Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Valentina Condor si afacerile din domeniul cosmeticelor naturale

de Zenobia Badescu 05 Sep. 2011 5091
3.88 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cosmeticele naturale sunt la moda in prezent si sunt produse de viitor. Afacerile care se concentreaza pe productia si comercializarea de produse cosmetice ce contin ingrediente naturale, organice chiar, sunt afaceri castigatoare si care se vor dovedi intotdeauna profitabile si populare in randul clientilor carora se adreseaza. Iata un interviu cu Valentina Condor, antreprenoare din domeniul cosmeticelor naturale.

„Traiti in armonie, iubiti si respectati viata sub toate formele ei!”
Acesta este sfatul Valentinei Condor care încearc─â, în aceast─â lume tot mai tehnologizat─â, globalizat─â ┼či pragmatic─â, s─â-┼či schimbe stilul de via┼ú─â. Sie┼či, dar ┼či altora care vor s─â tr─âiasc─â cât mai natural ┼či iubesc via┼úa – acest dar unic ┼či nepre┼úuit.

Cu mult─â seriozitate, pasiune ┼či dorin┼ú─â de schimbare a pornit Valentina pe un nou drum, a┼ča cum îl sim┼úea, informându-se permanent ┼či creând un mic „t─ârâm” al conceptului de s─ân─âtate, echilibru ┼či frumuse┼úe.

Idei de Afaceri: Dna Condor, cum a┼úi trecut grani┼úa de la consumul de produse artificiale la studierea ┼či folosirea celor naturale? Ce anume v-a determinat?
Valentina Condor: Trecerea de la consumul de produse artificiale la folosirea celor naturale este doar un aspect al unei decizii luate cu ceva timp în urm─â: aceea de a-mi schimba radical via┼úa. Tr─âim într-o societate de consum ┼či, cel pu┼úin din punctul meu de vedere, suntem supu┼či polu─ârii sub multe forme, agresa┼úi sub multe aspecte, iar stresul este boala mileniului.

Nu mai avem timp s─â gândim, s─â sim┼úim, reac┼úion─âm în loc s─â ac┼úion─âm ┼či aplic─âm mecanic reguli, ┼čabloane, standarde, elemente care creeaz─â dezechilibre serioase. În concluzie, nu mai avem timp s─â tr─âim cu adev─ârat.

A┼ča c─â am renun┼úat la tot, în primul rând la un serviciu cu beneficii financiare foarte importante. Am încercat ┼či încerc în continuare s─â m─â schimb ┼či s─â construiesc un alt mod de a tr─âi, în primul rând pentru mine ┼či, de ce nu, ┼či pentru ceilal┼úi. A urmat o perioad─â, s─â spunem de dezintoxicare ┼či eliberare sub toate aspectele, fizic, intelectual, psihoemo┼úional ┼či spiritual.

Idei de Afaceri: De ce cosmetice bio sau, chiar mai mult decât atât, cosmetice home-made naturale?
Valentina Condor: Româncele au fost ┼či sunt femei cochete ┼či elegante. În acela┼či timp, voca┼úia fundamental─â a femeii este aceea de a da ┼či a ocroti via┼úa. De┼či sunt multe alte c─âi, pentru mine cosmeticele bio reprezint─â modalitatea cea mai rapid─â ┼či facil─â de a atinge ┼či de a face s─â rezoneze aceast─â latur─â a spiritului feminin de p─âstr─âtoare ┼či ocrotitoare a vie┼úii, a purit─â┼úii ┼či frumuse┼úii. Este primul pas ┼či puntea de leg─âtur─â pe care eu încerc s─â o stabilesc cu cei din jurul meu.

Vor urma ┼či al┼úi pa┼či care s─â dea form─â conceptului de frumuse┼úe ┼či echilibru, într-o lume din ce în ce mai artificial─â. Nu vreau s─â fiu în┼úeleas─â gre┼čit, tr─âim într-o perioad─â fantastic─â, în care ┼čtiin┼úa ┼či tehnologia au adus beneficii imense civiliza┼úiei umane, dar în acela┼či timp, aplicate ira┼úional ┼či abuziv, au creat ┼či dezechilibre majore, consecin┼úele la nivel individual ┼či planetar v─âzându-se deja. Trebuie s─â cre─âm un echilibru între noi, natur─â ┼či universul din care facem parte integrant─â, între materie ┼či spirit. ┼×i cine ar putea s─â fac─â acest lucru mai bine decât noi, femeile?

Prin natura noastr─â suntem mult mai receptive, mai sensibile, mai deschise ┼či, de ce s─â nu spunem, beneficiem de la « Mam─â Natur─â» de inteligen┼úa emo┼úional─â care ne permite s─â trecem dincolo de bariera ra┼úionalului ┼či s─â ┼čtim intuitiv ce este bine pentru noi ┼či în special pentru copiii no┼čtri.

