Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
3 pasi in alegerea culorilor potrivite pentru ambientul clientului tau
Tocmai datorita faptului ca nuantele joaca un rol semnificativ in orice ambient si context este important sa nu le alegem in mod amatorist.
Cum sa alegi cele mai bune culori si sa le folosesti cu succes pentru a pune in valoare acel ambient si a crea atmosfera dorita de client?Iata cei 3 pasi in alegerea culorilor potrivite pentru ambientul clientului tau!
1. Priveste atent locatia in care te afli.
Tine cont de culoarea canapelelor si a draperiilor. Intreba pe client daca are de gand sa pastreze, pe viitor, canapelele si draperiile. Alege o culoare soft pentru fundal, cum ar fi caramel, bej, petit-gris.
Daca clientul doreste ceva mai indraznet, alege albastrul marinaresc, tinand, totodata, cont de lumina in incapere. Unii detesta insa albastrul si galbenul. E bine sa stii de la bun inceput ce nuante nu ar vrea sa vada clientul.
Pont: alege sa decorezi in stil Feng-Shui!
Rolul culorilor si principiile Feng Shui pentru folosirea lor
2. Daca nu gasesti inspiratie in mobilier si draperii, arunca o privire asupra covorului.
Un covor gri se va potrivi intocmai cu nuantele care au gri in compozitie. Griul-albastru si verdele merg bine impreuna, asa cum merg si burgundy-ul cu o tenta de gri.
Culorile pure sunt de regula prea intense si ofera un contrast prea puternic. Desigur, un covor alb sau bej se va potrivi cam cu orice nuanta. in situatia in care podeaua e din parchet, trebuie sa tii cont de culoarea acestuia. Confrunta parchetul cu plansele de proba.
3. Poti sa alegi o nuanta din culorile veselei din sufragerie, a peretilor din bucatarie, a tablourilor de pe holuri, a mobilei din dormitoare sau de ce nu a caramizii cu care este decorat semineul impozant din centru.
Exista si varianta culorii tale, una de avarie. E undeva intre alb si galben, nici prea alb, nici prea galben. Poti sa studiezi, de exemplu, culorile complementare pe paleta de culori. Complementarul lui verde este rosu sau portocaliu (scala hue). Nu exista substitut pentru invatarea rostului culorilor si teoriile legate de acestea, in afacerea cu picturi murale.
Gasesti sute de carti despre designul interior, pretutindeni. Permite-i clientului sa analizeze mostrele de culoare achizitionate de la magazinul de vopseluri. Confrunta diferitele planse cu mobila, draperiile, covorul etc.
Determina-i pe acestia sa aleaga 3 nuante, de la care sa pornesti. Realizeaza planse de proba in aceste nuante si ia o decizie asupra tehnicii folosite: vei folosi lavetele, buretele, mistria, trafaletul, pensula? Intotdeauna sa le lasi la client, pe parcursul noptii. Astfel, va avea ocazia sa vada cum se „descurca” aceste culori in diferite ipostaze de lumina, umbra, penumbra.
Pont: alege sa decorezi in stil Feng-Shui!
Rolul culorilor si principiile Feng Shui pentru folosirea lor
Articole conexe
Restaurantele vor fi obligate sa ofere gratuit apa clientilor
de Bianca TilaCovrigarie. Cine sunt clientii si cum ii atrageti?
de Idei de afaceri5 avantaje ale magazinului online: 24/7 deschis pentru un numar mai mare de clienti
de Idei de afaceriVrei sa incepi o afacere ca designer? Primul pas in afacere este ...
de Silviu Marian BanilaAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit