Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Confectionarea de mobilier pe comanda

de Bogdan Guta 23 Mai. 2007 8601
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Marius Macsentian confectioneaza mobilier pe comanda folosind ca materie prima PAL-ul melaminat. Spune despre el ca este un „creator de mobila", pentru ca a face o piesa de mobilier unicat nu presupune doar sa bati niste cuie si sa pui cap la cap placi de PAL.



El recunoaste ca in proiectarea si confectionarea mobilei solicitate de clienti il ajuta foarte mult experienta dobandita ca fotoreporter pentru o agentie de stiri si ca operator de televiziune, meserii ce l-au invatat „sa vada" cu ochi de artist realitatea inconjuratoare. Astfel poate intelege mai usor ce-si doreste un client cand ii cere sa faca o anumita piesa de mobilier.

Mobilier potrivit la centimetru
Afacerea a demarat in 1997, cand Marius Macsentian a fost nevoit sa-si mobileze garsoniera in care locuia. Avea o suprafata locuibila destul de mica, in care fiecare centimetru conta, astfel ca spatiul trebuia exploatat la maxim. Si-a dat seama ca din cei patru pereti ai camerei de locuit, unul, respectiv cel pe care se aflau fereastra si caloriferul, era foarte putin folosit.

Atunci a „vazut" in minte cum ar arata pe acest perete o biblioteca avand cuprinse in ea atat fereastra, cat si caloriferul. Dandu-si seama ca i-ar fi fost destul de greu sa transmita ceea ce isi dorea unui mester tamplar, a trecut la treaba si a inceput sa-si faca singur biblioteca. A masurat locul, a realizat o schita, apoi a cumparat o bormasina din piata, PAL melaminat de la un producator local si feronerie, tot din piata. Toate la pretul de un milion de lei, suma ce poate fi privita ca investitie initiala necesara punerii pe picioare a afacerii.

Cea mai mare surpriza a avut-o atunci cand s-a hotarat sa vanda garsoniera. Cumparatorii interesati de achizitionarea acesteia au pus o conditie clara: biblioteca aceea „cu fereastra si calorifer" sa ramana pe loc! „Practic aceasta piesa de mobilier a vandut garsoniera", spune Marius, al carui singur ajutor, de la confectionat pana la montat, a venit din partea sotiei.

Urmatoarele lucrari, patru usi glisante si o garnitura de bucatarie, au fost facute tot pentru uz propriu. Pentru bucatarie s-a inspirat dintr-un pliant al unui producator italian de mobilier care confectiona piese unicat, concepute si adaptate pentru fiecare client in parte.

Criteriile principale de care a tinut cont, in afara de cerintele estetice, au fost utilitatea si functionabilitatea. In cazul garniturii de bucatarie aceste criterii au insemnat urmatoarele: sertarele sa se deschida usor; inaltimea modulelor suspendate sa fie la o intindere de brat a celui care petrece cel mai mult timp in incapere; blatul de lucru sa fie la o inatime confortabila.

Pentru primul client, pe care l-a convins de priceperea sa aratandu-i garnitura de bucatarie, a confectionat un dressing si un dormitor. Realizarea acestor prime comenzi a necesitat doua luni de munca.

Aici gasiti toate detaliile  afacerii cu mobilier



Tags: afaceremobiliermobilier pe comanda

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Afacere romaneasca premiata cu 50.000 de euro

de Florin Amariei
13 Nov 2018
Un om de afaceri roman aflat la inceput in cariera de antreprenor a fost premiat cu 50.000 de euro pentru afacerea sa din Cluj si Bucuresti....

Afacere cu incaltaminte de lux: povestea antreprenorului care rescrie istoria confectionarii pantofilor

de Alina Constantinescu
31 Iul 2017
Dupa ce a terminat scoala profesionala, Andrei Tintoc din localitate Somesani a practicat meseria de pantofar in atelierul familiei sale. A crescut...

Interviu cu Leonard Radutz, Manager VivaNatura: De la argila terapeutica la afacere cu cosmetice naturale

de Alina Constantinescu
09 Mai 2017
Continuam seria interviurilor marca Idei de Afaceri cu o noua poveste de succes. Cand pasiunea se impleteste cu munca si perseverenta rezultatele nu...

Afacere de nisa: un antreprenor a descoperit succesul cu o tipografie

de Nita Alina
10 Apr 2017
Principala teama a antreprenorilor este de a nu pierde bani. Din pricina acestei frici, stam deoparte, nu pasim cu incredere in lumea...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








Iti oferim zilnic cele mai rentabile idei de afaceri si oportunitati de investitii

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca GRATUIT
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]