Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afacere de familie: cum a luat nastere un business de succes cu nuci de sapun

de Marinache Paula 04 Ian. 2017 5556
4.61 din 9 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Detergentii prezenti pe rafturile magazinelor contin diverse substante chimice care pot irita pielea. Nucile de sapun (sau nucile de spalat) sunt o alternativa naturala si eficienta la detergentii de rufe. Vorbim mai jos despre cum a luat nastere afacerea cu nuci de sapun a familiei Chiper din Iasi.

In urma cu 7 ani, Simona Chiper si sotul au pariat pe o afacere mai putin cunoscuta in Romania: au investit intr-un business cu nuci de sapun, alternativa bio a detergentului clasic.

Simona Chiper in varsta de 38 de ani a absolvit Facultatea de Drept, insa nu a fost atrasa de acest domeniu. Timp de sase ani, pana la nasterea primului copil, a lucrat in domeniul IT. La un an dupa nasterea copilului lor, din necesitatea de a folosi in cresterea sa produse bio, din dorinta de a avea un program flexibil si de a petrece mai mult timp cu familia, a luat nastere afacerea cu nuci de sapun.

S-a documentat pe internet despre beneficiile pe care le aduc sanatatii, s-a gandit sa le testeze si a fost multumita de rezultate. Asadar, in 2013, cei doi soti au incheiat un parteneriat cu compania Profesional Tip Consult din Iasi, alaturi de care detin nucidesapun.ro.

"Nucile de sapun (sau nuci de spalat) sunt alternativa naturii la produsele de curatare sintetice. Nucile de sapun pot fi folosite ca detergent natural pentru spalarea rufelor, pentru obtinerea de solutii destinate curateniei casei, igienei personale si a animalelor de companie sau ca ingrasamant si insecticid natural. Sunt economice, usor de utilizat, hipoalergenice si biodegradabile.

Inlocuiesc cu succes orice detergent pentru copii si pot fi folosite de orice persoane care isi doresc un detergent hipoalergenic.", se arata pe site-ul nucidesapun.ro.

Intrucat pe plan local nu exista producatori, nucile de sapun sau nucile de spalat sunt importate din India si Nepal, sunt 100% naturale si vegetale. Sunt fructele arborilor din specia Sapindus; semintele sunt indepartate, iar cojile sunt uscate la soare fara a se folosi nicio substanta chimica. Sunt speciale datorita prezentei unei substante numita saponina.

Nucile de spalat pastreaza intensitatea culorilor pentru o perioada mai lunga de timp, sunt hipoalergenice fiind in mod special recomandate persoanelor cu probleme de piele si bebelusilor. Mai mult, sunt potrivite pentru orice tip de tesaturi (bumbac, matase, lana, vascoza) si elimina necesitatea folosirii unui balsam de rufe.

“Un kilogram de nuci costa 42,75 lei. Am facut un calcul si un kilogram de nuci de sapun, daca sunt folosite doar pentru spalarea rufelor (de 3 ori pe saptamana, masini normale de 5kg de rufe), ajung un an de zile. Daca se utilizeaza sub forma de lichid perioada este mai scurta.

Utilizarea nucilor de sapun nu este o stiinta exacta, fiecare utilizator vine cu idei proprii, avem clienti care au realizat singuri diverse combinatii si au propriile retete si modalitati de folosire a nucilor de sapun, de aceea un calcul exact este greu de facut”, explica Simona Chiper pentru wall-street.ro

In plus, fiind un produs natural, nu sunt agresive pentru masinile de spalat sau pentru sistemul de tevi.

Au investit cateva sute de euro in magazinul online si intr-un stoc mic de marfa. Au pornit la drum cu o oferta compusa din patru produse. In prezent, pe langa acestea, comercialeaza online si produse dedicate igienei copiilor si bebelusilor, detergenti, balsamuri, inalbitori, sapunuri, produse cosmetice, paste de dinti, deodorante, sampoane, vopsea de par.




Tags: afacere de familienuci de sapunafacere profiyabila

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.61 din 5 - 9 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]