Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tuica cu margele din Salva: traditie si afacere de familie

de Alina Constantinescu 15 Nov. 2016 4238
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Afacerile care inregistreaza cel mai mare succes sunt acelea care se bazeaza pe inovatie, spirit comercial, precum si grija fata de valorile familiei. Vorbim astazi despre o afacere cu traditie pentru familia Angelini: tuica cu margele din Slava.

"Tuica cu margele din Salva" este un brand recunoscut al judetului Bistrita-Nasaud. Celebra bautura a ajuns astazi in toate colturile lumii. Licoarea traditionala ajunge la export, germanii, italienii, spaniolii si francezii fiind interesati sa o cumpere.

Ioan Angelini se mandreste ca poate duce mai departe traditia bunicului sau, cultivator de pomi fructiferi si producator de tuica.

Este singurul producator autorizat de tuica din Bistrita-Nasaud. Povestea afacerii a inceput in urma cu aproape 100 de ani, cand bunicul sau, un italian, s-a stabilit pe Valea Runcului, din Salva. De la acesta a mostenit primul cazan de fiert tuica pe care il pastreaza si astazi.

"Am dat numele brandului dupa strabunicul meu, Angelini, 'Tuica cu margele de Salva - produs de Angelini', iar margelele reprezinta taria tuicii", povesteste producatorul Ioan Angelini.

Ioan Angelini cultiva meri, peri, pruni si gutui pe o suprafata de peste 80 de hectare. Pomii fructiferi sunt dezvoltati intr-un mediu bio, asigurand astfel o productie calitativa.

Detine o mica distilerie cu patru cazane in care reuseste sa produca intre 10 si 15 hectolitri anual de tuica de prune bistritene cu o concentratie de 50 de grade. Mai produce tuica de mere si de gutui, insa cea de prune si de pere se vinde cel mai bine, spune producatorul din Salva. Pentru un gust deosebit, tuica o prepara in cazane de alama.

"Doar atat permite legea. E e destul de tare si asa, dar se poate si mai tare. Dar daca e consumata cu masura, este medicament. Ca sa testezi gradele trebuie sa scuturi bine sticla - daca are 50 de grade tuica face margele, iar din momentul in care o scuturi si pana numeri la 50 nu trebuie sa dispara margelele, asa se vede daca are sau nu gradele respective", a explicat Angelini pentru Mediafax.

Un litru de tuica cu margele se vinde cu 60 de lei, iar pe eticheta se regaseste simbolul judetului, pana de paun. Producatorul a obtinut de la Fisc toate actele pentru a putea vinde tuica legal pe piata.


Tags: afacere cu tuicaafacere de familiedistilerieproducatori de tuica

Urmareste-ne pe Google News


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]