Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 povesti de succes ale antreprenorilor americani

de Alexandra Popescu 16 Apr. 2014 3963
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Va prezentam cinci dintre antreprenorii americani care si-au creeat afacerea pentru a oferi locuri de munca si in care au pus multa dragoste. Ei au niste povesti impresionante, de la care toti ar putea avea ceva de invatat.

1. NISOLO
Produce pantofi de piele si produse lucrate manual. Cauza acestei afaceri a fost creearea unor noi locuri de munca. Se poate gasi in Nashville, Tenn, Trujillo, Peru, iar fondatorul si conducatorul acestei afaceri este Patrick Woodyard. Pe Twiter il puteti gasi ca @NisoloShoes.
 
Woodyard ajuta un proprietar de bodega in orasul Trujillo, Peru, iar acolo si-a intalnit sotul care era cizmar si imediat a fost fascinata. Cu ajutorul lui Zoe Cleary, partenerul lor de afaceri si co-fondator, acestia au lansat compania in 2011, iar acum a ajuns sa vanda in 50 de magazine din SUA.
 
2. fashionABLE
Produce esarfe tesute manual si produse din piele. Cauza acestei afaceri a fost creearea unor noi locuri de munca si femeia in general. O putem gasi in Nashville, Tenn-based, Etiopia si Kenya, iar fondatorul si proprietarul acestei companii este Barret Ward. Pe twiter ii putem gasi ca @livefashionABLAE.
 
Ward locuia impreuna cu sotia sa in Etiopia si a vazut cum saracia le indemna pe femei sa practice prostitutia. A vorbit cu aceste femei si s-a gandit la o oportunitatea prin care sa le ofere acestora un loc de munca decent. La sfarsitul anului 2010, acesta a lansat fashionABLE ca organizatie non-profit (recent aceasta devenind una pentru profit) unde lucrau la inceput 3 femei, mai apoi ajungand la 30, iar astazi compania se bucura de munca a 60 de femei. Produsele erau vandute in SUA.
 
3. This Bar Save Lives
Produce batoane de cereal 100% natural. Cauza afacerii a fost nutritia si copii. Se poate gasi in Venice, California si a fost fondata de catre Ryan Devlin, Todd Grinnell si Ravi Patel. Pe twiter ii gasim ca @thisbar.
 
Intr-o excursie in Liberia acum cativa ani a lui Todd Grinnell si Ryan Devlin, acestia au vazut pentru prima data efectele devastatoare ale malnutritiei severe acute, dar au gasit si produsul care ii putea salva si anume Plumpy’Nut. Dupa ani de munca, acestia au creeat This Bar Saves Lives in 2013 cU intentia de a oferi oamenilor un delicious si natural baton care sa atenueze foamea. Pentru fiecare baton vandut, Edesia Global Nutrition Solutions si Save The Children, unii dintre parteneri, au livrat pachete cu produse alimentare copiilor nevoiasi.
 
4. Akola Project
Produce bijuterii lucrate manual si accesorii. Cauza a fost creearea de locuri de munca si femeia. Se gaseste in Dallas, Texas-based cu avanposturi in Uganda, iar fondatorul si presedintele este Brittany Merrill Underwood. Pe twiter ii gasim ca @AkolaProject.
 
Dupace a construit un orfelinat in Uganda, Underwood a realizat ca cea mai buna metoda de a-si extinde afacerea este angajarea femeilor care aveau grija de acei copii. Asa a realizat Akola Project in 2007 care le ofera beneficii femeilor marginalizate de comunitatea lor. Akola Project a creeat, astfel, doua centre de formare profesionala, a produs 23 puturi de apa si a angajat peste 200 de femei, dintre care 60 au pornit afacerea lor proprie, si a avut un impact asupra vitetilor a 1.400 de copii. Produsele sunt vandute in 250 de buticuri din SUA.
 
5. Internationl Princess Project
Produce Pinjammies, adica pantaloni confortabil pentru somn inspirati din traditionalul sari. Cauza a fost creearea de noi locuri de munca si femeia. Se poate gasi in Costa Mesa, California cu patru centre de cusut in India, iar fondatorul este Shannon Keith. Pe twiter ii putem gasi ca @intlprincess.
 
In 2006 Keith a fondat acest proiect pentru a ajuta la refacerea femeilor si fetelor salvate de la prostitutie in India. Angajarea si intruirea acestora intr-un nou comert le va oferi posibilitatea sa fie antrenate pentru mult timp in oportunitati economice. Produsele sunt livrate in SUA, iar veniturile din vanzari sunt reinvestite in centrele de cusut.
Sursa: entrepreneur.com

 


Tags: afaceriantreprenorifashion

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

10 mituri despre antreprenori si antreprenoriat

de Bianca Tila
20 Dec 2023
Cu siguranta vreti sa aflati secretele antreprenoriatului si sa ajungeti macar la acelasi nivel cu antreprenorii preferati, daca ati ajuns la acest...

Reconversia profesionala. Ce inseamna si de ce sa optezi pentru o reorientare profesionala

de Bianca Tila
25 Mar 2024
Nevoia de schimbare este normala si hraneste ambitia omului de a captura mai multe informatii. Dupa ani in care ai incercat sa devii cea mai buna...

Apple dezvolta un sistem noninvaziv de masurare a glucozei din sange

de Bianca Tila
23 Feb 2023
Apple are in plan ca ceasurile inteligente vandute sa poata masura glucoza din sange fara inteparea pielii. Potrivit surselor din cadrul companiei...

Averea lui Elon Musk a crescut in doua zile

de Bianca Tila
25 Ian 2023
Averea lui Elon Musk a inceput sa creasca din nou, dupa ce a suferit o pierdere de peste 200 de miliarde de dolari, la scurta vreme dupa...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]