Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

2 solutii bune impotriva amanarii cronice, oferite de Joseph Ferrari

de Octavian Dinu 11 Iun. 2015 3004
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

La lansarea unei afaceri, fiecare ora conteaza. Trebuie sa duci lucrurile la bun sfarsit si sa ramai concentrat daca vrei sa ai succes.

Ca lider, pentru a deveni mult mai productiv, trebuie sa inveti sa combati procrastinarea . Conform lui Joseph Ferrari, profesor de psihologie la Universitatea De-Paul din Chicago si autor al cartii: „STILL PROCRASTINATING? THE NO REGRETS GUIDE TO GETTING IT DONE“ (Wiley, 2010) considera ca aproape 20% din populatia globului are tendinte de a-si amana sarcinile.

Nu isi pun benzina pana nu se goleste rezervorul, rateaza concerte din cauza ca au asteptat prea mult sa-si cumpere bilete sau isi fac proiectele pe ultima suta de metri.

Alte persoane sufera de ceea ce psihologii numesc „procrastinare decizionala“, insemnand ca amana luarea unor decizii pana cand ajung intr-o situatie critica sau pana cand o face altcineva in locul lor.

„Amana intr-un mod activ, constiincios si strategic“, afirma Ferrari.

Pentru a combate procrastinarea cronica, Ferrari ofera urmatoarele  sfaturi:

1. Concentreaza-te.

Cei care amana petrec prea mult timp privind imaginea de ansamblu, asa ca un proiect poate parea coplesitor. „Vad padurea si uita ca e formata din copaci. Considera ca nu sunt capabili sa faca mult>.“ Pentru a face proiectul mai accesibil, segmenteaza-l.

Pune pe hartie fiecare pas si planifica o limita de timp pentru fiecare. incepe cu sarcina care ti se pare cea mai usoara si care-ti place cel mai mult. Concentreaza-te pe un singur aspect si, inainte sa-ti dai seama, vei fi terminat proiectul.

2. Recompenseaza-te pentru atingerea obiectivelor.
Combina activitatile care-ti plac cu cele care-ti displac si foloseste-te de micile satisfactii ca sa ramai concentrat. Te poti recompensa cu un episod din serialul preferat, o tura de alergare in parc sau cu 10 minute de timp liber.

„Ceea ce iti place devine un factor motivational pentru ceea ce nu-ti place. Nu te forta insa sa fii perfect. Daca reusesti sa te schimbi in proportie de 80% e un succes“, spune Ferrari.




Tags: afaceresarcinimuncaamanareferrari

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Vodafone vrea sa reduca costurile. Grupul britanic intentioneaza sa elimine sute de locuri de munca

de Bianca Tila
13 Ian 2023
Grupul britanic de telefonie intentioneaza sa elimine mai multe sute de locuri de munca. Majoritatea acestora se afla la sediul central din Londra, a...

Telemunca, inca un concept strain pentru angajatii din Romania

de Florin Amariei
29 Oct 2021
Desi contextul epidemiologic impune prioritizarea muncii de la domiciliu, un sondaj releva ca telemunca ramane un concept strain pentru angajatii din...

4 plus 1 sfaturi pentru o afacere de succes

de Florin Amariei
15 Mar 2021
Iti doresti sa ai succes cu afacerea ta? Retine aceste 4+1 sfaturi pentru un business care iti aduce banii doriti! Simplul fapt ca ai gasit o idee...

6 pasiuni pe care le poti transforma rapid in afacere

de Florin Amariei
01 Ian 2020
Orice om are o pasiune pe care si-o pune in practica din cand in cand. Sunt momentele acelea cand simti ca te linistesti facand fix ceea ce iti...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]