Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vrei sa mearga treaba? Concentreaza-te asupra unui singur lucru!

de Cosmin Enescu 16 Iun. 2016 4905
4.5 din 14 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Iata o lectie care trebuie invatata, mai devreme sau mai tarziu, de orice intreprinzator, mai ales de catre cei aflati in faza de inceput a unei afaceri: orice interese secundare trebuie lasate de-o parte, iar energia si atentia trebuie focalizate asupra lucrurilor importante.

Janet era o persoana extrem de dinamica si energica, implicata intr-o serie de activitati in calitate de coordonator al Ligii Femeilor din zona si de presedinte al Clubului Cercetasilor Americani, si asta desi avea o slujba solicitanta (chimist) si trei copii de crescut.

Ea lucra pentru un laborator de testare a calitatii apei, cand a avut ideea de a pune pe roate un laborator mobil de analiza pentru clientii care doreau rezultate pe loc. Cu energia sa caracteristica ea s-a lansat intr-o afacere, pastrandu-si insa si slujba anterioara.

Dar Janet era si ea un simplu om. Dorindu-si sa desfasoare toate aceste activitati in acelasi timp, rezultatul a fost ca a ajuns sa nu mai faca nimic ca lumea: copiii, insuficient supravegheati, au intrat in tot felul de buclucuri, a ratat cateva actiuni importante ale Ligii, a uitat sa comande din timp medaliile pentru seara de gala organizata de Clubul Cercetasilor si a gresit cateva teste la laborator.

In cele din urma a inteles ca nu poate continua in acelasi ritm. Si-a acordat sase luni de pauza in activitatile sociale si l-a insarcinat pe sotul ei cu supravegherea copiilor, iar ea s-a concentrat pe afacerea sa.

In primele saptamani i-a fost greu sa ignore toate activitatile de pana atunci si sa se ocupe doar de laboratorul mobil, dar a gasit o solutie: pe peretele din fata mesei de lucru a pus un poster mare pe care scria simplu: “Concentreaza-te asupra unui singur lucru”. Si a mers.

E-adevarat, au trecut cateva luni bune pana cand afacerea a devenit suficient de profitabila, dar era clar ca lucrurile intrasera pe fagasul cel bun.


Tags: afacereafacerienergie

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 5 - 14 voturi.

Articole conexe

Cele mai puternice femei de afaceri si cum au ajuns acolo!

de Idei de afaceri
09 Iul 2019
In lumea afacerilor nu este tocmai usor sa urci in cele mai puternice topuri. Insa in top Forbes si-au facut loc de-a lungul anilor diferite...

4 pasi esentiali pentru a avea succes in afaceri

de Florin Amariei
30 Apr 2021
Nimeni nu iti va garanta vreodata ca vei avea succes in afaceri. Dimpotriva, sansele sunt mai mari sa gasesti multe bete-n roate. Noi iti propunem sa...

6 idei de afaceri profitabile in Romania anului 2019

de Florin Amariei
29 Ian 2019
In acest articol vei gasi 6 idei de afaceri profitabile pe care le poti pune in practica pentru a obtine un profit decent, dar care nu iti vor ocupa...

Afacere romaneasca premiata cu 50.000 de euro

de Florin Amariei
13 Nov 2018
Un om de afaceri roman aflat la inceput in cariera de antreprenor a fost premiat cu 50.000 de euro pentru afacerea sa din Cluj si Bucuresti....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]