Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Afacere cu dulceturi si siropuri - povestea familiei Fenechiu din judetul Covasna
Steluta si Horia Fenechiu s-au retras de zgomotul orasului si s-au mutat in satul Martanus, judetul Covasna. Au renuntat la cariere si viata de oras pentru a avea propria lor afacere cu dulceturi si siropuri.
Desi la tara este mult de munca, antreprenorii spun ca nu regreta nici o clipa pasul facut. Dulceturile si siropurile sunt realizate dupa retete traditionale si au gustul de odinioara.Cresterea prepelitelor japoneze
Cultura castravetelui anti-diabet
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
"Intr-o vacanta de vara, dupa cateva plimbari pe Dealurile Martanusului, ne-am intors acasa avand cosurile pline de afine de padure. Si le-am facut dulceata. Si am servit musafirii, prietenii, rudele si toti cunoscutii. Si le-a placut, au mai cerut, le-am pus si la pachet. Nu vrem sa facem reclama negativa produselor din magazine si sa pretindem ca nimic nu e cum facem noi. Dar nimic din magazine nu e asa cum facea mama sau bunica, asta e sigur. Si cand am inteles ca mamele si bunicile noastre au cautare am facut o nebunie. Am fugit din Bucuresti. Si in lunea de acum 3 ani nu ne-am mai intors la servici. Dar este binestiut faptul ca totul se plateste. Iar pretul platit de noi este multa, multa munca. Pentru ca voi sa va bucurati de bunatatile pe care le faceau odinioara bunicii nostrii iar noi sa nu ne mai intoarcem niciodata lunea la servici.", povestesc Steluta si Horia Fenechi pe site-ul lor, dealurilemartanusului.ro.
Fructele din livada lor nu sunt tratate cu pesticide, dulceata se fierbe pe soba, la foc de lemne, si se amesteca cu lingura de lemn, de aici si gustul foarte bun.
"Produsele noastre sunt 100% naturale, fara conservanti, aditivi sau gelifianti, cele preparate termic fiind realizate la foc de lemne", explica antreprenorii pe site-ul lor.
Pe langa targurile de sezon, produsele sunt promovate si pe site-ul propriu. Iata cateva dintre acestea:
- dulceata de afine;
- dulceata de caise;
- dulceata de capsuni;
- dulceata de coacaze;
- dulceata de trandafiri;
- sirop din flori de soc;
- sirop de merisoare, etc.
Siropurile sunt presate la rece, pentru a pastra toti nutrientii din fructe, dar si gustul si aroma acestora. Dulceturile sunt de buna calitate, preparate din fructe, zahar si zeama de lamaie (la unele sortimente).
Produsele atestate traditional sunt siropurile din flori de soc si de muguri de brad si dulceturile de afine, zmeura si mure.
Surse: agrointel.ro, dealurilemartanusului.ro
Foto: dealurilemartanusului.ro
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit