Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Povestea de succes a unei afaceri cu fructe exotice

de Alina Constantinescu 08 Iul. 2016 5419
3.4 din 10 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Familia Marin din satul Darza, comuna Crevedia, a demarat in anul 2010 o afacere cu o mare varietate de soiuri de plante exotice. Iata cum a pornit totul si ce produse comercializeaza in momentul de fata!

In urma cu 6 ani familia Marin a pornit o afacere cu fructe goji, cunoscute pentru continutul ridicat de antioxdidanti si beneficiile pe care le ofera sanatatii (intarirea sistemului imunitar, imbunatatirea acuitatii vizuale, combaterea oboselii, prevenirea bolilor de inima si a diabetului, etc).

Ideea a pornit dupa ce au consumat cateva fructe si, vazand cat sunt de gustoase, s-au informat despre cresterea si ingrijirea plantelor si s-au gandit sa cumpere seminte pentru a infiinta o pepiniera, deoarece nu exista nici una in tara.

Familia Marin a plantat in gradina arbusti goji pentru consumul propriu. Deoarece sunt plante nepretentioase la sol, rezista la seceta si frig, mica gradina s-a tranformat intr-o adevarata productie de plante goji, devenind incet-incet o afacere de familie.

Apoi, familia Marin a inceput sa cultive si alte soiuri care nu au mai fost plantate pana acum in Romania: aronia melanocarpa, poncirus trifoliate, amelanchier lamarcki, mosmon (mespilus germanica), stevia rebaudiana si multe altele.

In urma cultivarii a peste 5.000 de plante din fiecare sortiment, productia a crescut. Acestia acorda o atentia deosebita sanatatii plantelor, nu le aplicata pesticide sau agenti de crestere. Munca lor a fost rasplatita cu o certificare din partea Inspectoratului Teritorial Pentru Calitatea Semintelor si Materialului Saditor Dambovita.

In prezent, afacerea consta in cresterea de plante exotice pentru consum si vanzare, pe site-ul familiei Marin (www.sanatatedinplante.ro) putandu-se achizitiona o mare varietate de arbori si arbusti fructiferi cu radacina nuda si la ghiveci - coacaze, kiwi, kaki, smochine, curmal chinezesc, ginkgo biloba si multe altele.

Familia Marin este producator autorizat de material saditor: aronia, goji, merisor american (cranberry), stevie rebaudiana (indulcitor natural), afin siberian (lonicera kamtschiaticha), mosmon, trandafiri de dulceata, kaky, menta, salvie, rozmarin, lamaita, amelanchier (gard viu comestibil), ginkgo biloba, lamai trifoliat, lamai altoit, cimbrisor.

Sursa: Agerpres


Tags: afacere cu fructe gojiafacere de familiefructe exotice

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.4 din 5 - 10 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]