Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De la mere la trandafiri ... in borcane - afacere profitabila de familie

de Stefania Tanase 11 Sep. 2015 7196
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Pentru ca trandafirii sunt cunoscuti nu numai pentru frumusetea lor, dar si pentru produsele delicioase care se pot realiza prin procesarea lor, niste fagaraseni s-au hotarat sa faca bani frumosi in 2010 prin plantarea trandafirilor... in borcane.

In 2010, fratii Florea au decis sa abandoneze plantatia de meri pentru a cultiva trandafiri. S-au apucat sa studieze tot ceea ce presupune ingrijirea trandafirilor, dar si valorificarea acestora, Astfel, au plantat trandafiri pe o suprafata de 2.000 de metri patrati in Ucea de Sus, Fagaras, in urma unei investitii de 10.000 de lei.

Plantatia lor da culoare locului, in care este mult mai comuna cultura cartofilor. Ei au incercat mai multe variante, si au ajuns pana la urma la o reteta proprie de dulceata, dar si de sirop de trandafiri, toate ecologice.

Dulceata de trandafiri si siropul le-au dus renumele in tara si peste granitele ei. Dulceata de la Ucea de Sus i-a incantat pe irlandezi care au cerut familiei Florea sa produca doar pentru ei.

Daca majoritatea agricultorilor din tara Fagarasului sunt in aceasta perioada ocupati cu stropitul cartofilor, fratii Florea au ales trandafirii. Potrivit Nicoletei Florea, la inceput a fost mai dificil, insa atunci cand au inceput sa proceseze, au cautat retete si s-au initiat in tot ceea ce inseamna cultura trandafirului.

Initiatorul afacerii a fost tatal celor doi, care si-a propus ca dupa pensie sa isi infiinteze o plantatie de meri si tocmai cand avea totul pregatit si invatase de la experti din Valcea tot ce presupune  o livada de meri, copiii s-au razgandit si au preferat sa realizeze o cultura de trandafiri.

Prima recolta s-a transformat rapid in dulceata si sirop care au fost vandute la targurile de produse alimentare traditionale organizate in toata tara, iar produsele s-au vandut foarte bine, pentru ca indeplinesc conditiile unor produse ecologice.

O zi de munca pentru fratii Florea arata cam asa: dimineata, in jur de ora 8.00 intra in plantatie si merg pe fiecare rand, ca sa verifice trandafirii, sa vadadaca sunt deschisi, dupa care trec la recoltarea petalelor.

Dupa ce rup fiecare trandafir in parte, ii transporta acasa pentru procesare. De aceasta parte se ocupa mai ales femeile casei: sotia, cumnata, mama, pentru ca au mai multa rabdare la aceasta munca migaloasa.

Dupa ce au incercat mai multe variante, au ajuns la o reteta proprie de dulceata, care place tuturor si la una de sirop de trandafiri. Pentru a-si putea vinde produsele cu eticheta ecologica, fratii Florea s-au inscris in randul producatorilor din agricultura ecologica.

Prima regula pentru mentinerea culturii este ca pamantul sa fie mereu miscatm ai ales ca este vorba despre o plantatie inscrisa in agricultura ecologica, pe care nu au voie sa stropeasca cu ierbicide sau insecticide. intr-un singur an, familia Florea reuseste sa produca din trandafirii plantati pe o suprafata de 2000 de metri patrati, in jur de 15.000 de borcane de dulceata si 5000 de sticle cu sirop de trandafiri.

Acestea sunt vandute cu 10-15 lei bucata. Mai mult decat atat, familia de gospodari are ganduri mari, intentionand sa extinda si sa diversifice afacerea. Mai ales ca, de curand, a obtinut fonduri europene pentru infiintarea unei ferme mixte.



Tags: afacereafaceriafacere profitabilaafacere de fmilietrandafiridulceata de trandafiri

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Cele mai puternice femei de afaceri si cum au ajuns acolo!

de Idei de afaceri
09 Iul 2019
In lumea afacerilor nu este tocmai usor sa urci in cele mai puternice topuri. Insa in top Forbes si-au facut loc de-a lungul anilor diferite...

4 pasi esentiali pentru a avea succes in afaceri

de Florin Amariei
30 Apr 2021
Nimeni nu iti va garanta vreodata ca vei avea succes in afaceri. Dimpotriva, sansele sunt mai mari sa gasesti multe bete-n roate. Noi iti propunem sa...

6 idei de afaceri profitabile in Romania anului 2019

de Florin Amariei
29 Ian 2019
In acest articol vei gasi 6 idei de afaceri profitabile pe care le poti pune in practica pentru a obtine un profit decent, dar care nu iti vor ocupa...

Afacere romaneasca premiata cu 50.000 de euro

de Florin Amariei
13 Nov 2018
Un om de afaceri roman aflat la inceput in cariera de antreprenor a fost premiat cu 50.000 de euro pentru afacerea sa din Cluj si Bucuresti....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]