Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Apple dezvolta un sistem noninvaziv de masurare a glucozei din sange

de Bianca Tila 23 Feb. 2023 115
Apple dezvolta un sistem noninvaziv de masurare a glucozei din sange
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Apple are in plan ca ceasurile inteligente vandute sa poata masura glucoza din sange fara inteparea pielii.

Potrivit surselor din cadrul companiei citate de Bloomberg, compania ar fi depasit un prag important in dezvoltarea unei tehnologii de masurare in mod noninvaziv a glucozei din sange.
 
Proiectul pe care il are Apple in desfasurare se numeste intern E5 si foloseste fotonica din siliciu si masurarea prin spectroscopie de absorbtie optica. Practic, lichidul interstitial de sub piele este luminat cu lasere, iar reflexia care ajunge la senzor va arata concentratia de glucoza.
 
Compania are drept scop integrarea acestei tehnologii in smartwatch-urile sale. In acest sens, milioane de oameni care sufera de diabet vor fi atrasi de produs, renuntand la inteparea in deget pentru a-si masura glicemia.
 
In ceea ce priveste planurile Apple, compania lucreaza de foarte multi ani la masurarea noninvaziva a glucozei din sange. Acest proiect este unul care dateaza din timpul vietii lui Steve Jobs.
 
In prezent, compania se concentreaza pe rolul preventiv al tehnologiei, folosind monitorizarea glucozei din sange pentru a-i avertiza pe cei care sunt prediabetici. Proiectul este dezvoltat in cadul diviziei Exploratory Design Group, care exploreaza tehnologii de viitor. Compania face eforturi pentru a pastra secrete activitatile acestei divizii.
 
Analistii sunt de parere ca Apple va lua fata companiilor farma care vand in prezent aparate de masurare a glicemiei. Astfel, compania va deveni unul dintre marii jucatori ai acestei piete.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: applesmartwatchmasurare glucozaexploratory design group

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]