Idei de Afaceri: A┼čadar, reg─âsindu-v─â echilibrul, v-a┼úi dorit s─â-i ajuta┼úi ┼či pe cei din jur. Cum ┼či când a┼úi f─âcut concret acest pas?
Valentina Condor:
Anul 2009 ┼či o bun─â parte din 2010 a fost perioada dedicat─â document─ârii ┼či acumul─ârii de informa┼úie.
A urmat apoi o perioad─â de selectare riguroas─â a partenerilor, deoarece calitatea este aspectul cel mai important pentru noi. Partenerii no┼čtri sunt francezi, dar am stabilit deja contacte cu produc─âtori din Maroc, India, Madagascar, în vederea preg─âtirii urm─âtoarei etape. Caut permanent noi surse de aprovizionare, în a┼ča fel încât îngrijirea bio s─â nu mai fie un lux în România.

Idei de Afaceri: Cum a ap─ârut magazinul on-line www.cosmetica-bio.ro? Dar www.biocosmetice-orientale.ro?
Valentina Condor: „Cosmetica–bio” este un concept nou în România, de┼či în Occident face parte din cotidian, unde se acord─â o mare aten┼úie ┼či important─â alimenta┼úiei, îngrijirii naturale ┼či s─ân─âtoase.

Încerc─âm s─â implement─âm acest concept în România, acela de a prepara acas─â cosmeticele, produsele de igien─â ┼či între┼úinere corporal─â, cât ┼či produsele de uz caznic. Este un concept c─âruia eu îi spun uneori «s─â buc─ât─ârim frumuse┼úe». Nu suntem singurii ┼či m─â bucur─â nespus c─â ┼či alte persoane fac acelea┼či eforturi într-o form─â organizat─â. Cu cât suntem mai mul┼úi, cu atât mai bine.

În ceea ce prive┼čte proiectul similar privind biocosmeticele orientale, acesta reflect─â pasiunea mea pentru cultura, civiliza┼úia ┼či spiritualitatea oriental─â. De┼či „beneficiile Occidentului” sunt din ce în ce mai prezente ┼či în aceast─â parte a lumii, consider c─â orientalii mai p─âstreaz─â înc─â un anume fel de a tr─âi, a gândi ┼či a se îngriji, mult mai natural ┼či s─ân─âtos decât noi.

De altfel, produsele din magazinul de biocosmetice orientale sunt preparate dup─â re┼úete vechi, ancestrale am putea spune, secrete bine p─âstrate din genera┼úie în genera┼úie. În acela┼či timp, ele sunt realizate exlusiv din ingrediente natural de foarte bun─â calitate, ob┼úinute din culturile proprii ale produc─âtorilor, atent îngrijite, recoltate în momentul optim ┼či extrase dup─â procedee tradi┼úionale, f─âr─â solven┼úi chimici.

Idei de Afaceri: V─â gândi┼úi s─â realiza┼úi produsele proprii?
Valentina Condor: A┼ča cum spuneam ceva mai devreme, urmeaz─â o alt─â etap─â, aceea de a înfiin┼úa un laborator ┼či a importa extractele vegetale, ingredientele ┼či activii cosmetici direct de la produc─âtori. În acest laborator al nostru din România urmeaz─â s─â facem dozarea ┼či ambalarea produselor, fapt ce ne-ar permite s─â sc─âdem foarte mult pre┼úurile.

O alt─â etap─â, dar pentru care trebuie s─â ne preg─âtim la modul foarte serios, este aceea de a lansa o gam─â româneasc─â de cosmetice ┼či bineîn┼úeles certificat─â bio, de care s─â poat─â beneficia în special persoanele extrem de ocupate sau cele care nu sunt pasionate de homemade. Mergând un pic mai departe, în proiectele noastre de viitor, este inclus─â ┼či înfiin┼úarea de culturi certificate bio din care s─â ob┼úinem extractele vegetale.

Idei de Afaceri: Cam ce sum─â a┼úi investit pân─â în prezent în aceast─â afacere?
Valentina Condor: Am început aceast─â afacere cu resurse financiare minime ┼či în sens invers decât îmi propusesem ini┼úial. O mare parte din produsele existente în magazinul nostru ar fi trebuit s─â fie produsul final al unui proiect care începea cu înfiin┼úarea unei ferme ecologice, inclusiv pentru culturi de plante medicinale ┼či aromatice. Pasul urm─âtor ar fi fost înfiin┼úarea unui laborator. Criza a blocat momentan acest proiect ┼či a trebuit s─â m─â reorientez, începând cu sfâr┼čitul.

A┼čadar, investi┼úia ini┼úial─â a fost de 4.000 de euro.Am încercat apoi, pe de o parte, s─â satisfacem ┼či necesit─â┼úile persoanelor foarte ocupate, care nu au timp pentru prepararea cosmeticelor, de┼či eu cred c─â este o aparen┼ú─â în┼čel─âtoare deoarece în loc s─â alergi prin magazine în c─âutarea de cosmetice, acestea pot fi preparate o dat─â pe lun─â, acas─â, în maximum dou─â ore. M─â refer la cosmetice pentru ten, corp ┼či p─âr, toate proasp─ât preparate, cu ingrediente absolut natural ┼či majoritatea certificate Bio.

