Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Informatica si handmade
Carmen Axinte este informatician iar în timpul liber este ...artist! Sta în natura femeii sa creeze frumusete, sa ofere bucurie ochilor si sufletului, sa dea nastere unor idei minunate plasmuite acolo în mintea ei si radiind ca zambetul de copil.
Decoratiunile si obiectele facute de mana pot ilustra cum nu se poate mai bine imaginatia si pasiunea pentru frumos ale unei femei. Femeia care împarte acest sentiment de bine cu toata lumea prin lucrurile pe care le creaza, si pe care am decis sa o prezint în acest articol, este ploiesteanca de doar 22 de ani – Carmen Axinte.3 culturi profitabile - Goji Merisoare Aronia
Ghid practic pentru realizat felicitari de lux
Afacere la cheie cu flori in ghiveci
Ce obiecte frumoase creeaza ea? Sunt creatii unicat sau de serie mica, decorate tridimensional cu flori din hartie si alte ornamente “Majoritatea sunt felicitari în culori vii, cu un contrast puternic”, ne spune Carmen “Inspiratia mea este natura, unde totul are viata dar si persoana pentru care fac acea felicitare.
In sezonul martisorului confectionez ghiocei, fluturasi, floricele, trifoi prin metoda quilling, le accesorizez cu traditionalul snur de martisor si asa am creat un produs handmade alternand stilul traditionalul cu cel modern.”
In ultimul an la facultatea de informatica, în vara lui 2010, “o prietena mi-a aratat cateva modele de flori facute prin metoda quilling (tehnica rularii hartiei),”povesteste Carmen. “Am fost atrasa imediat de jocul culorilor si al formelor si mi-am propus sa încerc sa creez si eu aceste minunatii din hartie, pentru ca asa le vedeam, minunatii. Marele meu sustinator, de cand am început sa fac aceste obiecte handmade ca pe un hobby, a fost iubitul meu. El m-a încurajat si apreciat atunci cand altii nu credeau ca le pot realiza.”
De atunci Carmen si-a cultivat cu sarg aceasta pasiune si si-a imbunatatit metoda de lucru.
“M-am documentat foarte mult înainte de a începe sa fac prima floare si am realizat ca instrumentele necesare nu sunt chiar la îndemana, mai ales în tara noastra. Practic, am început avand ca ustensile un pix în care am înfipt un ac de canava, o forfecuta, iar ca materiale: lipici si hartie colorata. Aveam însa o mare dorinta de a realiza si eu ceea ce vazusem la altii.
Curioasa din fire, nu m-am oprit doar la quilling ci am testat mai multe tehnici pentru a le îmbina. Pentru a fi totul facut de mana am preluat un model de plic realizat prin tehnica origami care îmi permitea sa ambalez obiectele create pastrand forma lor tridimensionala. În nulte dintre obiectele pe care le-am facut de-a lungul timpului, m-am <jucat> alternand flori create prin tehnica quilling cu flori creponate.”
Am descoperit apoi partea practica a lucrului de mana confectionand o cutiuta de bijuterii pe 4 nivele pentru a economisi spatiu. A fost foarte apreciata si ceruta pentru utilitatea dar si pentru frumusetea ei.
Primul tablou l-am creat pentru mama mea care urma sa plece pentru o anumita perioada si am considerat ca nu este de ajuns o felicitare. Dar cei mai multi dintre solicitanti doresc sa le confectionez un obiect pentru o ocazie speciala cum ar fi zile de nastere, ani de relatie sau martisor.”
Pentru Carmen aceasta activitate este deconectanta, nu o priveste ca pe un al doilea job, primul fiind acela de customers service representative and bill review la o companie de telecomunicatii. “Ei bine, faptul ca pot sa vin acasa si sa ma relaxez cu cartonasele colorate îmi reîncarca pur si simplu “bateriile” pentru o noua zi. Nu am privit niciodata munca de creatie ca pe o munca în sine ci mai mult ca pe o placere. Este <ceva-ul> meu în care ma pot refugia atunci cand am putin timp.”
Pentru cei care doresc sa demareze o afacere in acest domeniu, iata un ghid complet care va ofera informatiile necesare – Cum sa incepi o afacere cu produse handmade.
Articole conexe
Afacere romaneasca premiata cu 50.000 de euro
de Florin AmarieiAfacere cu incaltaminte de lux: povestea antreprenorului care rescrie istoria confectionarii pantofilor
de Alina ConstantinescuInterviu cu Leonard Radutz, Manager VivaNatura: De la argila terapeutica la afacere cu cosmetice naturale
de Alina ConstantinescuAfacere de nisa: un antreprenor a descoperit succesul cu o tipografie
de Nita AlinaAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit