Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Farmacie veterinara - o afacere prospera
Cristian Badulescu a visat inca de pe bancile liceului sa aiba intr-o zi un cabinet veterinar propriu. Dupa BAC a intrat la Facultatea de Medicina Veterinara.
Aspectele teoretice ale meseriei nu erau insa suficiente, asa ca s-a angajat la un cabinet de medicina veterinara, unde a lucrat pe toata perioada facultatii. Aici a invatat multe lucruri ce aveau sa-i foloseasca mai tarziu.
Cultura de sofran
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Criptomonede Ghid practic pentru incepatori
Tanarul absolvent nu a avut insa banii necesari pentru a-si vedea visul cu ochii, asa ca a lucrat o perioada intr-un laborator de microbiologie, apoi la o firma de distributie de medicamente.
Aici a luat contact cu farmaciile veterinare si vechea lui idee din liceu a inceput sa se dezvolte. Pentru un cabinet e greu sa faci o clientela, dar o farmacie veterinara unde sa vinzi, pe langa medicamente, si mancare pentru animale are toate sansele de a atrage clienti. Ideea s-a dovedit in timp a fi extrem de inspirata.
Primii pasi in afaceri
“Am lucrat si la stat si la patron, intr-o parte n-am suportat isteriile sefului, in cealalta caracterul deseori lipsit de fairplay al competitiei dintre colegi, asa ca am decis sa fiu, in sfarsit, propriul meu stapan”, isi aminteste Cristian Badulescu.
Daca decizia de a lucra pe cont propriu a fost relativ usor de luat, punerea ei in aplicare a cerut “rabdare si tutun”. Viitorul patron a inceput sa calculeze resursele financiare necesare pentru a incepe afacerea. Un avantaj important a fost faptul ca stia exact ce ii trebuie, din experienta acumulata in anii de munca din timpul facultatii, dar si din perioada cat lucrase in reteaua de distribuitori.
Cheltuielile trecute pe hartie au vizat nu numai mobilierul si marfa pentru farmacia-pet-shop si aparatura pentru cabinet, dar si chiria si amenajarea unui spatiu. Suma totala estimata a fost de aproximativ 3.000 de euro, bani pe care nu ii avea in totalitate, asa ca s-a asociat cu o colega de profesie si au impartit cheltuielile si munca.
Medicul veterinar, desi priceput in meseria sa, habar nu avea cum sa deschida o firma, asa ca a rugat un prieten avocat sa ii ajute. Societatea comerciala a fost in cele din urma infiintata in iarna anului 2001, dar asociatii au asteptat pana in primavara sa demareze activitatea propriu-zisa, mutare pentru care Cristian se felicita si acum.
“In cei doi ani de activitate de pana acum, perioadele cele mai bune de vanzari a fost primavara si vara. In plus, ziua e foarte lunga si e cald, cheltuielile cu utilitatile sunt foarte mici. Daca nu aveam rabdare si incepeam iarna, acum probabil ca nu mai aveam ce sa povestesc!”.
Asadar, in primavara anului 2002, de 1 mai, farmacia si pet-shop-ul au inceput sa functioneze intr-un spatiu inchiriat, pe care tinerii patroni l-au amenajat pe cheltuiala lor.
Articole conexe
Cele mai puternice femei de afaceri si cum au ajuns acolo!
de Idei de afaceri4 pasi esentiali pentru a avea succes in afaceri
de Florin Amariei6 idei de afaceri profitabile in Romania anului 2019
de Florin AmarieiAfacere romaneasca premiata cu 50.000 de euro
de Florin AmarieiAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2025
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit