Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pasi spre o negociere de succes

de Alina Cotae 22 Dec. 2010 2694
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Negocerea de succes in 7 pasi

1.    Niciodata sa nu negociezi cu cineva care nu este in masura sa o faca. Daca nu esti sigur de cel din fata ta, intreaba-l cum a rezolvat o alta runda de negocieri. Incearca sa retii nume, date si orice alte detalii care sa iti confirme nivelul de responsabilitate al persoanei respective.

2.    Nu scrie nimic sigur, decat daca esti convins de situatie. O data ce ai scris ceva, acel lucru devine o ancora pentru tine sau pentru clientul tau. Trebuie sa ai grija mai ales cand negociezi cu un profesionist, deoarece acesta iti va urmari fiecare cuvant.

3.    Intotdeauna pastreaza ceva care ii prezinta interes interlocutorului. De aceea este foarte important sa vinzi inainte sa negociezi. Daca mai intai vinzi, ai oportunitatea sa pui intrebari care sa il determine pe client sa obtina ceea ce doreste. Pe durata unei sesiuni de negocieri, un client va incerca sa ascunda beneficiile pe care si le doreste, pentru ca tie sa iti fie mai greu sa vezi ce isi doreste.

4.    Invata sa stii cand sa te retragi si fa-o cu incredere in tine. Pentru a aplica aceasta tactica, trebuie sa te consulti in avans cu colegii tai pentru ca toata lumea sa se retraga simultan.

5.    Incearca sa stii cel putin cinci lucruri pe care si le doreste clientul, si pe care tu sa le ai, bineinteles. Inca o data, de aceea este foarte important ca mai intai sa vinzi, si abia dupa aceea sa negociezi. Astfel, vei putea sti in avans ce poti oferi.

6.    Trebuie sa stii cel putin cinci lucruri pe care interlocutorul tau sa ti le ofere reduse. Nu negocia niciodata pretul in sine. Fa-o utilizand alte elemente, cum ar fi performanta tehnica, eficienta operationala, etc., care te vor ajuta sa eviti o discutie bazata pe preturi.

7.    Intotdeauna sa fii respectuos cu interlocutorul tau. Negociaza asupra produselor si a serviciilor, si nu asupra problemelor personale. Nu trebuie sa lasi ca negocierea sa devina personala. Acest lucru se aplica si situatiilor cand exista o relatie de prietenie intre doi interlocutori. Ei bine, daca aceasta exista, de ce se negociaza ceva, orice? Totusi, daca totul se transforma intr-o discutie personala, incearca sa te retragi cat inca esti pe pozitie si sa amani totul pentru o intalnire ulterioara.



Tags: negociereinterlocutorpretproduse si servicii

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]