Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afacere cu dulceturi si siropuri - povestea familiei Fenechiu din judetul Covasna

de Alina Constantinescu 11 Oct. 2016 5089
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Steluta si Horia Fenechiu s-au retras de zgomotul orasului si s-au mutat in satul Martanus, judetul Covasna. Au renuntat la cariere si viata de oras pentru a avea propria lor afacere cu dulceturi si siropuri.

Desi la tara este mult de munca, antreprenorii spun ca nu regreta nici o clipa pasul facut. Dulceturile si siropurile sunt realizate dupa retete traditionale si au gustul de odinioara.

"Intr-o vacanta de vara, dupa cateva plimbari pe Dealurile Martanusului, ne-am intors acasa avand cosurile pline de afine de padure. Si le-am facut dulceata. Si am servit musafirii, prietenii, rudele si toti cunoscutii. Si le-a placut, au mai cerut, le-am pus si la pachet. Nu vrem sa facem reclama negativa produselor din magazine si sa pretindem ca nimic nu e cum facem noi. Dar nimic din magazine nu e asa cum facea mama sau bunica, asta e sigur. Si cand am inteles ca mamele si bunicile noastre au cautare am facut o nebunie. Am fugit din Bucuresti. Si in lunea de acum 3 ani nu ne-am mai intors la servici. Dar este binestiut faptul ca totul se plateste. Iar pretul platit de noi este multa, multa munca. Pentru ca voi sa va bucurati de bunatatile pe care le faceau odinioara bunicii nostrii iar noi sa nu ne mai intoarcem niciodata lunea la servici.", povestesc Steluta si Horia Fenechi pe site-ul lor, dealurilemartanusului.ro.



Fructele din livada lor nu sunt tratate cu pesticide, dulceata se fierbe pe soba, la foc de lemne, si se amesteca cu lingura de lemn, de aici si gustul foarte bun.

"Produsele noastre sunt 100% naturale, fara conservanti, aditivi sau gelifianti, cele preparate termic fiind realizate la foc de lemne", explica antreprenorii pe site-ul lor.

Pe langa targurile de sezon, produsele sunt promovate si pe site-ul propriu. Iata cateva dintre acestea:

- dulceata de afine;
- dulceata de caise;
- dulceata de capsuni;
- dulceata de coacaze;
- dulceata de trandafiri;
- sirop din flori de soc;
- sirop de merisoare, etc.

Siropurile sunt presate la rece, pentru a pastra toti nutrientii din fructe, dar si gustul si aroma acestora. Dulceturile sunt de buna calitate, preparate din fructe, zahar si zeama de lamaie (la unele sortimente).

Produsele atestate traditional sunt siropurile din flori de soc si de muguri de brad si dulceturile de afine, zmeura si mure.

Surse: agrointel.ro, dealurilemartanusului.ro
Foto: dealurilemartanusului.ro


Tags: afacere cu dulceturiafacere cu siropurilivadaafacere profitabila

Urmareste-ne pe Google News


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








[x]