Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pasiune si arta de a face bani

de Zenobia Badescu 17 Iul. 2012 6610
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

"Am fost de cand ma stiu pasionata de decoratiuni si design", spune Gabriela Macovei din Bucuresti. O rama de tablou, un suport de lumanari, un platou din sticla, farfurii din ceramica sau cescute din portelan – toate sunt pictate manual de Gabriela in culori vesele, cu mult bun gust si stil. In plus, unele dintre obiecte au forme iesite din tiparul obisnuit si te fac automat sa doresti sa le ai in camera ta sau sa le dai cadou celor dragi. Decoratiunile aplicate sunt dintre cele mai variate, insa au in vedere propunerea clientului in ceea ce priveste stilul: floral, vitraliu, abstract sau geometric. Sunt obiecte unice prin decoratia aplicata, chiar daca formele pot fi aceleasi.

Cum si-a construit Gabriela afacerea? “La inceput nu aveam o oferta prea consistenta” povesteste Gabriela. “Dar am inceput sa umblu, sa caut produse care pot fi pictate. Nu mi-a venit ideea asa peste noapte. Rama simpla de sticla, de exemplu, am gasit-o intamplator intr-un magazin foto. In momentul in care am vazut aceea margine lata de sticla goala, imediat mi-a venit ideea ca merge pictata. Si toate la fel le-am luat, pe parcurs. Am cautat, sa zicem, un anume tip de scrumiera sau de vaza care sa fie din sticla, ceramica sau portelan, bineinteles fara nici un imprimeu, insa de calitate si cu forme cat mai neobisnuite”.

La realizarea picturilor se folosesc numai culori de sticla si ceramica, din import (italiene si frantuzesti), culori care se pot utiliza la rece, nu necesita ardere si sunt foarte bune calitativ. Pentru ca timpul nu-i permitea sa se ocupe singura de pictarea obiectelor, a fost nevoita sa caute colaboratori.

Prima comanda – cateva zeci de tablouri

“La inceput aveam pe site doua tablouri ale mele si cateva lucrari ale altor creatori. Spre marea mea surpriza am primit o comanda de cateva zeci de tablouri de la o companie care construia un hotel. Dar timpul era foarte scurt si imi era imposibil sa onorez o astfel de comanda. Am fost nevoita sa-i refuz, dar atunci am simtit ce poate sa iasa din activitatea aceasta.”


Arta se face cu artisti

Acum, Gabriela Macovei lucreaza foarte rar, pentru ca timpul nu-i permite. Pentru a face fata comenzilor colaboreaza cu diversi artisti plastici, pe care i-a gasit insa foarte greu. “Pentru un tablou, nu erau probleme sa-i conving. In schimb pentru picturi pe rame, pe vaze, scrumiere, pahare etc. – asta era sub nivelul lor si cei mai multi nu accepta compromisul acesta. Am incercat sa le explic. Datorita faptului ca nu eram chiar din domeniul lor, eu vedeam altfel problema. Atata timp cat arta nu este la indemana oricui, de ce sa nu-ti folosesti talentul sa creezi un obiect care sa fie si comercial?”

Modelele raman la latitudinea creatorului. Nimic nu este impus, poate doar stilul. Sunt clienti care prefera stilul geometric, floral sau tip vitraliu. “Din proprie experienta am constatat ca, in momentul in care incep un model, niciodata nu il termin asa cum l-am conceput initial. Mai intervine si doza de inspiratie pe care o ai sau nu o ai in ziua respectiva. Apoi, este posibil sa fac azi 20 de obiecte si maine nimic.”

Gabriela Macovei urmareste permanent piata si cumpara doar produsele care ii plac si pe care se poate picta. Sunt clienti care asteapta orice apare nou. “Imi spun dinainte: «Daca aveti un lucru nou, va rog sa mi-l trimiteti»  si spun asta fara a sti cum arata obiectul respectiv.”

Afacerea Gabrielei merge foarte bine, si in prezent ea primeste mai multe comenzi de afara decat din Romania.




Tags: designvase pictatevase pictate manualceramica pictatavitraliuafacere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Afacere romaneasca premiata cu 50.000 de euro

de Florin Amariei
13 Nov 2018
Un om de afaceri roman aflat la inceput in cariera de antreprenor a fost premiat cu 50.000 de euro pentru afacerea sa din Cluj si Bucuresti....

Afacere cu incaltaminte de lux: povestea antreprenorului care rescrie istoria confectionarii pantofilor

de Alina Constantinescu
31 Iul 2017
Dupa ce a terminat scoala profesionala, Andrei Tintoc din localitate Somesani a practicat meseria de pantofar in atelierul familiei sale. A crescut...

Magda Bei, CEO Graphtec Design: 'Afacerile se fac cu si din iubire de oameni si este felul meu de a-mi construi echipa'

de Alina Constantinescu
25 Mai 2017
Una dintre antreprenoarele care cerceteaza de ani buni piata externa in scopul extinderii afacerii sale este Magda Bei, care la varsta de numai 24 de...

Interviu cu Leonard Radutz, Manager VivaNatura: De la argila terapeutica la afacere cu cosmetice naturale

de Alina Constantinescu
09 Mai 2017
Continuam seria interviurilor marca Idei de Afaceri cu o noua poveste de succes. Cand pasiunea se impleteste cu munca si perseverenta rezultatele nu...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]