Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Povestea unei afaceri de familie - atelier de copiat chei

de Alina Constantinescu 01 Nov. 2016 5222
4.11 din 9 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Maria si Mircea Capitanescu au un atelier de copiat chei in Craiova. Desi este o afacere care le ocupa foarte mult timp, sunt bucurosi pentru ca lucreaza impreuna. In medie, realizeaza 100 de chei pe zi.

Sunt impreuna de peste 20 de ani si isi petrec timpul muncind in propriul atelier de copiat chei.

„Am lucrat la Oltcit si la Intreprinderea de Utilaj Greu (IUG). Apoi, intre 1986 si 1988, am lucrat in domeniul mecanicii fine la Cooperativa Oltenia. Reparam masini de cusut si de tricotat“, a afirmat Mircea Capitanescu pentru gds.ro.

Imediat dupa Revolutie, si-a deschis propria afacere. Sotia sa, Maria, lucra ca rictuitor la o fabrica de incaltaminte. Desi nu era de meserie, aceasta a renuntat la locul de munca iar in 1999 i s-a alaturat in afacere. A invatat totul pe parcurs. In medie, cei doi realizeaza 100 de chei pe zi.

In atelierul familiei Capitanescu se pot gasi in jur de o mie de modele de chei, de la cele mai simple la cele mai complexe. Cele mai cautate sunt cheile yale.

Pe langa copiatul cheilor, in atelier se pot ascuti foarfeci de croitorie, dar si pentru taiatul viei, cutite de bucatarie. De asemenea, tot aici se pot repara yale, broaste, inchizatori auto, lucruri care necesita multa migala, atentie si, mai ales, rabdare.

Desi petrec toata ziua la atelier, au parte de satisfactia lucrului bine facut.

Si cine nu ar fi mandaru de afacerea pornita de la zero? Cine nu s-ar lauda cu o afacere pe care a inceput-o prin forte proprii si pe care a reusit sa o duca pe culmile succesului cu pasiune, ambitie si determinare? Proprietarii acestei afaceri sunt inca un exemplu care ar trebui sa ne demonstreze din nou ca puterea de a construi o afacere solida sta in mainile noastre.

Dupa cum vedeti, un spatiu de minim 5-6 mp, amplasat intr-un loc cu mare flux de potentiali clienti, in marile magazine sau in piete agroalimentare reprezinta unul dintre factorii de succes ai afacerii. Evident, un atelier pentru copiat chei poate fi amenajat si in orasele mici, dar cu cat puterea de cumparare este mai mare, cu atat startul va fi mai reusit.

Cheia succesului afacerii cu un atelier este promovarea si mentinerea clientilor. Pentru a te asigura ca afacerea va functiona, trebuie sa incepi din timp munca de promovare. Cea mai ieftina metoda este internetul.



Tags: atelier de copiat cheiafacere de familieafacere profitabilaafacere de succes

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.11 din 5 - 9 voturi.

Articole conexe

O afacere de familie dezvoltata cu fonduri europene

de Marinache Paula
05 Ian 2017
Cele mai cautate afaceri in 2017 sunt cele in domeniul agriculturii si zootehniei pentru care se pot accesa fonduri europene prin PNDR 2014-2020....

Afacere de familie: cum a luat nastere un business de succes cu nuci de sapun

de Marinache Paula
04 Ian 2017
Detergentii prezenti pe rafturile magazinelor contin diverse substante chimice care pot irita pielea. Nucile de sapun (sau nucile de spalat) sunt o...

VIDEO: De la pasiune la afacere de succes - atelier de incaltaminte

de Alina Constantinescu
19 Dec 2016
Pantofii pot schimba cu desavarsire o tinuta, o atitudine si o stare. Tinutele elegante sau casual pe care ti le construiesti nu ar avea niciun...

Tuica cu margele din Salva: traditie si afacere de familie

de Alina Constantinescu
15 Nov 2016
Afacerile care inregistreaza cel mai mare succes sunt acelea care se bazeaza pe inovatie, spirit comercial, precum si grija fata de valorile...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]