Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Castiga 57.700 Euro pe an din cultivarea arbustilor fructiferi!
Vreti sa incepeti o activitate agricola deosebita? Cultivarea si valorificarea fructelor arbustilor fructiferi este o alegere inteleapta si prezinta cateva avantaje evidente. In primul rand, afacerea este rentabila. In al doilea rand, o puteti demara sau dezvolta cu fonduri de la stat.
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Cum sa faci bani din vanzarile pe Amazon
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Propriul meu plan de afaceri
Cu bani de la UE, prin Programul National de Dezvoltare Rurala, se pot promova fructele obtinute prin metoda conventionala sau prin metode ecologice. Banii pot fi utilizati si pentru participarea la targurile si expozitiile desfasurate.
Cultivarea si valorificarea acestor fructe poate fi o afacere buna. Avand in vedere relieful prielnic pentru culturile de arbusti fructiferi va puteti extinde cu mult succes si eficienta, pentru a intra pe piata europeana.
Trebuie remarcate conditiile climatice deosebite ale dealurilor romanesti care favorizeaza acumularea in fructe a aromelor specifice si o multitudine de saruri minerale si vitamine.
Viitorul dvs. si al familiei poate fi mai bun daca demarati o afacere care aduce prosperitate si sanatate.
Fructele capsunului si arbustilor fructiferi prezinta o importanta deosebita in alimentia omului, deoarece, prin compozitia biochimica foarte complexa, asigura organismului uman cantitati mari de vitamine, saruri minerale, glucide si alte componente. Si pentru ca majoritatea vitaminelor sunt preluate din fructe si legume, un consum variat si pe o perioada cat mai lunga a anului asigura necesarul zilnic de vitamine si o functionare normala a metabolismului uman.
Fructele arbustilor fructiferi contin cantitati foarte mari de vitamine, de exemplu vitamina C la coacaz si vitamina A la catina, depasesc cu mult aportul fructelor consumate frecvent: mere, prune, piersici, caise, etc.
Perioada in care avem fructe proaspete de arbusti fructiferi este indelungata: de la inceputul lui mai, cand apar capsunele, pana in octombrie cu catina, unele soiuri de mur, zmeur remontant sau capsun remontant. Consumul fructelor se prelungeste pe toata durata anului cu dulceata, compot, suc, sirop, concentrat pe baza de fructe de arbusti, etc.
CD-ul “ Cultivarea arbustilor fructiferi” prezinta o serie de aspecte legate de originea si aria de raspandire a arbustilor, particularitatile de crestere si fructificare, cerintele fata de factorii de mediu, particularitatile tehnologice, si chiar unele retete de fabricatie a unor produse industriale. Aveti astfel, toate elementele necesare infiintarii si intretinerii propriei plantatii.
Prin cunoasterea particularitatilor de crestere si fructificare precum si a cerintelor fata de factorii de mediu se poate efectua o alegere corecta a speciilor si soiurilor care dau rezultate bune intr-o anumita zona de cultura, asigurand astfel o exloatare rationala a resurselor ecologice locale si obtinerea unor productii mari, de calitate si constante in timp.
Prin prezentarea particularitatilor tehnologice se asigura posibilitatea ca doritorul sa poata alege si pregati corect terenul, sa-si procure materialul saditor cel mai bun, sa infiinteze plantatia si sa o conduca in forma convenabila in functie de resursele materiale de care dispune si de cele ecologice pe care le ofera zona respectiva.
Obtinerea unor productii normale impune si asigurarea unei protectii fitosanitare corecte, ceea ce se poate realiza prin cunoasterea agentilor patogeni care afecteaza fiecare specie si prin respectarea calendarului de tratamente prezentat in lucrare.
Recoltarea si valorificarea fructelor este specifica fiecarei specii in functie de perisabilitatea si rezistenta la transport, de posibilitatile de pastrare sau conservare, fructele se pot valorifica in stare proaspata, conservate sau prelucrate in cele mai diverse feluri.
Chiar daca o parte din speciile descrise in cd cresc si fructifica in flora spontana, cutura arbustilor fructiferi are avantajele sale incontestabile. Prin cultivare se asigura conditii mai bune de crestere si fructificare, avand posibilitatea de reglare a unor factori de productie, putand astfel obtine recolte mari si de calitate an de an, fara fluctuatii, asa cum se intampla in flora spontana.
Deoarece productia de fructe din flora spontana depinde de conditiile climaterice se recomanda infiintarea de plantatii cu toate avantajele care se pot obtine.
Detalii cultivare arbusti fructiferi.
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit