Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 pasi esentiali pentru a avea succes in afaceri

de Florin Amariei 30 Apr. 2021 8583
3.43 din 29 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Nimeni nu iti va garanta vreodata ca vei avea succes in afaceri. Dimpotriva, sansele sunt mai mari sa gasesti multe bete-n roate. Noi iti propunem sa implementezi acesti 4 pasi esentiali pentru a avea succes in afaceri.

Sansele de reusita pot fi marite cu mult, daca respecti acesti 4 pasi! 
 
1. Fii fericit cu ceea ce faci
Deoarece inceperea unei afaceri necesita un volum mare de munca, ceea ce iti va ocupa mult timp, ar fi bine sa iti si placa ce faci. Deschiderea unei afaceri trebuie sa te faca mandru ca poti aduce impreuna oameni talentati si ca poti crea ceva ce va aduce beneficii in vietile altor oameni. In fond, un om de afaceri nu este cu mult diferit de un artist.
 
Atunci cand incepi o afacere e ca si cum ai avea o panza alba in fata pe care poti picta orice iti place, dar astfel incat sa impresonezi oamenii, in cazul de fata clientii.
 
2. Produsul/serviciul tau trebuie sa iasa in evidenta
Indiferent daca vrei sa vii pe piata cu un produs, un serviciu sau un adevarat brand, nu este usor sa faci in asa fel incat compania ta nu doar sa supravietuiasca, ci chiar sa prospere. Pentru asta, trebuie sa faci ceva complet diferit.
 
Ar fi bine sa te uiti la cele mai de succes afaceri din ultimii 20 de ani si sa adopti modelul. Microsoft, Google si Apple, de exemplu, au intrat intr-un sector in care nu mai fusese nimic facut si l-au inovat in permanenta. Aceste companii sunt acum printre fortele dominante.
 
3. Da-le un motiv de mandrie angajatilor tai
Ca sa poti face ceva trebuie sa ai o echipa alaturi de care sa poti lucra, sa poti sa-ti cresti afacerea. Daca angajatilor tai nu le place ceea ce faceti impreuna, acest lucru se va resimti in rezultate. Asa ca stimuleaza-i si arata-le ca au pentru ce si de ce munci.
 
4. Marketing si leadership - nu le uita!
Ca lider, trebuie sa fii un foarte bun ascultator. Trebuie sa stii exact ce vrei sa faci, insa nu trebuie sa impui acest lucru. De altfel, nimeni nu trebuie sa-si impuna ideile sau sfaturile, chiar daca este vorba de un simplu angajat sau un lider sau daca ideile sunt bune sau rele.
 
Asculta-ti angajatii, atrage-ti oamenii de partea ta si invata de la ei. Ca lider nu trebuie nici sa eviti sa-ti lauzi oameni. Tine cont insa si de un alt aspect: niciodata nu critica deschis oamenii si nu-ti pierde cumpatul si intotdeauna lauda-i generos pe angajatii tai pentru munca bine facuta. Oamenii nu au nevoie sa li se spuna pe un ton aspru atunci cand au facut ceva gresit, deoarece de cele mai multe ori ei o stiu si ei. O companie ar trebui sa fie cu adevarat o familie si sa intelegi ca fiecare angajat in parte are tipul sau de personalitate.
 
Un bun lider nu ramane blocat in spatele unei usi inchise. El merge din birou in birou, cu o agenda in mana, pentru a nota eventualele nelamuriri sau idei bune care apar printre angajati. Facand acest lucru nu doar ca te vei apropia de angajati, dar iti vei tine in frau toate problemele ce ar putea sa apara.
 
Cand construiesti o afacere de la zero, cuvantul cheie pentru mai multi ani este "supravietuire". Asa ca, pentru a-ti putea plati facturile, trebuie sa lupti. Iar daca pe parcurusul drumului catre succes ti se pun piedici, nu dramatiza: poti sa o iei de la capat.
 
Succes! 


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: pasi esentialisuccesafaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.43 din 5 - 29 voturi.

Articole conexe

Cele mai puternice femei de afaceri si cum au ajuns acolo!

de Idei de afaceri
09 Iul 2019
In lumea afacerilor nu este tocmai usor sa urci in cele mai puternice topuri. Insa in top Forbes si-au facut loc de-a lungul anilor diferite...

6 idei de afaceri profitabile in Romania anului 2019

de Florin Amariei
29 Ian 2019
In acest articol vei gasi 6 idei de afaceri profitabile pe care le poti pune in practica pentru a obtine un profit decent, dar care nu iti vor ocupa...

Afaceri de succes in Romania pentru 2019

de Florin Amariei
12 Oct 2018
In Romania poti avea afaceri de succes, dar trebuie sa fii atent sau atenta la mai multe lucruri importante. Privim cu atentie in acest material...

Jeff Bezos: Cele 10 reguli ale succesului

de Florin Amariei
23 Ian 2020
Cel mai bogat om al lumii isi impartaseste din intelepciune cu noi. Jeff Bezos si-a pornit afacerea dintr-un garaj si, dupa cativa ani, a reusit sa...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]