Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vrei sa fii antreprenor? Ce trebuie sa stii inainte

de Camelia Diaconu 05 Dec. 2018 3196
4.5 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Daca te simti pregatit din punct de vedere financiar si emotional sa incepi o afacere pe cont propriu, atunci trebuie sa stii ca orice viitor antreprenor este important sa stie cateva reguli de prim ajutor. Iata care sunt acestea. Tu le stiai?

5 Reguli pentru viitori antreprenori
 

Sa incepi o afacere pe cont propriu nu este tocmai lapte si miere ba din contra, te vei lovi de o multime de situatii carora esti obligat sa le faci fata. In acelasi timp, daca esti pregatit, antreprenoriatul iti ofera o multime de alte satisfactii.  De la sansa de a-ti da frau liber imaginatiei si creativitatii, pana la interactiunea cu oameni pregatiti si posibilitatea de a schimba multe lucruri din jur. Insa, ca sa incepi sa fii antreprenor nu trebuie sa iti lipseasca:
 
Pasiunea.  Multi dintre tinerii antreprenori de succes de astazi spun ca fara pasiunea nu poti reusi in antreprenoriat. Trebuie sa fii dedicat in totalitate in ideea de business pe care o ai, in felul acesta vei vedea si satisfactiile. Un antreprenor bun trebuie sa aiba bune calitati de lider, dar si de sef, sa stie cand este cazul sa continue si cand sa se opreasca si nu in ultimul rand sa aiba potential de a se dezvolta.
 
Curajul. Esecul este primul aspect pe care trebuie sa il iei in calcul ca si viitor antreprenor. Esti pregatit sa o iei de la inceput daca planul nu a functionat asa cum ai planuit? Din pacate, exista si acest scenariu. Acela de a esua un start-up indiferent de planul pe care l-ai facut initial. In acel moment trebuie sa ai pregatit un backup, un plan de rezerva care sa iti asigure continuarea business-ului.
 
Adaptarea. Nu incerca sa produci un produs care iti place tie sau care consideri tu ca este de folos, ci vino cu o solutie care sa rezolve problemele oamenilor. Vorbim aici despre adaptarea in fata nevoilor clientilor si solutii care pot rezolva cerintele pietei. Pentru a te adapta usor este indicat sa consulti bine piata inainte de a porni la drum, sa cauti si sa obtii feedback in mod constant si sa afli care sunt nevoile oamenilor.
 
Motivarea. In propriul business, tu esti singurul in masura sa te motivezi atunci cand lucrurile nu ies asa de bine cum ti-ai fi dorit. Incearca sa gasesti inspiratie in carti care au fost scrise de antreprenori cu experienta si deja celebri, sa participi la cursuri motivationale care sa te ajute sa fii stapan pe situatie. 
 
Resurse financiare. Bineinteles ca nimic din toate cele de mai sus nu pot contura ideea unui business daca nu exista investitia initiala. Daca iti doresti sa primesti finantare, atunci asigura-te ca planul tau este bine pus la punct pentru a primi. In schimb, daca pleci la drum cu resurse proprii, atunci invata sa iti dozezi si sa iti gestionezi corect fiecare ban in parte.  
 


Tags: antreprenoriatsfaturi pentru antreprenoriidei pentru antreprenorisfaturi de afaceri pentru antreprenori

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

Provocarile antreprenoriatului (si cum sa le depasesti)

de Bianca Tila
21 Dec 2023
Multi dintre noi privim antreprenoriatul precum o usa a libertatii, bogatiei si idealului. Cu toate acestea, realitatea ne arata cum multi...

Antreprenoriat pasiv. Cum poti deveni un business angel de succes

de Idei de afaceri
05 Ian 2023
Un business-angel este o persoana cu experienta anterioara semnificativa si de succes in business, preferabil ca antreprenor in serie, pentru a putea...

Pilonul de Antreprenoriat al PWN Romania pregateste Trusa Scale Up

de Bianca Tila
07 Iul 2022
Pilonul de Antreprenorial al PWN Romania se subscrie misiunii Professional Women's Network Romania prin care sprijina accesul femeilor in pozitii de...

5 Sfaturi pentru antreprenori - oferite de Steve Wozniak, co fondatorul Apple

de Camelia Diaconu
17 Dec 2018
De multe ori, viitorii antreprenori asteapta sfaturi, idei sau orice sugestii de la oamenii care au reusit deja in afaceri. Nu au intotdeauna curaj...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]