Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Castiga 57.700 Euro pe an din cultivarea arbustilor fructiferi!

de Adina Vasile 06 Oct. 2009 5795
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Vreti sa incepeti o activitate agricola deosebita? Cultivarea si valorificarea fructelor arbustilor fructiferi este o alegere inteleapta si prezinta cateva avantaje evidente. In primul rand, afacerea este rentabila. In al doilea rand, o puteti demara sau dezvolta cu fonduri de la stat.

Cu bani de la UE, prin Programul National de Dezvoltare Rurala, se pot promova fructele obtinute prin metoda conventionala sau prin metode ecologice. Banii pot fi utilizati si pentru participarea la targurile si expozitiile desfasurate.

Cultivarea si valorificarea acestor fructe poate fi o afacere buna. Avand in vedere relieful prielnic pentru culturile de arbusti fructiferi va puteti extinde cu mult succes si eficienta, pentru a intra pe piata europeana.

Trebuie remarcate conditiile climatice deosebite ale dealurilor romanesti care favorizeaza acumularea in fructe a aromelor specifice si o multitudine de saruri minerale si vitamine.

Viitorul dvs. si al familiei poate fi mai bun daca demarati o afacere care aduce prosperitate si sanatate.

Fructele capsunului si arbustilor fructiferi prezinta o importanta deosebita in alimentia omului, deoarece, prin compozitia biochimica foarte complexa, asigura organismului uman cantitati mari de vitamine, saruri minerale, glucide si alte componente. Si pentru ca majoritatea vitaminelor sunt preluate din fructe si legume, un consum variat si pe o perioada cat mai lunga a anului asigura necesarul zilnic de vitamine si o functionare normala a metabolismului uman.

Fructele arbustilor fructiferi contin cantitati foarte mari de vitamine, de exemplu vitamina C la coacaz si vitamina A la catina, depasesc cu mult aportul fructelor consumate frecvent: mere, prune, piersici, caise, etc.

Perioada in care avem fructe proaspete de arbusti fructiferi este indelungata: de la inceputul lui mai, cand apar capsunele, pana in octombrie cu catina, unele soiuri de mur, zmeur remontant sau capsun remontant. Consumul fructelor se prelungeste pe toata durata anului cu dulceata, compot, suc, sirop, concentrat pe baza de fructe de arbusti, etc.

CD-ul “ Cultivarea arbustilor fructiferi” prezinta o serie de aspecte legate de originea si aria de raspandire a arbustilor, particularitatile de crestere si fructificare, cerintele fata de factorii de mediu, particularitatile tehnologice, si chiar unele retete de fabricatie a unor produse industriale. Aveti astfel, toate elementele necesare infiintarii si intretinerii propriei plantatii.

Prin cunoasterea particularitatilor de crestere si fructificare precum si a cerintelor fata de factorii de mediu se poate efectua o alegere corecta a speciilor si soiurilor care dau rezultate bune intr-o anumita zona de cultura, asigurand astfel o exloatare rationala a resurselor ecologice locale si obtinerea unor productii mari, de calitate si constante in timp.

Prin prezentarea particularitatilor tehnologice se asigura posibilitatea ca doritorul sa poata alege si pregati corect terenul, sa-si procure materialul saditor cel mai bun, sa infiinteze plantatia si sa o conduca in forma convenabila in functie de resursele materiale de care dispune si de cele ecologice pe care le ofera zona respectiva.

Obtinerea unor productii normale impune si asigurarea unei protectii fitosanitare corecte, ceea ce se poate realiza prin cunoasterea agentilor patogeni care afecteaza fiecare specie si prin respectarea calendarului de tratamente prezentat in lucrare.

Recoltarea si valorificarea fructelor este specifica fiecarei specii in functie de perisabilitatea si rezistenta la transport, de posibilitatile de pastrare sau conservare, fructele se pot valorifica in stare proaspata, conservate sau prelucrate in cele mai diverse feluri.

Chiar daca o parte din speciile descrise in cd cresc si fructifica in flora spontana, cutura arbustilor fructiferi are avantajele sale incontestabile. Prin cultivare se asigura conditii mai bune de crestere si fructificare, avand posibilitatea de reglare a unor factori de productie, putand astfel obtine recolte mari si de calitate an de an, fara fluctuatii, asa cum se intampla in flora spontana.

Deoarece productia de fructe din flora spontana depinde de conditiile climaterice se recomanda infiintarea de plantatii cu toate avantajele care se pot obtine.

Detalii cultivare arbusti fructiferi.



Tags: arbusti fructiferi

Urmareste-ne pe Google News


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]