Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Manolo Manufaktura - revolutie in design pe piata romaneasca

de Julian Manescu 09 Oct. 2013 7182
4.88 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Manolo Manufaktura este un proiect indraznet care revolutioneaza design-ul pe piata din Romania. Pornita ca o afacere de familie, Manolo Manufaktura se ocupa de conceperea si producerea placilor decorative de ciment care au o traditie de peste 150 de ani.

Placile de ciment sunt 100% hand made, sunt reciclabile, la realizarea lor se folosesc materiale naturale, inclusiv pigmentii, nu sunt inflamabile, se obtin prin presarea hidraulica la rece si pot fi fabricate pentru orice design, forma sau culoare.

Mihaela Birisu, designerul responsabil pentru aceste creatii deosebite, este absolventa a doua facultati – Universitatea de Arhitectura “Ion Mincu” – specializarea Arhitectura de Interior si Universitatea Politehnica Bucuresti. Marturiseste ca a fost sustinuta de sotul ei, Ionel Birisu, cu experienta in afaceri si vanzari, inca din faza de concepere si ca fara el nu ar fi avut curajul sa porneasca la drum. Am stat de vorba cu ei si mi-au impartasit cateva detalii ale acestui business.
 
1.    Ce sunt, mai exact, aceste placi de ciment si la ce le putem folosi?

Placile sunt realizate dintr-un amestec de ciment Portland, praf de marmura si pigmenti anorganici. Placile decorative de ciment colorat pot fi utilizate pentru placarea pardoselilor, a peretilor, a blaturilor de bucatarie, a blaturilor de masa. Ele sunt utilizate si produse in intreaga lume, dar mai ales in Europa, nordul Africii si America. In functie de zona, au diferite denumiri: “placi mozaic”, “placi de ciment”, “placi hidraulice”, “placi Portland”, etc.

2.    Cum v-a venit aceasta idee de afacere?

In anul 2010, ne-a placut pardoseala de la restaurantul Bon Bouche din Bucuresti, realizata din astfel de placi. Am aflat ca fusesera importate si ca in Romania nu se produc. Ne-am interesat de procesul tehnologic care ni s-a parut fascinant si asa am inceput…

3.    Care este obiectivul vostru?

Obiectivul nostru este acela de a reinvia, de a pastra si transmite si generatiilor viitoare aceasta tehnica artizanala aproape uitata, placile de ciment si motivele lor. In acelasi timp ne dorim sa cream un stil propriu, sa introducem motive noi, culori si combinatii cromatice unice.

4.    Care a fost bugetul pe care l-ati alocat proiectului?

Initial am bugetat un cost de start-up de 10.000 euro. In realitate, am investit cam de 5 ori mai mult si investim in continuare.

5.    Cat costa o amenajare cu astfel de placi?

Un mp de placi decorative costa intre 57 si 115 euro, in functie de numarul de culori si de complexitatea modelului ales.

6.    Care sunt clientii spre care tintiti?

Nu avem un target. Pana acum am fost preferati pentru amenajarea spatiilor publice (restaurante, cluburi, magazine de prezentare). Dar asteptam si clienti persoane fizice, pentru amenajarea spatiilor private. Aceste placi pot fi utilizate si in proiectele de restaurare si amenajare a cladirilor vechi.

7.    Ce metode de marketing ati folosit pana acum?

Pentru inceput am trimis e-mailuri de prezentare arhitectilor si designerilor. Am construit o pagina de Facebook: https://www.facebook.com/Mozaic.hidraulic si de cateva luni am finalizat si site-ul www.manolo-manufaktura.ro.

Cea mai buna reclama ramane, insa, propriul portofoliu cu spatiile deja amenajate. Printre acestea se numara Taverna Mezze, Restaurant Bon, Club Barberro, Pizzeriile Forno d’Oro, Restaurant Pomodoro, Magazinul Poema.

8.    De cand ati inceput afacerea, unde va situati ca nivel de satisfactie pe o scara de la 1 la 5, 5 fiind cel mai mare?

Desigur, 5. Ne bucuram ca am reusit sa ne punem in aplicare visul si suntem convinsi ca mai avem mult de lucru si de acum incolo.

9.    Ce ii sfatuiti pe cei care au idei de afaceri, dar nu au curaj?

Sa nu se astepte la castiguri imediate, ci probabil la cheltuieli mai mari decat cele calculate initial. Sa fie pregatiti pentru o perioada in care sa sustina afacerea din surse proprii si sa se promoveze cat mai mult. Cel mai mult conteaza sa iubesti ceea ce faci si sa ai curaj.


Tags: manolo manufakturaplaci decorativeplaci mozaicplaci hidrauliceplaci portlandcimenthandmadereciclabilematerii naturale

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.88 din 5 - 4 voturi.

Articole conexe

INTERVIU Matangi Handmade: De la bijuterii unicat la tricouri pictate manual

de Alina Constantinescu
27 Ian 2017
Din pasiune pentru haine si bijuterii, dar si din dorinta de a obtine venituri suplimentare pe langa salariul de la locul de munca, doua tinere...

O afacere care implica originalitate si creativitate: felicitari handmade

de Alina Constantinescu
18 Ian 2021
Este posibil sa demaram o afacere de succes pornind doar de la cateva coli de carton si un cutter? Desi pare incredibil, raspunsul este "DA". Pentru...

Atelier d.amalia - afacere handmade cu decoratiuni interioare

de Julian Manescu
14 Ian 2014
Ligia Amalia Dima din Timisoara are 36 de ani si este o mamica implinita a 5 copii. Una dintre mamicile curajoase si ambitioase care si-au dorit mai...

Informatica si handmade

de Zenobia Badescu
12 Iul 2012
Carmen Axinte este informatician iar în timpul liber este ...artist! Sta în natura femeii sa creeze frumusete, sa ofere bucurie ochilor si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]