Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afacere cu costume barbatesti - povestea London Tailors

de Alina Constantinescu 25 Nov. 2016 3846
5 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In urma cu 7 ani, Adrian Boana, un tanar antreprenor cu experienta in industria modei isi lansa propria afacere cu costume barbatesti. Pornit cu o investitie initiala de 250.000 de euro, business-ul a avut anul trecut venituri de 3.2 milioane de lei.

Made to measure este procedeul prin intermediul caruia si-a construit afacerea si presupune alegerea tesaturii si a captuselii de clienti. Costumul este realizat pe baza unui etalon, ajustat in functie de masurile clientului.

Afacerea cu haine realizate exact pe masura clientilor este intr-o continua expansiune, atat la nivel national, cat si international. Preturile pentru un costum ready to wear sau made to measure pornesc de la 1.200 de lei si ajung la 3.000 de lei.

Articolele vestimentare pot fi comandate online, in centrul comercial Baneasa, si la un outlet (Fashion Outlet Militari). In 2015, cifra de afaceri a fost de 3.2 milioane de lei iar in 2016 se estimeaza ca va depasi 4 milioane de lei.

Dintre toate acestea, magazinul din Baneasa Shopping City are cele mai mari vanzari. Anul trecut, unitatea a vandut costume si articole barbatesti in valoare de 850.000 de euro. Pe langa costumele barbatesti made to measure pe care le propune, magazinul comercializeaza si articole ready to wear, de la o gama ce cuprinde atat costume, cat si camasi, pantaloni, veste si accesorii.

Articolele ready-to-wear reprezinta circa 90% din vanzarile London Tailors, iar pantofii si accesoriile detin o cota de circa 10% in totalul vanzarilor.

Cu privire la profilul clientilor, antreprenorul spune ca ei sunt oameni activi in mediul de business, antreprenori, barbati cu profesii liberale, dar si pentru tineri aflati la inceput de cariera sau pentru cei care au nevoie de tinute pentru ocazii speciale.

Fondatorul London Tailors spune ca „apar constant probleme la care trebuie sa gasesti solutii si un business nu poate fi mereu in stare de echilibru. Noi propunem o colectie de o calitate competitiva pentru orice piata si acest lucru are costurile sale implicite.”

Pentru succes in afaceri este nevoie de multa munca si perseverenta. Inceputul este intotdeauna greu, este nevoie de timp pentru a castiga increderea clientilor.

„Exista insa munca si necesitatea de a vedea dincolo de primul concept, primele luni, chiar primii ani si primele investitii. Un tanar antreprenor trebuie sa calculeze de zece ori, rezultatul sa il imparta la trei si daca din acest calcul rezulta ca nu pierde bani, atunci e un semn suficient de bun ca sa se apuce de un business”, explica antreprenorul pentru businessmagazin.ro.

Nu crede intr-o reteta a succesului si ii sfatuieste pe tinerii asemenea lui sa persevereze in demersurile lor antreprenoriale.

Cu privire la planurile de viitor, antreprenorul este interesat de o prezenta mai puternica in mediul online (pentru ca cele mai mari oportunitati vin din aceasta zona), consolidarea afacerii in Bucuresti si extinderea brandului pe plan international.


Tags: afacere cu costumelondon tailorsafacere in modacostume barbatesti

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 3 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]