Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

In afaceri, nu intotdeauna calitatea buna si pretul mic conteaza

de Angelica Maria Trofin 08 Oct. 2014 6063
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In 1994, considerand ca pe piata nu era o oferta prea mare de detergenti lichizi de uz industrial, dl Octavian Chiorean, impreuna cu patru asociati, infiinteaza firma Interimar avand ca obiect de activitate productia de detergenti si substante tehnice pentru intretinerea echipamentelor de la bordul navelor. Unele dintre aceste substante se pot utiliza si in alte domenii terestre, pentru intretinerea unor echipamente industriale.

 
 
"La debutul afacerii ne-au ajutat foarte mult firmele din afara (Norvegia, Suedia, Germania) de unde ne aprovizionam cu materii prime. Ele ne-au pus la dispozitie si documentatia despre utilaje, si tehnologia necesara fabricarii detergentilor”, spune dl Chiorean.

Capitalul de inceput a fost pe atunci de 15 milioane lei vechi, din care 11 milioane lei s-au folosit pentru cumpararea de materii prime si 4 milioane lei pentru dotarea cu utilaje.
 
“Utilajele le-am facut singuri, in sensul ca am cumparat toate elementele componente si le-am ansamblat. Spatiul pe care l-am folosit (110 mp), l-am inchiriat la un pret mic.” 
 
In 6 luni totul a fost gata si au inceput productia. “La inceput tratam cu fiecare client in parte si detergentul il faceam in functie de destinatie. Acum lucram numai pe baza de comenzi, iar stocurile sunt foarte mici, maximum o tona pentru fiecare produs.”
 
Capacitatea de productie este de circa 8-10 tone detergent pe zi. “Preturile noastre sunt mai mici cu 50%, dar pentru ca nu suntem un nume, nu putem sa vindem cum am dori.

La aceasta productie a mai adaugat un produs - detergenti de uz casnic, unul pentru vesela si altul universal. “Daca pentru detergentii de uz industrial problema ambalajului nu se punea, la detergentii casnici ea este foarte importanta. Pe langa aceasta, este nevoie si de multa publicitate, de foarte multi bani.

La detergentii industriali am reusit sa fim pe primul loc pe piata locala, dar la cei casnici detinem numai 15% din piata. Este, insa, un fapt destul de bun pentru inceput si consider ca piata poate absorbi in continuare produse de acest gen.”
 
“Mi s-a intamplat sa ma duc la unele firme cu mostre, sa le placa calitatea, iar cand au vazut ca pretul este mic, mi-au spus ca nu mai au incredere si vor lua de la alte firme. Au mai fost si unele situatii cand mi s-a spus ca produsul este prea bun pentru locul respectiv.“
 
“O oferta de sampoane la pliculete facuta la un hotel a fost refuzata pe motiv ca este prea scumpa. Le-am oferit pliculete cu sampon de folosinta unica, 10.000 lei pe luna pentru camera de hotel, cate doua pliculete zilnic, si mi-au spus ca este prea scump.”
 
In ciuda dificultatilor, firma a reusit sa nu aiba restante la credite, ba chiar le-a platit in avans. “Consider ca piata detergentilor casnici poate sa mai absoarba marfa, bineinteles daca produsul este de calitate si prezentat intr-un ambalaj frumos“.


 


Tags: afaceriafaceredetergentidetergenti indistrialidetergenti uz casnic

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cele mai puternice femei de afaceri si cum au ajuns acolo!

de Idei de afaceri
09 Iul 2019
In lumea afacerilor nu este tocmai usor sa urci in cele mai puternice topuri. Insa in top Forbes si-au facut loc de-a lungul anilor diferite...

4 pasi esentiali pentru a avea succes in afaceri

de Florin Amariei
30 Apr 2021
Nimeni nu iti va garanta vreodata ca vei avea succes in afaceri. Dimpotriva, sansele sunt mai mari sa gasesti multe bete-n roate. Noi iti propunem sa...

6 idei de afaceri profitabile in Romania anului 2019

de Florin Amariei
29 Ian 2019
In acest articol vei gasi 6 idei de afaceri profitabile pe care le poti pune in practica pentru a obtine un profit decent, dar care nu iti vor ocupa...

Afacere romaneasca premiata cu 50.000 de euro

de Florin Amariei
13 Nov 2018
Un om de afaceri roman aflat la inceput in cariera de antreprenor a fost premiat cu 50.000 de euro pentru afacerea sa din Cluj si Bucuresti....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]