Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vrei sa obtii un profit frumusel pe timp de criza?

de Alina Cotae 16 Dec. 2010 5807
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ai fi crezut ca, doar cu un brat de salvie, de rozmarin sau de coada soricelului ai putea sa devii, dintr-un simplu bautor de ceai, un adevarat antreprenor de succes? Ei bine, cei care au avut inspiratia de a se lansa pe piata plantelor medicinale si aromatice au un profit cu 40% mai mare decat cel de anul trecut.

La inceputul anului 2002, un investitor italian demara o afacere cu plante aromatice la granita dintre judetele Bihor si Arad. In momentul de fata, pe cele opt hectare cumparate initial se afla nu mai putin de 27 de sere cu busuioc, rozmarin, salvie si menta.



In fiecare an, cifra de afaceri a omului de afaceri depaseste 2 milioane de Euro! De la el pleaca saptamanal peste 800 de kilograme de verdeturi parfumate, dar si doua tone de rucola. Culturile italianului de pe plai mioritic aprovizioneaza supermarket-uri din intreaga tara.

Un alt exemplu de succes il reprezinta sotii Cizmas, din judetul Mures. Acestia au pus mai mult decat suflet in culturile de plante medicinale, muncind intreaga zi pentru „recolta”. De la semanare pana la recoltare, uscare si ambalare, totul se face manual.

Produsele de baza sunt ceaiurile ecologice de menta, cimbrisor sau coada soricelului. Ei mai realizeaza si un amestec de condimente 100% natural, sarea de mare cu verdeturi fiind specialitatea casei. Pe langa toate acestea, trebuie mentionat ca pamanturile fermei sunt certificate ecologic, fapt ce atrage cat mai multi romani dornici sa se hraneasca sanatos.

Vreti sa incepeti o afacere cu plante aromatice? Detalii aici.



Tags: plante medicinalearomatice

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]