Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 dovezi ca nu esti un sef de exceptie!

de Ilinca Dobrescu 20 Iun. 2013 2457
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Sa nu fii exceptional reprezinta acelasi lucru cu a fi mediocru si acest lucru nu este de dorit pentru nimeni, indiferent ca suntem antreprenori sau carieristi. Mai mult de atat, sa fii un profesionist mediocru implica si faptul ca nu esti capabil sa oferi rezultatele care sa se revada in mod clar in mersul firmei pe care o reprezinta sau pe care o conduci.

Iata si care sunt dovezile ca nu esti un sef de exceptie si ca mai ai de invatat si de lucru:

1. Ai grija la sentimentele oamenilor tai.
Este esential sa intelegem faptul ca lucram cu oameni si de multe ori, din graba, neglijenta, nepasare, putem sa ii ranim.

Desigur, din pacate, putini sunt afaceristii si managerii care mai acorda atentie acestui aspect. Consideram ca toata lumea este "mare si vaccinata" si ca este o adevarata pierdere de timp sa ne ingrijim cu privire la sentimentele lor. Vrem oameni realisti, pragmatici, care sa munceasca bine si mult, care sa dea rezultate exceptionale indiferent de ce probleme au acasa, care sa primeasca criticile noastre si sa se conformeze.

Realitatea este diferita de parerea descrisa mai sus. In realitate, oamenii nostri au nevoie de critica pozitiva, de disciplina proactiva, de sfaturi si indrumari, de o vorba buna si laude pentru recompensare atunci cand dau dovada de profesionalism si cand aduc rezultate exceptionale.

2. Ai pretentii din ce in ce mai mari de la oamenii tai. In primul rand, trebuie sa ai pretentii mari de la tine si apoi de la cei din jur. Da-le tuturor un model pe care sa il urmeze si apoi investeste in oamenii tai. De asemenea, este normal sa avem pretentii mari de la oamenii nostri, insa nu exagerati. Toti oamenii au o limita si se prea poate sa o atingeti si apoi sa pierdeti oameni valorosi.

3. Iti pui oamenii la inaintare? De cate ori apare un conflict in cadrul firmei sau intre anagajatii tai si clienti, protejeaza-ti oamenii. Nu ii lasa sa se descurce singuri cu problema in cauza. Ofera-le protectia ta si stinge conflictele in care se regasesc acestia.

4. Negociezi prea dur cu oamenii tai. In momentul in care negociem un salariu la sange, nu facem decat sa ne asiguram un angajat care lucreaza pe minimul acceptabil. Care este rezultatul final? Acesta nu va ramane in firma decat daca beneficiile extra-salariale sunt de exceptie. In alte conditii, angajatii nostri vor ramane in firmele noastre doar pana in momentul in care vor descoperi locuri de munca mai bine platite.

Nu neglijati faptul ca pentru firmele voastre, o marire salariala acordata unui angajat valoros, se transforma intr-o investitie sigura.

Mult succes si afaceri profitabile!


sursa foto: www.sxc.hu



Tags: sef exceptionalmanagement afacereafaceriafacere

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Cifra de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut in primele zece luni

de Bianca Tila
05 Dec 2024
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul a inregistrat o crestere de 8,7%, ca serie bruta, in primele zece luni ale acestui an, fata de...

Cifra de afaceri din comert a inregistrat scaderi in primele 9 luni ale acestui an

de Bianca Tila
26 Nov 2024
Cifra de afaceri din comertul cu ridicata a inregistrat scaderi, in primele noua luni din acest an, fata de perioada 1 ianuarie - 30 septembrie 2023,...

INS: Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul creste

de Bianca Tila
07 Nov 2024
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a inregistrat cresteri, in primele noua...

INS: Cifra de afaceri din comertul cu ridicata a inregistrat scaderi

de Bianca Tila
24 Oct 2024
Cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a inregistrat scaderi, in perioada 1 ianuarie - 31...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]