Avem o gam─â extrem de variat─â de extracte vegetale care include uleiuri esen┼úiale ┼či vegetale, ape florale, extracte de fructe ┼či plante, ingrediente ┼či activi cosmetici ┼či care corespund exact nevoilor fiec─ârei persoane. A┼č face referire în special la copii, c─ârora trebuie s─â le acord─âm toat─â grija ┼či aten┼úia noastr─â, folosind pentru ei, cât se poate, numai produse naturale.

Pe de alt─â parte, încerc─âm s─â oferim posibilitatea consumatorilor no┼čtri de a face o paralel─â între ingredientele con┼úinute în cosmeticele certificate bio ┼či extractele, ingredientele ┼či activii cosmetici din magazinul nostru, care în propor┼úie de 90% se reg─âsesc în gamele de cosmetice, în┼úelegând astfel c─â ┼či produc─âtorii de cosmetice bio folosesc acelea┼či ingrediente.

Astfel am investit înc─â 8.000 de euro pentru a aduce în România gama de cosmetice Paysane ┼či gama Lea Nature- SO`BIO etic. Privind investi┼úia din alt unghi, aceasta presupune foarte mult─â munc─â, documentare temeinic─â, mult─â pasiune ┼či, nu în ultimul rând, gândul de a l─âsa copiilor no┼čtri o planet─â vie.

Idei de Afaceri: Povesti┼úi-ne despre echipa implicat─â în proiectul dumneavoastr─â?
Valentina Condor: Proiectul este ini┼úiativa mea. Suntem o societate extrem de tân─âr─â ┼či o echip─â foarte mic─â, formata din trei persoane cu responsabilit─â┼úi specifice. Partea de management, documentarea, contactele, rela┼úia cu partenerii, prospectarea de pia┼ú─â, realizarea prezent─ârilor ┼či a fi┼čelor tehnice este în sarcina mea. Un coleg se ocup─â de partea de IT, optimizare on-line ┼či promovare. Avem înc─â o coleg─â care se ocup─â de partea administrativ─â ┼či livrare, restul serviciilor fiind deocamdat─â externalizate.

Idei de Afaceri: Cine sunt clienţii dumneavoastră?
Valentina Condor: Fiind înc─â la început, majoritatea clien┼úilor sunt persoane fizice, dar avem deja ┼či clien┼úi precum: magazine cu profil naturist, farmacii, saloane de frumuse┼úe ┼či hoteluri. Ca urmare, suntem în faza de preg─âtire a deschiderii unui magazin fizic ┼či a distribu┼úiei, încerc─âm noi, la nivel na┼úional.

Plaja de vârst─â este între 20 ┼či 60 de ani, iar spre surprinderea noastr─â aria de acoperire geografic─â cuprinde toate regiunile importante.Am primit comenzi în num─âr mare din Cluj, Ia┼či, Timi┼čoara, Craiova, Ploie┼čti, Piatra-Neam┼ú, Constan┼úa ┼či, ca o not─â inedit─â, chiar ┼či din Suplacu de Barc─âu.

┼×i b─ârba┼úii sunt interesa┼úi într-o m─âsur─â mai mic─â, este adev─ârat, dar deloc de neglijat. Am primit comenzi, nu de cosmetice, ci de extracte vegetale, uleiuri esen┼úiale, uleiuri vegetale, pudre de plante, procentul îns─â este foarte mic, cca 1%. De┼či avem extracte ┼či ingrediente din care se pot prepara, u┼čor ┼či rapid, produse pentru îngrijirea bebelu┼čilor ┼či a copiilor, ponderea m─âmicilor este într-un procent neglijabil. Sper ca, pe m─âsur─â ce conceptul va deveni mai cunoscut, acest procent s─â creasc─â.

Idei de Afaceri: Ce le transmite┼úi celor care „au uitat s─â tr─âiasc─â simplu, curat ┼či frumos” sau pur ┼či simplu nu realizeaz─â asta?
Valentina Condor: S─â pre┼úuiasc─â via┼úa la adev─ârata ei valoare, este un dar unic. S─â iubeasc─â ┼či s─â respecte via┼úa sub toate formele ei. S─â tr─âiasc─â în armonie, în primul rând cu ei ┼či apoi cu tot ceea ce îi înconjoar─â.

Aflati informatii complete din partea expertilor in domeniu in ghidul care va ajuta sa demarati si sa conduceti o afacere in domeniul cosmeticelor naturale! Ghidul este disponibil chiar aici!
Tags: cosmetice biocosmetice naturalepreparare cosmeticeafaceri cosmetice naturale

Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.88 din 5 - 4 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Profit MAXIM cu investitie MINIMA. TOP 6 afaceri pentru 2022
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Profit MAXIM cu investitie MINIMA. TOP 6 afaceri pentru 2022

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Profit MAXIM cu investitie MINIMA. TOP 6 afaceri pentru 2022
Profit MAXIM cu investitie MINIMA. TOP 6 afaceri pentru 2022
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2022 
[x]