Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri de succes in Romania pentru 2019

de Florin Amariei 12 Oct. 2018 9516
4.48 din 29 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In Romania poti avea afaceri de succes, dar trebuie sa fii atent sau atenta la mai multe lucruri importante. Privim cu atentie in acest material inspre ideile de afaceri care ar putea avea succes in Romania anului 2019 si vedem ce ar trebui sa cunoastem inainte de a intra pe calea antreprenoriatului.

In primul rand, Romania a fost in top 20 cele mai birocratizare tari. Inainte de a face pasul pentru a-ti deschide propria afacere, trebuie sa intelegi ca succesul se obtine cu rabdare, dar si determinare. Administrarea fiscala a statului roman nu este cea mai eficienta, asadar va trebui sa iti aloci mai mult timp pentru a intelege cum functioneaza intreg mecanismul fiscal pentru a-ti putea administra viitoarea afacere in mod eficient si corect.
 
Tara noastra a fost pe locul 18 din 94 in topul mentionat anterior, in fata noastra fiind Croatia si Albania. Totusi, autorii studiului nu au inclus Rusia, Turcia sau Belarus in acest top. Surprinzator, Ucraina, Bosnia si Republica Moldova au un sistem fiscal mai bine pus la punct ca al nostru, din perspectiva realizatorilor studiului. Nu lasa asta sa te descurajeze, intrucat multe afaceri au succes in Romania. Poate si a ta va fi la fel! Cu siguranta asta depinde doar de tine.
 
In al doilea rand, e important sa precizam faptul ca pentru succesul unei afaceri in 2019 vei avea nevoie de mai multe lucruri sau, mai bine zis, calitati:
1. devotament fata de ideea ta
2. rabdare
3. curaj
4. intelegere
5. intuitie
 
Nu am adus banii in aceasta discutie pentru ca exista numeroase cai de finantare a visului tau, daca nu ai disponibile lichiditati. Cu toate astea, experienta de pana acum ne-a demonstrat ca un antreprenor are sanse mici de reusita fara caracteristicile pe care le-am enumerat mai sus.
 
In al treilea rand, trebuie sa ne uitam la mediile cele mai profitabile pentru afacerile din Romania. Trendul acesta se va mentine si in 2019, cu mentiunea ca IT-ul s-ar putea sa depaseasca serviciile:
1. Agricultura - motorul economiei romanesti, desi nu este inca dezvoltat pentru a-si implini potentialul disponibil.
2. Constructiile - programele nationale precum  "Prima Casa" vor continua sa stimuleze constructii noi, iar nevoie de profesionisti in campul muncii va ajuta la deschiderea de noi birouri in cladiri ridicate prin toata tara.
3. Retail - domeniul care a cunoscut o crestere fabuloasa, dar care a si fost lovit din plin de criza financiara din 2008
4. Servicii - timpul tot mai scurt pentru unii profesionisti face ca zona serviciilor sa creasca in continuare
5. IT - v-am povestit deja despre Amazon si stim ca-s prezenti atat in Bucuresti, cat si in Iasi
 
Iata, asadar, domeniile in care vei putea sa iti investesti banii pentru a scoate profit. 
 
Retine! Nu e important sa faci bani multi din primul an de activitate. Greselile sunt omenesti, iar gasirea retetei potrivite pentru afacerea ta de succes in 2019 poate sa dureze putin.
 
Noi iti dorim succes!


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: afaceri de succesafaceri romaniasucces in 20192019

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.48 din 5 - 29 voturi.

Articole conexe

6 idei de afaceri profitabile in Romania anului 2019

de Florin Amariei
29 Ian 2019
In acest articol vei gasi 6 idei de afaceri profitabile pe care le poti pune in practica pentru a obtine un profit decent, dar care nu iti vor ocupa...

Cum sa infiintezi un service auto: povestea unei afaceri de succes

de Nita Alina
14 Mar 2017
Cristian Popescu a demarat afacerea sa pornind de la o idee mai veche, care are legatura cu pasiunea sa pentru autovehicule. Acesta avea ideea,...

4 povesti despre afaceri de succes

de Alina Constantinescu
12 Oct 2016
Au avut curaj si au inceput afaceri care le-au adus profituri substantiale. Va prezentam astazi 4 povesti de succes care au la baza optimismul si...

Fabrica de sarmale: Afaceri de succes in Harghita!

de Ilinca Dobrescu
06 Dec 2013
Bani se scot si din piatra seaca, daramite din produsele pe care le adoram! Este si exemplul dulciurilor traditionale, al carnatilor de Plescoi sau...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]