Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cele mai puternice femei de afaceri si cum au ajuns acolo!

de Idei de afaceri 09 Iul. 2019 10673
4.46 din 28 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In lumea afacerilor nu este tocmai usor sa urci in cele mai puternice topuri. Insa in top Forbes si-au facut loc de-a lungul anilor diferite personalitati. Astazi a venti randul femeilor.

Vom discuta in cele ce urmeaza despre cele mai puternice femei de afaceri, dar si despre cum au ajuns acestea acolo. Cum au ajuns sa conduca cele mai mari companii ale lumii si ce le-a determinat succesul?


Haideti sa descoperim impreuna secretele celor mai de succes femei de afaceri. Forbes realizeaza an de an, la finalul anului, un top al celor mai puternice femei, in functie de cifra de afaceri a proiectelor in care sunt implicate si in functie de vizibilitatea in mediul de business. 


Iata cele mai puternice femei de afaceri ale anului 2018, conform Forbes! 


1. Mary Barra

Mary se mentine in topul Forbes al celor mai puternice si vizibile femei de afaceri inca de ani buni. Ea a ajuns aici prin preluarea unei dintre cele mai mari afaceri la nivel global. Se intampla in anul 1980, atunci cand dupa aproape 18 ani de munca intensa in fabrica General Motors, Mary preia fraiele companiei. 


Ea a fost prima femeie CEO intr-o companie americana producatoare de masini. In 2018 aceasta a dus compania pe culmile succesului, avand incasari de 145,5 miliarde de dolari. 


2. Abigail Johnson

La varsta de 57 de ani, Abigail este una dintre cele mai instarite femei de afaceri din lume. Co proprietara si directoare generala a fondului de investitii Fidelity Investments, aceasta a adunat in conturi o avere incredibila de peste 15 miliarde de dolari. Insa daca luam in calcul si cele 24,5 procente din actionariatul fondului pe care ea le detine, averea sa ar urca spectaculos la peste 2,5 triioane de dolari. 


Ea a ajuns directoare in 2016, asta dupa ce a iesit in evidenta tocmai printr-un program in care ea incurajeaza extrem de mult femeile sa paseasca pe cele mai inalte podiumuri. Ea prioritizeaza mereu rolurile femeilor in business, iar tocmai de aici lumea a inceput sa-i acorde atentie sporita, ajungand astfel in top. 


3. Melinda Gates

Melinda Gates este cunoscuta in toata lumea datorita sufletului sau nobil. Intr-o multime de comunicate de presa internationale numele sau este alaturat celei mai puternice femei filantrop de pe glob. Co-fondatoare a asociatiei Bill & Melinda Gates, aceasta este anual implicata in sute de proiecte CSR, coordonand cea mai mare organizatie caritabila din lume. 


Puterea financiara a organizatiei coordonate de Melinda se evidentiata prin fondurile anuale de miliarde de dolari. Totalul sumei de endowmnt al asociatiei se ridica spre 40 de miliarde de dolari americani.  


4. Susan Wojcicki 

Susan este, incepand din februarie 2014, CEO-ul companiei de video-sharing YouTube. Ajunge aici dupa ce in 1999 lucra la Google, iar in anul 2006 este persoana care pledeaza pentru cumpararea YouTube pentru suma de 1,65 miliarde de dolari. 


Site-ul condus de ea este estimat acum la o cifra de afaceri de 90 miliarde de dolari. Desi a fost implicata de-a lungul timpului in nenumarate procese cu privire la continutul vulgar sau la drepturile de autor, Susan este o femeie care paseste peste fiecare problema cu optimism si cu maxima obiectivitate profesionala. 


Tot ea este persoana responsabila pentru initiativa YouTube de a se transforma intr-un post de televiziune in cadrul noii strategii de productie a unor facilitati premium pentru utilizatorii din Los Angeles.   


5. Ana Patricia Botin

Dupa moartea tatalui sau Emilio, Ana a preluat, in 2014, compania familiei, aducand-o pe culmile succesului, in 2017, atunci cand a achizitionat Banco Popilar, devenind cea mai mare banca din Spania. 


Este extrem de activa in domeniile finetech si este focusata mereu pe leadership, pe antreprenoriat si pe sprijinirea micilor intreprinzatori. Asa a ajuns nu doar o femeie de succes, ci si una dintre cele mai respectate femei din business, la nivel european. 


Fondurile detinute de banca sunt estimate la miliarde de dolari, iar anual Patricia investeste sume de pana la aproximativ 200 milioane de dolari in noi tehnologii de banking digital. 



Fie ca a fost vorba de munca istovitoare, fie ca a fost vorba de pasiune pentru un domeniu sau de implicare sufleteasca deasupra oricarui interes financiar, iata ca aceste femei au reusit. Tot ce ai nevoie pentru a ajunge si tu o femeie de business de sucees este sa iti urmaresti visul sub orice circumstante. indiferent de obstacole si bariere, gandeste-te mereu ca meriti si tu locul 1. 


Fii curajoasa si intotdeauna sincera cu tine si cu cei din jur!  Iata ca succesul vine din onestitate si din munca, chiar si in cele mai celebre cazuri ale lumii. 



Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: femei de afacerifemei de succesbusiness

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.46 din 5 - 28 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]