Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Fabrica de sarmale: Afaceri de succes in Harghita!
Bani se scot si din piatra seaca, daramite din produsele pe care le adoram! Este si exemplul dulciurilor traditionale, al carnatilor de Plescoi sau al sarmalelor preparate dupa reteta traditionala.
Un exemplu de succes este afacerea lui Bajko Laszl, proprietarul Intercom, fabrica de sarmale din Harghita.Cresterea prepelitelor japoneze
Propriul meu plan de afaceri
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Cultura castravetelui anti-diabet
In 2010, omul de afaceri a deschis prima fabrica de sarmale din Romania. Dupa trei ani de activitate, productia de sarmale este distribuita in tara si merge si peste granite, la export. Cine nu vrea sa manance sarmale preparate dupa o reteta incredibila?
Conform Economica.net, in fiecare zi, opt femei impacheteaza 5000 de sarmale. Zilnic! Zilnic, se impacheteaza jumatate de tona de sarmale. Acestea sunt fierte si apoi trec direct in caserole de 400 de grame sau de 850 de grame.
„Productia de sarmale este o productie sezoniera. Avem comenzi, lucram, dar sezonier, in sensul ca sarmalele se vand si se vand bine in perioada sarbatorilor. Ca si productie, noi lucram incepand din noiembrie pana in ianuarie, mijlocul lui februarie. Dupa acest termen avem un produs nou, o baza de mancaruri si supa", a declarat pentru ECONOMICA.NET, Bajko Laszlo, proprietarul Intercom.
Evident, este o afacere care merge bine in anotimpul rece. Vara, romanii prefera gratarul si alte produse.
Cu toate acestea, sarmalele se vand destul de bine si in extrasezon. „In general, vindem in judetele Harghita, Mures si Covasna, pentru ca avem desfacere mai buna, iar logisitca noastra acopera aceste zone.
Avem contracte si cu Auchan si Cora, iar momentan suntem în discuttii si cu alte lanturi, care vor sa aiba produsul nostru pe rafturi in periaoda sarbatorilor", a mai declarat pentru ECONOMICA.NET, Bajko Laszlo.
Sarmalele merg si la export, in Ungaria, Suedia si Franta. Strainii adora produsele noi si cele preparate dupa retete traditionale.
Cat despre investitia financiara efectuata de omul de afaceri, discutam despre suma de 130.000 de euro, conform Economica.net. O parte din suma de bani a fost obtinuta cu ajutorului unui credit bancar, din care antreprenorul mai are de platit doar doua rate.
Iata un exemplu de afacere de succes clar. Evident, eforturile au fost si inca sunt mari, insa recompensele nu se lasa prea mult asteptate cand la mijloc exista un produs exceptional si un nivel inalt de cerere!
Sa aveti succes si afaceri profitabile!
sursa foto: www.erdely.ma
Articole conexe
Cele mai puternice femei de afaceri si cum au ajuns acolo!
de Idei de afaceri4 pasi esentiali pentru a avea succes in afaceri
de Florin Amariei6 idei de afaceri profitabile in Romania anului 2019
de Florin AmarieiAfacere romaneasca premiata cu 50.000 de euro
de Florin AmarieiAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit