Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afacere la tara: ferma de pui construita de la zero

de Marinache Paula 07 Apr. 2017 16571
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In localitatea Faurei, judetul Braila, un antreprenor a construit de la zero o ferma de crestere a puilor de carne cu fonduri europene nerambursabile, prin PNDR.

Cu ajutorul banilor europeni, ferma a fost dotata cu echipamente tehnologice moderne, in conformitate cu standardele Uniunii Europene si cerintele legislative in vigoare sanitar-veterinare si de protectie a mediului.

Activitatea fermei consta in cresterea in sistem intensiv a pasarilor de carne folosind tehnologia de crestere la sol, pe asternut permanent de resturi vegetale.

Necesitatea realizarii proiectului de finantare a aparut ca urmare a cererii de pui in viu pentru capacitatile de abatorizare din zona. In acest sens, antreprenorul a depus dosarul de finantare cu toate documentele necesare obtinerii finantarii pentru acest tip de investitie in cadrul celei de-a doua sesiune din octombrie 2010, aferenta Masurii 121 - „Modernizarea exploatatilor agricole”.

Proiectul a prevazut construirea a cinci hale de productie si a unor cladiri anexe, necesare desfasurarii activitatii de crestere a puilor de carne, care au constat intr-un depozit pentru asternutul din paie, platforma de depozitare dejectii si asternut, filtru  sanitar, dezinfector rutier, cantar bascula si camera frigorifica.

Halele de crestere a puilor au fost dotate cu instalatii tehnologice moderne prevazute cu silozuri de depozitare de furaje, transportoare, sisteme specializate de hranire si adapare, sisteme de ventilatie si iluminat, precum si calculatoare de proces.

Proiectul a inclus si activitati de racordare a fermei la utilitati (apa, canalizare, energie electrica, gaze naturale), realizarea infrastructurii si a imprejmuirii pentru a asigura accesul la toate obiectivele complexului.

Procesul tehnologic se realizeaza in flux continuu: acesta incepe cu dezinfectarea halelor in care sunt crescuti puii de carne, depozitarea furajelor, hranirea automata, microclimatul necesar in orice anotimp si se incheie cu eliminarea patului epuizat si a dejectiilor. Procesul tehnologic, sistemul de crestere, tipurile de echipamente si modul de colectare, evacuare si tratare a dejectiilor sunt in concordanta cu cele mai bune tehnici disponibile prevazute in documentele de referinta.

Asadar, prin dotarea halelor cu echipamente si instalatii moderne, de ultima generatie, s-a obtinut o crestere a eficientei si eliminarea pierderilor, imbunatatirea calitatii puilor de carne si a controlului calitatii. Totodata, au fost respectate cerintele minime referitoare la securitatea alimentara, au fost imbunatatite controlul conditiilor sanitare in halele de productie si conditiile de viata ale puilor, obtinandu-se o crestere semnificativa a calitatii carnii.

Rezultatul propus si obtinut in urma implementarii proiectului a constat in impunerea produselor proprii pe piata locala si regionala, aspect bazat pe calitatea neta si pe nivelul pretului de vanzare al acestora. Antreprenorul si-a orientat activitatea catre cresterea clientelei si perfectionarea strategiei de vanzare a produselor proprii.

In urma implementarii proiectului, a obtinut cresteri substantiale ale sporului mediu zilnic, prin administrarea unei alimentatii rationale si utilizarea unor sisteme de intretinere performante.


Sursa: Revista "Bune Practici" Numarul 3, Anul II, Octombrie 2014, RNDR


Tags: ferma de pasaricresterea puilorferma de puiafacere la tarafonduri europene

Urmareste-ne pe Google News


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]