Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
O afacere nascuta din pasiune pentru caligrafie si carti: Moara de Hartie
Moara de hartie este o afacere de familie lansata de doi tineri pasionati de carti, hartie si caligrafie. Dana si Ion Georgescu au deschis in apropiere de Bucuresti, in localitatea Comana, un atelier-muzeu de manufactura. Singurul din tara.
Acum 4 ani, familia Ion si Dana Georgescu au infiintat un atelier-muzeu numit "Moara de hartie". Pasionati de caligrafie si carti, s-au gandit sa face ceva diferit. Au inceput sa caute echipamente vechi de fabricare a hartiei, apoi au inceput cautarile pentru un loc adecvat proiectului lor. Au gasit un teren in Comana, pe care au construit un atelier din lemn care sa le adaposteasca utilajele. Moara de hartie s-a deschis oficial in august 2011.Propriul meu plan de afaceri
Criptomonede Ghid practic pentru incepatori
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Astazi, atat adultii cat si copiii pot descoperi mestesuguri traditionale romanesti precum realizarea de hartie manuala, legatorie de carte si tiparul manual, pot participa la ateliere de profil, la prezentarea echipamentelor si a obiectelor vechi de legatorie si tipar. Exista 20 de echipamente de legatorie si tipar vechi, de zeci de ani (din anii '20, '30, '60), de la foste mari tipografii din Romania.
De ce "Moara"? Ion Georgescu, cofondator, a explicat ca asa se numeai pe vremuri locurile unde se fabrica hartie manuala in Romania. Suprafata totala a terenului este de aproximativ 3.000 mp, din care familia Georgescu a imprejmuit in jur de 1.000 mp pentru atelier.
Foto: pixabay.com
„Pasiunea pentru mestesugurile romanesti a venit dupa cativa ani de munca la birou. La inceput era un hobby pentru noi, iar mai tarziu am decis sa mergem la Comana, unde am inceput cu realizarea de hartie manuala, tiparul manual si legatorie de carti“, a declarat Ion Georgescu, co-fondatorul Asociatiei Moara de Hartie pentru zf.ro.
Anul acesta, in luna mai, a fost infiintat Satul Mestesugurilor, un alt proiect care reuneste sapte mestesuguri traditionale romanesti: o brutarie, un atelier de tesut la razboi de cusut si brodat, un atelier de lucru cu papura si cu stuful, o fierarie, un atelier de olarit si modelat ceramica, unul de lucru in lemn si unul de prelucrare a fructelor si legumelor.
Cum face bani familia Georgescu din vechile mestesuguri?
Asadar, sursa principala de venit o reprezinta atelierele sau workshop-urile de specialitate (de legatorie, de hartie manuala, de tiparit si alte mestesuguri) oferite grupurilor de copii sau studentilor. Un alt mod de a obtine venituri sunt circuitele turistice din zona, la Comana se poate vizita manastirea, parcul natural, casa memoriala Gellu Naum.
O alta modalitate de sustinere financiara o constituie vizitarea muzeului, datorita echipamentelor si obiectelor vechi prezente (carti, ziare, afise, litere din lemn sau din plastic, carti postale).
Articole conexe
Afacere de nisa: un antreprenor a descoperit succesul cu o tipografie
de Nita AlinaO afacere de familie dezvoltata cu fonduri europene
de Marinache PaulaAfacere de familie: cum a luat nastere un business de succes cu nuci de sapun
de Marinache PaulaTuica cu margele din Salva: traditie si afacere de familie
de Alina ConstantinescuAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit