Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Atelier d.amalia - afacere handmade cu decoratiuni interioare

de Julian Manescu 14 Ian. 2014 9807
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ligia Amalia Dima din Timisoara are 36 de ani si este o mamica implinita a 5 copii. Una dintre mamicile curajoase si ambitioase care si-au dorit mai mult de la viata si, poate, mai multe in acelasi timp.

De profesie traducator, Amalia si-a dedicat timpul exclusiv pasiunii de a crea obiecte personalizate. In prezent studiaza ca artist plastic si ne-a marturisit ca arta este cea mai importanta pentru ea. Prin arta respira in fiecare dimineata si in arta isi regaseste energia.

Iata ce am mai aflat despre atelierul pe care il conduce:

1. Care este povestea „Atelier d.amalia” si cum a inceput aventura?

Lucrez de cand ma stiu, insa, in mod organizat o fac din 2007 cand am primit prima masina de cusut. Mama m-a sfatuit sa ma asez in fata ei, sa incep sa cos inainte si inapoi pana cusatura e una dreapta, frumoasa. Asa mi-am descoperit pasiunea pentru croitorie, apoi in acelasi an din pura intamplare am participat la un seminar cu prezentare de produse de arta si am descoperit ce bine se potriveste pensula in mana mea... de fapt a fost dragoste la prima vedere.
 
Asa am pornit in calatoria „Atelier d.amalia”, aventura care sper sa-mi inspire si copiii si sa le indrepte atentia spre altceva in viata asta.

2. Care sunt produsele pe care le realizezi?

Sunt doua categorii de produse pe care le realizez cu mare drag si care ma atrag in egala masura. Una se refera la textile - accesorii diverse, genti, papusi si decoratiuni, iar cealalta la cadourile personalizate, pictate sau realizate prin tehnici variate.

De altfel, sunt o fire deschisa si imi plac provocarile. Daca cineva are vreo idee incerc sa o transpun in obiectul pe care il realizez. De obicei, clientii vin si imi descriu in cateva cuvinte persoana careia doresc sa ii faca un cadou, cam la ce s-au gandit si ce isi doresc. Iar eu, dau frau liber imaginatiei. Cateodata am nevoie de o zi, cateodata am nevoie de o saptamana... In fiecare produs realizat investesc o particica din mine, din sufletul meu, din inima mea.

3. Ce produse au cea mai mare cautare?

Nu pot sa spun ca sunt unele mai cautate decat altele. In functie de evenimentele traditionale de pe tot parcursul anului, sunt perioade cand pregatesc produse in avans pentru ca simt ca trebuie sa fac anumite lucruri si sunt si perioade cand lucrez foarte mult pe comanda. Mai ales cand ne apropiem de sarbatori.

Clienti care au mai achizitionat cadouri din atelierul meu, revin si imi spun „stii, anul trecut am dat acest cadou la persoana respectiva, anul acesta as vrea sa ii dau altceva dar sa poarte semnatura ta”. Tablourile le lucrez cu mare drag pentru ca acum ma si formez sa devin artist plastic. Ele sunt ceva aparte... dar toate imi sunt dragi, le realizez cu drag si tot cu drag le si dau mai departe.

4. Cate obiecte realizezi pe luna sau pe saptamana?

Nu am contorizat cantitatea niciodata, insa, zilnic imi rezerv cateva ore ... nu as vrea sa treaca nicio zi in care sa nu pun pensula in mana.

5. Crezi ca este important sa fii specializat sau oricine poate face asta?

In primul rand trebuie sa te descoperi, trebuie sa renunti la tehnologia din ziua de azi si sa devii tu insuti... Atunci cand dai valoare celui mai neinsemnat lucru din jurul tau, poti spune ca esti diferit, ca ti-ai facut timp sa observi. Poti sa incerci si vei simti in timp daca poti sau nu sa faci ceva ce-ti place tie. Eu, personal, nu m-as mai intoarce la ce am lucrat timp de 10 ani decat daca Cel de Sus ar vrea sa ma pedepseasca cumva.

6. De ce ai nevoie pentru a te apuca de o afacere in acest domeniu?

De TIMP! Sa nu fii grabit, sa astepti momentul potrivit si sa lasi lucrurile sa decurga de la sine. Cu talent, pricepere si ceva banuti pentru materiale vei descoperi ca arta iti ofera si beneficii – spirituale si materiale.

7. Care sunt metodele de promovare care crezi ca te ajuta sa te faci cunoscuta?

Eu am inceput printre cunoscuti... dar nu la modul abuziv, asa cum sunt unele sisteme de vanzari, ci pur si simplu am daruit mici surprize din obiectele realizate. Apoi am participat asa firav la cateva targuri locale, la evenimente de caritate, la scoala am sustinut ateliere cu copiii si totul a mers de la sine.

Mai nou, prin intermediul internetului, prin retele de socializare si prin contact direct cu beneficiarii. De aproximativ 1 an am in plan sa imi deschid un magazin online, insa, momentan, lucrurile nu s-au legat asa cum trebuie.
 
8. Care sunt perspectivele tale si ce asteptari ai in viitor?

Nu mi-am facut planuri marete, ci doar ca ceea ce realizez eu sa mearga direct la suflet si sa aduc bucurie oricui primeste un cadou marca „Atelier d.amalia”. Vreau sa ma perfectionez si sper sa am succesul pe care mi-l doresc aici, in Romania. Desi intalnesc obstacole la tot pasul, nu ma descurajez!

9. Ce sfaturi ai pentru cei care isi doresc sa inceapa un business in domeniu?

In primul rand trebuie sa te regasesti pe tine in ceea ce intentionezi sa faci si sa nu te astepti sa ajungi bogat financiar peste noapte. Bogat sufleteste vei fi, cu siguranta!

Daca povestea „Atelier d.amalia” te-a inspirat si vrei sa afli si sa vezi mai multe, poti intra pe pagina de Facebook.



Tags: atelier d.amaliaafacerehandmadedecoratiuni interioareaccesoriigentipapusidecoratiunicadouri pictate

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Afacere romaneasca premiata cu 50.000 de euro

de Florin Amariei
13 Nov 2018
Un om de afaceri roman aflat la inceput in cariera de antreprenor a fost premiat cu 50.000 de euro pentru afacerea sa din Cluj si Bucuresti....

Afacere cu incaltaminte de lux: povestea antreprenorului care rescrie istoria confectionarii pantofilor

de Alina Constantinescu
31 Iul 2017
Dupa ce a terminat scoala profesionala, Andrei Tintoc din localitate Somesani a practicat meseria de pantofar in atelierul familiei sale. A crescut...

Interviu cu Leonard Radutz, Manager VivaNatura: De la argila terapeutica la afacere cu cosmetice naturale

de Alina Constantinescu
09 Mai 2017
Continuam seria interviurilor marca Idei de Afaceri cu o noua poveste de succes. Cand pasiunea se impleteste cu munca si perseverenta rezultatele nu...

Afacere de nisa: un antreprenor a descoperit succesul cu o tipografie

de Nita Alina
10 Apr 2017
Principala teama a antreprenorilor este de a nu pierde bani. Din pricina acestei frici, stam deoparte, nu pasim cu incredere in lumea...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]