Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 sfaturi de la Fedrik van Huynh, antreprenorul care a transformat 2.000 de dolari in milioane

de Alexandra Popescu 30 Mai. 2014 4323
5 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Fedrik van Huynh, co-fondatorul si directorul Absolute Internship, un program de internship global care ajuta la plasarea studentilor in companii de top din Beijing, Hong Kong, Londra, Shanghai si Singapore, dezvaluie informatii interesante despre inceputurile experientei sale ca antreprenor.

 
Fedrik si-a petrecut semestrul din primavara anului 2008 la studii in Osaka, Japonia. Trei dintre colegii sai americani erau in cautarea unor stagii de practica, asa ca s-a hotarat sa le faca conexiunea cu anumite firme din China, in timpul in care isi petrecea semestrul in Shanghai, China. Cateva luni mai tarziu, a absolvit Jonkoping International Business School in Suedia. 
 
La 23 de ani lucra in industria diamantelor si a decis sa se mute in Thailanda. Acolo s-a uitat, intr-o zi, in contul sau bancar si a descoperit ca avea in jur de 2.000  de dolari. In acest fel, si-a amintit despre timpul petrecut in Japonia si s-a gandit cat de usor ar fi daca ari putea sa aplice pentru un internship si sa mearga in China cu locuinta, viza si prietenii. 
 
In acest fel, Fedrik si-a cumparat un laptop si un bilet doar dus catre China. Cinci ani mai tarziu avea patru birouri la nivel mondial si conducea o afacere de multe milioane de dolari. 
 
Din experienta sa a invatat multe lucruri esentiale pentru un antreprenor, asa ca le-a dezvaluit:
 
1. Invata mai multe limbi straine. Fedrik vorbeste sapte limbi, avand un avantaj foarte mare fata de competitorii sai. In acest fel, poti intelege mai bine pietele si culturile straine. In afaceri, oamenii te apreciaza atunci cand vorbesti cu ei in limba lor, simtind ca sunt importanti. In plus, abilitatea de a cunoste mai multe limbi straine l-a ajutat pe Fedrick sa creeze relatii cu persoane importante din afaceri, ceea ce alti antreprenori nu ar fi reusit. O limba straina se va transforma, in timp, in bani.
 
2. Trateaza pe toata lumea cu respect. Nu toata lumea din piata afacerilor la nivel mondial face afaceri asa cum o faci tu. Trebuie sa fii deschis la minte si pentru alte culturi (de exemplu, cand esti in Roma, fa ce fac romanii). Multi antreprenori se prefac atunci cand cunosc oameni de afaceri importanti si ii trateaza pe toti ceilalti cu mai putin repsect. Orice contact cu o persoana poate fi important, asa ca trateaza-i ca atare.
 
3. Misca-te rapid. Un start-up trebuie sa se miste foarte rapid, altfel vei rata sanse uriase. Daca ai o idee buna astazi, actioneaza tot astazi. Nu astepta! Amanarea poate fi dusmanul tau.
 
4. Iubeste ceea ce faci. Exista multi oameni din lumea afacerilor, si nu numai, care nu iubesc ceea ce fac. Fedrik spune ca niciodata nu vei putea fi mare daca nu iti place ceea ce faci. In fiecare zi trebuie sa te trezesti zambind si sa te bucuri de fiecare secunda. Daca acest lucru nu se intampla, trebuie sa faci altceva.
 
5. Fii 24/7. Oportunitatile se pot pierde atunci cand iei masa cu prietenii sau cand esti intr-un bar. Ca antreprenor trebuie sa ai telefonul deschis si la indemana 24 de ore, 7 zile pe saptamana. Fedrik spune ca ai sai colegi stiu exact ca daca au nevoie de el la ora 5 dimineata sau la ora 12 noaptea, el este disponibil. In plus, trebuie sa raspunzi la email-uri in timp real. Doar in acest mod vei reusi sa iti cresti afacerea aflata la inceput de drum.
 


Tags: afaceriafaceri de succesidei de afacerisfaturi afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

Cele mai puternice femei de afaceri si cum au ajuns acolo!

de Idei de afaceri
09 Iul 2019
In lumea afacerilor nu este tocmai usor sa urci in cele mai puternice topuri. Insa in top Forbes si-au facut loc de-a lungul anilor diferite...

4 pasi esentiali pentru a avea succes in afaceri

de Florin Amariei
30 Apr 2021
Nimeni nu iti va garanta vreodata ca vei avea succes in afaceri. Dimpotriva, sansele sunt mai mari sa gasesti multe bete-n roate. Noi iti propunem sa...

6 idei de afaceri profitabile in Romania anului 2019

de Florin Amariei
29 Ian 2019
In acest articol vei gasi 6 idei de afaceri profitabile pe care le poti pune in practica pentru a obtine un profit decent, dar care nu iti vor ocupa...

Afaceri de succes in Romania pentru 2019

de Florin Amariei
12 Oct 2018
In Romania poti avea afaceri de succes, dar trebuie sa fii atent sau atenta la mai multe lucruri importante. Privim cu atentie in acest material...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]