Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
La 26 de ani are propria cofetarie. Cum a inceput afacerea Zexe Braserie
In 1998, Alexandru Consulea a pus bazele restaurantului cu specific romanesc Zexe. Ana Consulea, fiica lui, in varsta de 26 de ani, continua astazi afacerea familiei. Aceasta a investit peste 100.000 de euro in Zexe Braserie, o cofetarie situata intr-o casa istorica de pe Bulevardul Aviatorilor. Conceptul afacerii se bazeaza pe reinterpretarea unor retete ante si interbelice.
In urma cu 18 ani, tatal Anei, Alexandru Consulea, a pornit la drum cu o idee diferita, dar si curajoasa: a deschis restaurantul cu specific romanesc exe, care se bazeaza pe reinterpretarea unor retete ante si interbelice. Aceeasi reteta urmeaza sa fie aplicata si de fiica sa, Ana Consulea, la Zexe Braserie.Inca de la varsta de 16 ani Ana muncea alaturi de parinti la restaurant, pregatind prajituri. Desi a copilarit printre aburi de mancare, Ana Consulea spune insa ca profesia de bucatar nu era pentru ea. Era pasionata de prajituri, de ciocolata in special.
Dupa terminarea facultatii, a urmat un curs de cofetar un an de zile in Franta si s-a intors in Romania hotarata sa schimbe gusturi si mentalitati. A pus in practica ceea ce a invatat, a introdus noi retete, iar vanzarile de prajituri in restaurantele Zexe au inceput sa creasca.
Ana reinterpreteaza retete vechi de prajituri gasite in cartile romanesti de bucate din secol al XIX-lea. Prepara si dulciuri moderne, create intr-un stil original, de la deserturi de inspiraiie franțuzeasca (Le Petit-Antoine, Foret-Noire, Exotic, Trois Chocolats, tarte, macarons) pana la deserturi din perioada comunista.
Daca la inceput facea cate 60 de prajituri pe zi, acum prepara sute.
(...) Conceptul Zexe Braserie este acela de a reda iubitorilor de dulce savuroasele prajituri romanesti de care nu mai stie nimeni si a de a rafina gustul romanilor pentru dulce. Zexe Braserie este, practic, o braserie interbelica, dar adusa in vremurile de astazi, care sa redea adevarata cofetarie romaneasca, pierduta printre clatite cu Finetti, amandine din premix si ecleruri“, spune Ana Consulea, expert cofetar pentru zf.ro.
Articole conexe
VIDEO: De la pasiune la afacere de succes - atelier de incaltaminte
de Alina ConstantinescuA renuntat la postul de director in multinationala si a deschis o afacere cu prajituri
de Alina ConstantinescuAlex Elman a inceput o afacere de succes cu ochii larg inchisi
de Andrioae RuxandraO tanara de 21 de ani a reusit sa transforme o franciza broderie intr-o afacere de succes
de Alexandra PopescuAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit