Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Cum am facut profit din piscicultura
Iata cum a facut profit din piscicultura un galatean si cum putem valorifica potentialului piscicol din Romania.
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Cresterea prepelitelor japoneze
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
La mijlocul anului 1988, cei din regimul comunist au realizat una dintre cele mai mari pastravarii din Oltenia, la Izvoarele. Datorita evenimentelor din iarna anului 1989, aceasta nu a reusit sa se bucure nici macar de o singura productie. Dupa ce, timp de 16 ani a fost ignorata complet de autoritatile locale, un tanar galatean, pe numele sau, Miron Verdes, a descoperit potentialul acestei pastravarii.
Cu o suprafata de 300 de hectare, ferma piscicola a fost amenajata foarte greu, cu multe eforturi. Miron Verdes isi aduce aminte: Nici nu a fost vorba de beneficiu in primii doi ani. Abia in cel de-al treilea an am reusit sa obtinem si profit din piscicultura. Bineinteles ca tot profitul l-am reinvestit aici.
El sustine ca afacerea poate fi profitabila, insa necesita multe investitii. Din pacate, ferma piscicola functioneaza momentan doar la 40 % din capacitatea posibila, in mare parte datorita faptului ca produsul ecologic romanesc este mai scump.
Clientii romani prefera sa se aprovizioneze de la vecini unguri sau bulgari deoarece pastravul este mai ieftin. Numai ca acolo, pastravii sunt crescuti fortat si nu in libertate si natural ca la noi. Asa ca, nu ne ramane altceva de facut, decat sa muncim.
Dorindu-si ca afacerea sa se dezvolte si sa capete renume, galateanul a transformat unul dintre bazine, de 95 de hectare, in iaz de pescuit sportiv. Acesta atrage zilnic foarte multi pescari, multi dintre ei venind chiar si cu familiile. De aceea, el si-a extins afacerea si a realizat si alte facilitati: pontoane pentru evenimente, cabanute pentru cazare si locuri pentru gratare. Miron a declarat: Cel ce vine aici plateste 50 de lei si poate sa stea 24 de ore la pescuit, cu familie cu tot. Si pot spune ca se prinde si peste.
Avand in vedere toate acestea, antreprenorul este constient ca mai sunt necesare investitii pentru iazul de pescuit sportiv. El stie ca doar asa complexul va putea atrage potentialii clienti la adevarata sa valoare.
Deoarece statul roman nu pare deloc interesat de sustinerea financiara a proiectului, Miron Verdes s-a axat pe realizarea de proiecte in colaborare cu Uniunea Europeana. Astfel, unul dintre cele mai profitabile a constat in vanzarea a peste patru milioane de bucati de puiet pentru export. Si cererea este din ce in ce mai mare. De asemenea, mai are un contract bazat pe prelucrarea propriu-zisa a pestelui, cu o firma romaneasca de aceasta data.
In urma evaluarii profiturilor din aceste cateva proiecte mai insemnate, Miron Verdes vrea sa investeasca totul in ferma, pentru a o duce la nivelul urmator.
Autor: Alina Cotae
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit