Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
De la terasa la restaurant volant
Idei de afaceri: De la terasa la restaurant volant
Doriti sa organizati o petrecere, poate chiar in aer liber, dar nu aveti nici mese, nici scaune, nici tacamuri si... nici mancare? Nici o problema, acum exista restaurantul volant, care se poate amenaja in orice loc.
Aceasta a fost ideea Gabrielei Predoiu, care a intrat in domeniul alimentatiei publice pornind de la o terasa dezafectata si continuand cu catering-ul.
Idei de afaceri: De la terasa la restaurant volant
Aperitivul, servit la Romexpo
Gabriela Predoiu a intrat in afaceri in 1994, cand si-a dat seama ca salariul pe care il avea nu-i ajungea "nici pentru benzina". La inceput cumpara marfa chinezeasca din Romexpo, unde pe atunci erau en-grosisti, si mergea la Galati, Focsani sau Braila, unde o revindea, bineinteles cu un adaos. Pentru deplasari folosea Dacia personala.
O prima investitie a fost intr-o remorca, pentru a putea transporta mai multa marfa. Dupa cateva luni si-a dat seama ca treaba nu mergea foarte bine, asa ca s-a gandit sa incerce altceva.
In treburile ei cu aprovizionarea obsevase o terasa dezafectata, fara nici un fel de utilitati, in incinta Romexpo, pe care s-a decis sa o inchirieze. "Am inchiriat spatiul si am venit cu un grup electrogen, cu mese, cu scaune, cu felinare. O problema a fost cu toalelete, nu existau acum 10 ani WC-uri ecologice, dar am gasit de inchiriat in imediata apropiere." Bucataria a amenajat-o, dupa avizarile necesare, pe o platforma din incinta aceluiasi compex expozitional.
La inceput a fost greu, furnizorii nu i-au acordat sprijinul de care ar fi avut nevoie in aceasta perioada. "Ma tot rugam de marile companii producatoare de sucuri sa-mi dea si mie o vitrina, o umbrela, sa mai scutesc din cheltuieli facandu-le si reclama. Nu au vrut. Cand m-am dezvoltat si au venit ei la mine, le-am cerut chirie pe spatiul pe care il urmau sa il ocupe frigiderele lor... Aveam nevoie de ajutor la inceput, nu dupa ce afacerea incepuse sa mearga. Mi-am cumparat singura frigidere si ce-a mai fost nevoie, iar de atunci nu am mai folosit nici un obiect de reclama, nici macar un servetel."
Afacerea a mers totusi, pentru ca atunci in Romexpo era activitate indiferent de anotimp, iar in industria alimentara adaosurile comerciale erau de la 100% pana la 200%. In timpul unui targ, de exemplu, castigul era de aproximativ 6.000 de dolari, iar la Romexpo se organizeaza mai multe targuri pe an. Profitul obtinut a fost reinvestit, astfel a deschis, in 1995, un fast-food in piata 16 Februarie, in localul unei foste tutungerii.
Articol integral in cd-ul "47 noi afaceri pentru 2010"
Articole conexe
Cele mai puternice femei de afaceri si cum au ajuns acolo!
de Idei de afaceri4 pasi esentiali pentru a avea succes in afaceri
de Florin Amariei6 idei de afaceri profitabile in Romania anului 2019
de Florin AmarieiAfaceri de succes in Romania pentru 2019
de Florin AmarieiAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit