Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
4 greseli de evitat cand va vindeti afacerea
Nu toate afacerile sunt facute sa ne motiveze o viata intreaga si nu toate isi dovedesc succesul atat de rapid cum ne-am fi asteptat sau ne-am fi dorit. Uneori, antreprenorii isi vand afacerile si o iau pe alt drum cu alte planuri din mediul business. Procesul de vanzare a afacerii este unul dificil pentru multi si majoritatea nu reusesc sa obtina pretul real pe care afacerile lor le merita. Aceste probleme pot fi eliminate daca reusim sa evitam 4 greseli majore atunci cand dorim sa ne vindem afacerile:
1. Lipsa planificarii duce la esec. Trebuie sa va ganditi la procesul de vanzare a afacerii dvs la fel ca la vanzarea unei locuinte. Veti invita pe clientii doritori si vor dori sa vada ca totul este in ordine, ca detineti toate actele, ca sunteti in completa legalitate samd. Luati-va timp indeajuns de mult pentru a va pune ordine in toate aspectele legate de afacerile dvs si pregatiti-va pentru intalniri cu clientii doritori sa le cumpere.3 culturi profitabile - Goji Merisoare Aronia
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Cresterea prepelitelor japoneze
Eliminati problemele majore cu care puteti avea de-a face, instruiti-va personalul sa faciliteze aceste sedinte cu clientii si deja detineti sanse in plus sa scoateti un pret mai bun pentru afacerile dvs. In mod contrar, nu numai ca riscati sa pierdeti mult din pretul sub care va fi cumparata afacerea, ci riscati sa pierdeti clientii si sa va gasiti in imposibilitatea de a va vinde afacerea.
2. Evaluati-va afacerea in mod obiectiv. Proprietarii de afaceri sunt singurii care stiu cu adevarat cata munca s-a depus in demararea si cresterea afacerii, cat sacrificiu si cati bani. Cu toate acestea, cumparatorii isi vor lua deciziile pe baza statisticilor, pe baza evaluarilor unui tert, pe baza a ce a mai ramas in picioare din afacerea dvs si care poate fi valorificat.
3. Pretul sub care veti accepta sa va vindeti afacerea trebui gandit inca de dinainte, precum si preturile negociabile, limita minima pe care o puteti accepta si conditiile de vanzare. Atunci cand va planificati sedintele de negocieri puteti sa va pregatiti temeinic pentru a livra cele mai bune argumente care sa va sustina un pret corect pe care il cereti de la clientii dvs. Nu amanati negocierile si nu taraganati sesiunile de negocieri cu clientii dvs. Vor simti o lipsa de respect sau indisponibilitatea de a negocia.
4. Asigurati-va ca beneficiati de sprijinul unui broker cu specializare in domeniul vanzarilor de afaceri apartinand de profilul de care apartine si afacerea dvs. Experienta il va ajuta sa va ofere cele mai bune indrumari si ca orice broker de negocieri, va reusi sa scoata un pret mai avantajos pentru dvs.
Articole conexe
INS: Cifra de afaceri din comertul cu ridicata a inregistrat scaderi
de Bianca TilaS-a finalizat clasamentul companiilor romanesti. Cifra de afaceri este de 270,56 miliarde de euro
de Bianca TilaINS: Cifra de afaceri din comert a inregistrat scaderi in 2024
de Bianca TilaINS: Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate intreprinderilor creste
de Bianca TilaAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit