Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Modelarea pastei polimerice - Interviu cu Andreea Daradan

de Zenobia Badescu 03 Sep. 2011 8831
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Jocul de-a FIMO nu a cucerit doar România, ci şi întreaga lume. De regulă, tinerii şi nu numai încep de la un simplu cadou sau kit de FIMO. După ce se plictisesc să-şi fabrice propriile figurine sau proprii cercei, se gândesc să scoată un ban din asta şi orizontul este promiţător.

Hobby-ul care aduce un bănuÅ£ în plus. O astfel de traiectorie a urmat ÅŸi tânăra Andreea Georgiana Dărădan din BucureÅŸti. Ea s-a orientat spre creaÅ£ii amuzante ÅŸi foarte colorate care se adreseză în special celor de vârsta ei. Le modelează în spaÅ£iul amenajat la ea acasă, într-o debara unde stau înghesuite ustensilele, materialele ÅŸi produsele realizate, după orele de program.

Andreea a terminat Facultatea de Geografie la Universitatea BucureÅŸti ÅŸi „din păcate nu lucrez în domeniul respectiv, însă mai este timp”, spune ea. Momentan este coordonator de proiect Researh Customer Service în domeniul finanÅ£elor la o companie de nevoi personale.

„Cum mi-a venit această idee? Hm ... s-a întâmplat în urmă cu 3 ani la locul actual de muncă. Eu ÅŸi cu o colegă de serviciu, Oana, am avut mai multe iniÅ£iative de a începe o mică afacere a noastră. Ne-am gândit prima data la un ONG, dar am renunÅ£at din motive pecuniare. Apoi ne-am gândit la ceva mai micuÅ£ care să se bazeze pe iniÅ£iativă ÅŸi inventivitate. Am concluzionat că ar fi bine să începem să facem cercei ÅŸi broÅŸe handmade. Dar am renunÅ£at în acel moment deoarece timpul nu ne permitea să avem o astfel de activitate în timp ce ne continuam studiile.

După absolvirea facultăţii ÅŸi a masteratului m-am mutat cu chirie într-un loc drăguÅ£, într-o zonă de case în BucureÅŸti, iar cum eu sunt o mare admiratoare a naturii mi-am amenajat în balcon un loc drăguÅ£ unde să citesc, să reflectez ÅŸi să mă relaxez. Într-un astfel de moment plăcut mi-am amintit de ideea pe care nu am pus-o în practică – aceea de a realiza produse handmade.”

Odată încolÅ£ită, ideea a început să prindă contur. Andreea a studiat piaÅ£a, oferta existentă pe diverse site-uri, a cumulat informaÅ£ii care au pasionat-o ÅŸi a început să le aplice, pas cu pas, după orele de muncă. Åži-a cumpărat ustensilele ÅŸi materiale de care avea nevoie ÅŸi a început să modeleze diverse figurine folosind o pastă care se întăreÅŸte în contact cu aerul, podoabe pe care apoi le picta. A modelat cercei ÅŸi broÅŸe, întâi pentru ea, apoi pentru sora ei ÅŸi, în scurt timp, veselele podoabe au ajuns în urechile anumitor colege. Cu timpul a început să-ÅŸi facă mâna ÅŸi să-ÅŸi perfecÅ£ioneze procedura de lucru cu ajutorul informaÅ£iilor descoperite despre tot felul de tehnici ÅŸi materiale pentru bijuterii ÅŸi alte obiecte handmade.

Idei de Afaceri: Andreea, ce tipuri de produse realizezi?
Andreea Dărădan: Îmi place să confecÅ£ionez mărÅ£iÅŸoare, felicitări, cercei, broÅŸe ÅŸi mici obiecte pentru decor interior.

Idei de Afaceri: Care sunt tehnicile pe care le foloseÅŸti? Dar materialele?
Andreea Dărădan: Cel mai mult folosesc tehnica de modelare a pastei cu uscare la aer, ÅŸi a argilei polimerice Fimo. Recent am început să studiez metoda quilling ÅŸi mă ocup de obiecte decorative.

Idei de Afaceri: Ai participat la târguri sau expoziÅ£ii?
Andreea Dărădan: Din lipsa timpului, nu am participat la niciun târg încă, dar îmi doresc ca anul acesta de MărÅ£iÅŸor să fiu prezentă la unul dintre târgurile care au loc în BucureÅŸti.

Idei de Afaceri:
Cum afli ce-ÅŸi doresc clienÅ£ii pentru a le veni în întâmpinare?
Andreea Dărădan: Îmi „ÅŸopteÅŸte” sora mea. Ea mă ajută la promovarea produselor, îmi Å£ine contabilitatea ÅŸi tot de la ea aflu ce doresc clienÅ£ii. BineînÅ£eles că citesc tot felul de site-uri specializate pentru a fi în temă cu ceea ce îÅŸi doresc clienÅ£ii în anumitele perioade ale anului.

Idei de Afaceri: Ce modalităţi de promovare foloseşti?
Andreea Dărădan: Cea mai utilă metodă de promovare, la micul meu nivel, este printre colegi, prieteni ÅŸi, mai nou, sper să reuÅŸesc ÅŸi prin intermediul internetului. De curând mi-am realizat ÅŸi un blog.

Idei de Afaceri: Ce reprezintă această activitate pentru tine?
Andreea Dărădan: Această activitate reprezintă un mod de a transforma un hobby în ceva care să mă motiveze ÅŸi care să mă facă să îmi doresc mai mult. Apoi, de ce să nu recunoaÅŸtem, ceva bănuÅ£i în plus nu strică nimănui. MulÅ£umirea este mult mai mare când depui efort pentru un lucru cât de micuÅ£, dar atât de apreciat de anumite persoane. Îmi doresc pe viitor să dezvolt această activitate ÅŸi, cum am multe idei, sper să realizez tot ce mi-am propus.

Idei de Afaceri: Noi îÅ£i dorim mult succes, iar pe cititori îi invităm pe blogul tău:
www.smile2gether.wordpress.com.

Pentru cei care doresc sa isi demareze propria lor afacere in domeniul handmade si pentru cei care vor sa urmeze un hobby banos, iata un ghid complet cu informatii specializate!




Tags: handmadeafaceriafaceri handmadeidei de afaceriargila polimericafimo

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Cele mai puternice femei de afaceri si cum au ajuns acolo!

de Idei de afaceri
09 Iul 2019
In lumea afacerilor nu este tocmai usor sa urci in cele mai puternice topuri. Insa in top Forbes si-au facut loc de-a lungul anilor diferite...

4 pasi esentiali pentru a avea succes in afaceri

de Florin Amariei
30 Apr 2021
Nimeni nu iti va garanta vreodata ca vei avea succes in afaceri. Dimpotriva, sansele sunt mai mari sa gasesti multe bete-n roate. Noi iti propunem sa...

6 idei de afaceri profitabile in Romania anului 2019

de Florin Amariei
29 Ian 2019
In acest articol vei gasi 6 idei de afaceri profitabile pe care le poti pune in practica pentru a obtine un profit decent, dar care nu iti vor ocupa...

Afaceri de succes in Romania pentru 2019

de Florin Amariei
12 Oct 2018
In Romania poti avea afaceri de succes, dar trebuie sa fii atent sau atenta la mai multe lucruri importante. Privim cu atentie in acest material...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]