Idei de afaceri
15 Dec 2022
Pe langa influenta industriei si concurentei asupra firmei dumneavoastra mai exista de asemenea si alte influente care pot sa va afecteze in mod...

5 Carti care iti influenteaza in bine cariera

de Camelia Diaconu
03 Apr 2020
Daca vrei sa ii construiesti o cariera de succes, atunci nu trebuie sa iti lipseasca din bibilioteca urmatoarele carti! 5 Carti care iti vor aduce...

Cum sa evaluezi motivatia angajatului la locul de munca

de Octavian Mandache
20 Mai 2015
Nu exista o personalitate perfecta cand vine vorba despre joburi in general. Ceea ce e important este cat de bine se potriveste personalitatea unui...

Cum sa evaluezi cele mai importante abilitati interpersonale si nivelul de motivatie pe parcursul unui interviu?

de Magdalena Popa
04 Mar 2015
Unul dintre modurile in care poti determina daca un candidat are un istoric de atitudini pozitive la locul de munca este sa pui intrebari specifice...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








Iti oferim zilnic cele mai rentabile idei de afaceri si oportunitati de investitii

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca GRATUIT
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]