Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 companii care au obtinut succesul intr-un timp foarte scurt

de Alexandra Popescu 13 Mai. 2014 3060
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Start-up-urile care au avut un mare succes intr-o perioada scurta de timp nu sunt multe, insa sunt acelea care au venit cu un produs nou pe piata, inovativ, care a starnit interesul oamenilor. Am vorbit despre afaceri care, doar dupa un an de activitate, au avut profit de jumatate de milion de dolari, insa exista si altele care, dupa un an, au intrat in insolventa.

In continuare va prezentam 5 start-up-uri care functioneaza deja de 2 ani sau mai mult si care au succes. Fie ca sunt legate de tehnologie, aplicatii pe telefon sau este o firma care vinde un produs special, acestea sunt cele care va pot da idei despre o afacere pe viitor. 
 
1. Dash
Fondatorii acestui startup, infiintat in luna iunie a anului 2012, sunt Jamyn Edis (CEO) si Brian Langel (CTO).
Dash, insa, a venit cu ceva special, care putem spune ca a revolutionat. Aceasta este o platforma finantata de Techstars, care, odata conectata la masina, o transforma pe aceasta intr-una inteligenta. Se conecteaza la portul autovehiculului pentru diagnosticare, poate citi informatii despre acesta si va transmite si performantele acestuia (exemplu: te invata cum sa conduci mai economic). Functioneaza la orice masina construita din 1996 pana in prezent si se conecteaza prin Bluetooth la o aplicatie Android compatibila. Acestia au anuntat ca lucreaza si la o versiune pentru iPhone. 
In plus, daca o masina se strica, Dash va poate spune exact de ce si cat va costa reparatiile, iar in cazul in care masina este intr-un accident, tu si cei dragi veti fi notificati in timp real.
 
2. YPlan
Fondatorii acestui start-up, infiintat in februarie 2012, sunt Rytis Vitkauskas (CEO) si Viktoras Jucikas (CTO).
YPlan este aplicatia utila tinerilor, aceasta avand rolul de a-i ajuta, prin intermediul unei simple aplicatii, sa gaseasca mai usor bilete pentru evenimente, precum concertele, spectacolele de teatru sau spectacole de comedie, toate astea cu un simplu click pe un smartphone. 
Chiar daca aplicatia este disponibila doar in Londra si New York City, a fost descarcata de 500.000 de ori in intervalul unui singur an.
 
3. Plated
Fondat in anul 2012, acest start-up, cu baza in New York City, are misiunea de a ajuta americanii sa manance mai bine. Cei care au avut aceasta idee sunt Josh Hix si Nick Taranto.
In fiecare saptamana sunt prezentate sapte retete pe meniul Plates, incluzand patru optiuni cu peste si carne sanatoase si trei mese unice vegetariene. Clientul are posibilitatea de a-si alege reteta pe care doreste sa o manance, iar acestia o livreaza.
In plus, Plated.com foloseste o tehnologie care ajuta la eliminarea deseurilor din lantul de aprovizionare. 
 
4. Rap Genius
Desi are o perioada mai lunga de functionare, si anume din august 2009, acest "wikipedia" al textelor se bucura de un mare succes. Fondatorii companiei sunt Tom Lehman, Mahbod Moghadam si Ilan Zechory.
Pe RapGenius.com artistii si fanii acestora pot explora versuri interactiv, pot citi, crea sau edita o parte din proiectul de cunoastere la nivel mondial. Aici mai poti gasi texte precum poezii, stiri, istorie, stiinta, Biblia, fashion si multe altele.
Site-ul are 30 de milioane de vizitatori lunar, iar ei cresc in proportie de 10-20% in fiecare luna, cu mai multi de 500 000 de utilizatori si 5 000 de dolari conturi de artist verificate.
 
5. Topi
Infiintat in luna decembrie a anului 2011, fondatorul acestui start-up este David Aubespin.
Cu ajutorul Topi, intalnirile profesionale pot fi mai eficiente. Planificatorii de evenimente utilizeaza aplicatia si comunica cu participantii prin intermediul site-ului web Topi. Acesta utilizeaza tehnologia zonala pentru a sti exact cand participantii sunt prezenti fizic la un eveniment.
 
Daca aruncam o privire peste toate start-up-urile care au avut succes si au castigat o multime de bani intr-un timp foarte scurt, vom constata ca acestea tin mai mult de domeniul tehnologiei. Se axeaza pe aplicatii, site-uri care ofera anumite servicii, ceea ce ar trebui sa ne dea de gandit. Tehnologia este un succes chiar si in afaceri.
 


Tags: afaceristart-upafaceri de succesafaceri profitabile

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cele mai puternice femei de afaceri si cum au ajuns acolo!

de Idei de afaceri
09 Iul 2019
In lumea afacerilor nu este tocmai usor sa urci in cele mai puternice topuri. Insa in top Forbes si-au facut loc de-a lungul anilor diferite...

4 pasi esentiali pentru a avea succes in afaceri

de Florin Amariei
30 Apr 2021
Nimeni nu iti va garanta vreodata ca vei avea succes in afaceri. Dimpotriva, sansele sunt mai mari sa gasesti multe bete-n roate. Noi iti propunem sa...

6 idei de afaceri profitabile in Romania anului 2019

de Florin Amariei
29 Ian 2019
In acest articol vei gasi 6 idei de afaceri profitabile pe care le poti pune in practica pentru a obtine un profit decent, dar care nu iti vor ocupa...

Afaceri de succes in Romania pentru 2019

de Florin Amariei
12 Oct 2018
In Romania poti avea afaceri de succes, dar trebuie sa fii atent sau atenta la mai multe lucruri importante. Privim cu atentie in acest material...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]