Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Povesti dulci si afaceri banoase: Cum scoti profituri uriase din ciocolata artizanala

de Adela Simonescu 27 Apr. 2014 4809
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Sa prepari ciocolata ca la carte reprezinta o veritabila arta. Nu oricine se poate lauda ca realizeaza ciocolata veritabila si nu un simplu amestec de cacao, lapte praf si zahar din plin.

O poveste de succes, impletita cu multa istorie si mestesug ii apartine lui Stinica Gheorge, cel care a adus in Romania tehnica de realizare a bomboanelor din ciocolata, mester cofetar in Iasi, in anii '30, noteaza Stirile ProTV.

Chemat in razboi, mesterul si-a luat pe front toate instrumentele necesare si a facut ciocolata pentru soldati.

Mostenire a lasat retetarul, catre nepotul sau. In prezent, acesta sculpteaza in laboratorul sau intre 500 si 1000 de praline pe saptamana, noteaza sursa. Nu sunt orice fel de praline, ci unele cu totul si cu totul speciale: ciocolata cu menta si lime, cu goji, sfecla si sirop de trandafiri, cu bitter, coniac si visina tocata, cu portocale uscate si nu numai.

Aceasta nisa este foarte putin vizata de romani, insa strainii nu s-au lasat deloc amagiti de dificultatea acestei activitati ce necesita atentie, pasiune, iubire pentru ciocolata de calitate. Astfel, nu putini straini au adus in Romania francize de ciocolaterii artizanale.

Estimativ, ciocolata realizata in laboratoare costa intre 100 si 400 de lei kilogramul. Ciocolata artizanala se realizeaza cu produse aduse din Franta, Belgia, Olanda, Marea Britanie si nu numai. Ingredientele sparg orice fel de tipare si satisfac poftele celor mai nobili degustatori de ciocolata: lavanda, sare de mare, piper, chili, fructe exotice si alte ierburi aromatice.

In Romania, piata ciocolatei a ajuns la 180 de milioane de euro pe ani, adica 30 de milioane de kilograme. Consumul in randul romanilor este foarte modest fata de cel al strainilor.

Iata un domeniu in care asteptam din ce in ce mai multi jucatori, investitori, antreprenori si inovatori!

sursa foto: www.freegreatpicture.com






Tags: afaceri in romaniaafaceri cu ciocolata artizanalaciocoleterie artizanala

Urmareste-ne pe Google News


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]