Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Filme pe care trebuie sa le vada antreprenorii

de Ideideafaceri.ro 18 Iun. 2018 8311
4.5 din 5 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Sunt momente si momente in viata unui antreprenor, insa un lucru este clar: motivatia este absolut necesara. Sursele sunt multe, insa si unele filme pot servi drept lectii din care putem invata.

Cum sursele pentru inspiratie pot fi diferite, in functie de fiecare om in parte, noi va propunem astazi 5 filme pe care ar trebuie sa le vada orice antreprenor.
 
1. The founder / Fondatorul (2016)
„The Founder” prezinta povestea reala a antreprenorului american Ray Kroc – un agent de vanzari care a transformat McDonald’s intr-un imperiu global si un brand cunoscut in prezent  de toata lumea. Impresionat de rapiditatea cu care se prepara mancarea la standul de burgeri detinut de fratii McDonald, dar si de multimea de clienti atrasi, Ray Kroc a intrezarit imediat potentialul foarte mare al afacerii.
 
Dupa mai multe incercari esuate de dezvoltare, Ray Kroc gaseste, in cele din urma, solutia potrivita care il conduce la succesul inregistrat astazi de McDonald’s. Mai mult, el face tot posibilul ca numele celor care au fondat afacerea sa ramana in istorie, cumparand de la ei chiar si marca comerciala recunoscuta astazi in intreaga lume.
 
In prezent, restaurantele McDonald’s servesc zilnic aproximativ 68 de milioane de clienti din 119 tari.
 
2. The social network / Reteaua de socializare (2010)
In Reteaua de socializare este prezentat momentul in care a fost creat Facebook, cea mai importanta retea de socializare din prezent, povestea fiind prezentata din perspectiva celor care se pretind, fiecare in parte, ca ei sunt inventatorii.
 
Reteaua s-a dezvoltat dupa un esec rasunator, Mark Zuckerberg fiind acuzat la acel moment ca a incalcat intentionat securitatea sistemului informatic de la Harvard, drepturile de autor si dreptul la confidentialitatea informatiilor atunci cand a creat o baza de date ce cuprindea toate fetele din campus. Vizitatorii site-ului puteau sa vada doua fotografii alese la intamplare, fiind nevoiti sa o voteze pe cea mai atractiva dintre ele.
 
Filmul prezinta o combinatie a parerilor tuturor celor implicati, lasand spectatorilor libertatea de a-si face propria parere asupra celor intamplate.
 
3. The Wolf of Wall Street / Lupul de pe Wall Street (2013)
Filmul este bazat pe romanul autobiografic al lui Jordan Belfort, un broker care a inceput de jos si a avut o ascensiune fulgeratoare in cariera, insa succesul rapid si neasteptat l-a transformat intr-un infractor implicat in cele mai diverse scandaluri.
 
Cei care vizioneaza acest  film pot invata lectii importante despre gestionarea succesului, importanta pasilor mici in afaceri si etica in afaceri si cum faima si banii veniti peste noapte pot distruge totul intr-un timp la fel de scurt.
 
4. Steve Jobs (2015)
Filmul previnta trei momente cheie in evolutia companiei Apple si le suprapune peste tot atatea perioade din viata lui Steve Jobs, fondatorul si omul care a dezvoltat compania pana la nivelul cunoscut astazi.
 
Dupa succesul inregistrat de Apple dupa lansare, compania intra intr-o etapa de stagnare, iar Steve Jobs se confrunta cu aceeasi problema si in viata personala. A doua etapa prezentata in film este decaderea Apple si plecarea lui Jobs din companie. Ultima parte a filmului il arata pe Steve Jobs, intors la Apple, pregatindu-se de lansarea iMac si punand bazele renasterii companiei.
 
Filmul prezinta atat aspecte esentiale din viata personala, cat si momentele cheie din evolutia Apple, una dintre cele mai inovative companii din ultimele decenii.
 
5. The Pursuit of Happiness / In cautarea fericirii (2006)
Filmul este bazat pe o intamplare reala, prezentand povestea de viata a unui agent de vanzari caruia i se refuza sansa vietii si care este dispus sa riste totul pe o idee in care nimeni altcineva nu mai crede. Desi pierde atat pe plan financiar, cat si personal, Chris Gardner, personajul principal al povestii, nu se demoralizeaza si continua sa isi urmeze drumul in ciuda greutatilor pe care le intalneste.  Desi a fost nevoit sa isi petreaca multe nopti dormind pe strazi sau in adaposturi ale oamenilor strazii, el reuseste in cele din urma sa scape de orice griji financiare si sa ocupe o pozitie de conducere intr-o mare firma de brokeraj.
 
De fapt, povestea este despre puterea de a-ti urma visul cu increderea ca, in cele din urma, lucrurile se vor rezolva.
 


Tags: filme antreprenorisurse de inspiratie afacerifilme afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 5 - 5 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]