Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

O afacere extrem de rara, trista dar banoasa - raiul animalelor

de Zenobia Badescu 03 Sep. 2012 8799
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Multi intreprinzatori demareaza tocmai tipul de afacere de al carui produs sau serviciu la un moment dat au avut nevoie insa, fie nu l-au gasit, fie era sub asteptarile sale. O cercetare de piata pe propria piele, s-ar putea spune.

Un loc de odihna vesnica pentru animale de companie este o afacere extrem de rara in Romania si cu toata tritetea pe care o include acest domeniu nu trebuie sa omitem necesitatea ei. Oricum, socul este amortizat de maniera decenta si primitoare in care se prezinta acest loc – un adevarat rai al animalelor.

Complexul "Raiul animalelor" ofera un mod civilizat, ecologic si demn de despartire de animalele noastre de companie. Un cimitir pentru animale ofera un loc de odihna pentru cei care odata au fost aproape ca un  membru de familie dar reprezinta un beneficiu si pentru societate. Este neplacut pentru cineva care merge in padure sau in parc sa se recreeze sa dea peste unul sau mai multe semne ca acolo au fost ingropate animale. In plus, daca aruncati animalul riscati sa fiti amendat.

Serviciile complexului se adreseaza si animalelor in viata: parc de joaca  pentru cei care vin aici cu catelul si padocuri pentru animalele de companie.
 
“La inceput investia in acest cimitir pentru animale a fost sustinuta din activitatile mele ca inginer geodez si cu timpul am pus-o pe picioare”, spune dl. Neghina, initiatorul afacerii. Fiind o afacere de familie, investitia s-a facut prin finantare proprie, fara a se apela insa la imprumuturi bancare. In final, costurile investitiei au ajuns in jurul a 800 de mii de euro si prin programele pe care firma le dezvolta permanent acestea vor mai creste."

Au demarat constructia cladirilor din incinta parcului, una fiind destinata administratiei (birouri, receptie, cabinet veterinar si filtru sanitar pentru personalul firmei), cealalta pentru a adaposti incineratorul ecologic si columbarul. Cu “litera legii” in mana, avizele aferente, si ceva promovare a serviciilor,  in 2004, dl Neghina a deschis portile afacerii, initial doar cu serviciile de inhumare.

Un parc de odihna si promenada

Termenul de parc nu este o exprimare exagerata. Locul se prezinta ca un parc segmentat de alei pietruite in forma de raze si fiecare parcela rezultata este pentru o categorie de animale inhumate (caini, pisici, reptile, pasari).

Din loc in loc, pe langa alei sunt pomi si bancute pentru odihna, pentru bucuria celor in viata. “Pe vreme buna, sambata si duminica aici vin oameni, isi plimba cateii sau stau pe banci, unii citesc sau discuta, este o atmosfera familiala, exact ca in parc. Catei pot zburda pe gazon, se pot juca cu stapanii sau cu diverse accesorii. Este libera trecere pe gazon fara insa a se calca pe placutele comemorative.”

Din iarba deasa se itesc micutele locuri de odihna, frumos aliniate si marcate de placi din granit inscriptionate. Pozele si textele sunt induiosatoare. Din loc in loc sunt vaze colorate pentru flori, toate la fel. Stalpi si felinare micute aduc lumina noaptea celor pe care stapanii nu i-au uitat. Un astfel de loc parca diminueaza durerea pierderii mai ales ca totul este organizat si executat de firma, fara o implicare majora a clientului.
 
 


Tags: afacerecimitir pentru animalecimitir animale.

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Afacere romaneasca premiata cu 50.000 de euro

de Florin Amariei
13 Nov 2018
Un om de afaceri roman aflat la inceput in cariera de antreprenor a fost premiat cu 50.000 de euro pentru afacerea sa din Cluj si Bucuresti....

Afacere cu incaltaminte de lux: povestea antreprenorului care rescrie istoria confectionarii pantofilor

de Alina Constantinescu
31 Iul 2017
Dupa ce a terminat scoala profesionala, Andrei Tintoc din localitate Somesani a practicat meseria de pantofar in atelierul familiei sale. A crescut...

Interviu cu Leonard Radutz, Manager VivaNatura: De la argila terapeutica la afacere cu cosmetice naturale

de Alina Constantinescu
09 Mai 2017
Continuam seria interviurilor marca Idei de Afaceri cu o noua poveste de succes. Cand pasiunea se impleteste cu munca si perseverenta rezultatele nu...

Afacere de nisa: un antreprenor a descoperit succesul cu o tipografie

de Nita Alina
10 Apr 2017
Principala teama a antreprenorilor este de a nu pierde bani. Din pricina acestei frici, stam deoparte, nu pasim cu incredere in lumea...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








Iti oferim zilnic cele mai rentabile idei de afaceri si oportunitati de investitii

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca GRATUIT
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]