Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Afacere de nisa: un antreprenor a descoperit succesul cu o tipografie
Principala teama a antreprenorilor este de a nu pierde bani. Din pricina acestei frici, stam deoparte, nu pasim cu incredere in lumea antreprenoriatului si ii invidiem pe cei care au reusit in afaceri. Nu suntem pregatiti din punct de vedere emotional sa ne asumam riscuri, sentimentele fiind mai puternice decat ratiunea. Insa, stim prea bine cu totii, ca daca nu riscam, nu castigam. Procesul trecerii de la siguranta locului de munca la libertatea financiara este, mai intai, unul ce tine de schimbarea felului de gandire. Cu toate acestea, daca avem incredere in fortele proprii si ne stapanim teama de a nu pierde bani, putem avea afacerea la care visam. De exemplu, pentru a investi intr-o tipografie ai nevoie in primul rand de mult curaj, strategie si ca in orice alt domeniu, de foarte mult noroc.
Initiativa unui antreprenor din comuna Cornatelu (judetul Dambovita) de a investi in activitatea de editare, productie si distribuire de informatii si produse culturale a fost motivata de cresterea continua a pietei din Romania.Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Ghid practic pentru realizat felicitari de lux
Criptomonede Ghid practic pentru incepatori
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Prin intermediul fondurilor nerambursabile antreprenorul si-a propus crearea unei noi capacitati de productie in domeniul editurii de carte. In acest sens, a infiintat si a dotat cu utilaje tehnologice performante o tipografie in comuna Cornatelu, judetul Dambovita.
Asadar, in decembrie 2008 a depus dosarul de finantare in cadrul Masurii 312. Contractul a fost semnat in mai 2009, proiectul fiind implementat pe o perioada de 21 de luni.
Activitatea tipografiei consta in prestarea de servicii complete, de la tehnoredactare la produsul finit, deservind intreaga piata a editurii de carte. Serviciile tipografiei se impart in doua categorii: prima se refera la cartea editata complet sub egida „Tipografia de Carte” - produsul obtinut fiind de calitate si la un pret scazut in comparatie cu nivelul actual de pe piata, iar a doua categorie consta in punerea la dispozitie a unitatii flexibile de editare catre producatori carora le lipsesc unul sau mai multe elemente din fluxul complet.
Cu ajutorul fondurilor europene au fost achizitionate trei utilaje: o ghilotina cu trei cutite, o masina de faltuit si o masina de brosat.
Utilajele achizitionate au dus la crearea unei baze tehnico-materiale a societatii pentru activitati editoriale, ceea ce a determinat reducerea costurilor de productie si cresterea cantitativa si calitativa a produselor obtinute.
Sursa: Revista "Bune Practici" Numarul 4, Anul II, Octombrie 2014, RNDR
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit