Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa dezvolti o ferma de crestere a porcilor cu fonduri europene

de Alina Constantinescu 15 Dec. 2016 4428
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Inginerul Alexandru Szekely a fost intotdeauna pasionat de agricultura. Astfel, a accesat programul SAPARD si a pus bazele unei afaceri bazate pe cresterea porcinelor in comuna Sibot, judetul Alba.

In 2011 a depus un proiect prin Programul National de Dezvoltare Rurala, Masura 121 „Modernizarea exploatatiilor agricole” prin care a infiintat in cadrul fermei un sector de reproductie porcine. Dupa finalizarea proiectului in valoare de aproximativ 1,8 milioane euro, ferma era capabila sa produca 16.000 de purcei pe an.

„Investitia are un puternic impact economic, fiind singura si cea mai moderna ferma de reproductie procina din judetul Alba, capabila sa produca 16.000 de purcei pe an care pot fi comercializati catre alte ferme de ingrsare. De asemenea, ferma este un important centru de practica pentru absolventii universitatilor si liceelor de profil agricol/zootehnic din zona Transilvaniei”, explica antreprenorul.

Ca orice proiect complex, la capitolul implementare, domnul Szekely s-a lovit de proceduri greoaie si de o perioada lunga de asteptare pentru ca proiectul sa fie selectat. Totul a meritat insa, bucuria materializarii proiectului intr-o ferma moderna fiind nemarginita.

„Datorita experientei acumulate, am reusit sa avem credibilitate si o relatie buna cu bancile private si de stat. Cofinatatea nu este un lucru usor de obtinut, dar in ultimii ani, bancile au manifestat o deschidere tot mai mare catre investiile in sectorul agricol/zootehnic si ofera dobanzi atractive la credite”, mai spune Alexandru Szekely.

Omul de afaceri a invatat sa isi structureze ideile si sa prevada care va fi urmatorul pas. In consecinta nu se va opri aici si va continua sa elaboreze proiecte noi susinute prin fonduri europene.

Ce sfat le ofera celor ce si-au propus sa acceseze fonduri europene prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2020:

„Sfatul personal pentru cei ce vor sa acceseze fonduri europene este sa-si structureze bine idea de investitie, sa nu exagereze cu investitii mari de la inceput si odata ce au intocmit proiectul cu ajutorul unui consultant, sa persevereze in obtinerea unei cofinantari.
Dupa implementare si finalizare, trebuie implicare maxima in activitatea proprie pentru a se asigura ca investitia va fi una de succes”.

 Sursa: AFIR


Tags: ferma de porcicresterea porcinelorafacere in zootehniecresterea animalelor

Urmareste-ne pe Google News


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]