Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 idei de afaceri care nu trebuie ignorate in 2019

de Florin Amariei 20 Mar. 2019 5662
3.61 din 28 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Sa te orientezi inspre o afacere profitabila in 2019 nu este o misiune grea. Iata 4 idei care nu trebuie ignorate.

Daca vrei sa fii antreprenor, atunci poti alege una din ideile de mai jos si sa le pui in practica! 
 
1. Activitati mestesugaresti cu accent pe artizanat
Multe persoane nu au banii necesari pentru a realiza investitii importante, insa au aptitudini practice pe care le-ar putea pune in valoare. Activitatile mestesugaresti sau artizanale sunt extrem de bine apreciate in randul celor care doresc sa achizitioneze produse unicat, lucrate manual, in detrimentul celor industriale, de serie.
 
Produsele unicat sunt lucrate cu grija pentru detalii, au forme unice si pot fi particularizate cu o mai mare usurinta, facandu-le sa fie preferate de catre multi consumatori.
 
Fie ca este vorba despre obiecte de lut, lemn, fier forjat sau bijuterii, produsele artizanale se pot comercializa in toate lunile anului, insa trebuie profitat de cererea foarte mare inregistrata in anumite perioade: Craciun, Pastele, 1 martie sau 8 Martie.
 
De asemenea, un producator sau comerciant de produse artizanale sau mestesugaresti trebuie sa participe la targuri si expozitii de profil si sa aiba o prezenta puternica in mediul online. De aceea, investitia in realizarea unui site de prezentare a produselor proprii, dar si constituirea unui buget pentru promovare online a afacerii.
 
2. Infiintarea unei cofetarii sau patiserii
Cofetariile si patiseriile reprezinta o afacere demna de luat in calcul in perioada urmatoare. Investitia initiala nu este deloc mare, iar activitatea poate incepe, pentru moment, intr-un spatiu redus sau chiar in propria bucatarie. 
Aceasta este una dintre afacerile in care este extrem de importanta satisfactia clientului.
 
Produsele de patiserie si cofetarie se consuma tot timpul anului, fara a inregistra scaderi semnificative in niciun moment al anului, insa nu trebuie neglijate nici evenimentele importante, petrecerile si onomasticile care pot genera vanzari semnificative.
 
Utilizarea unor ingrediente de calitate este foarte importanta, intrucat este vorba despre o afacere din industria alimentara, astfel ca acest aspect nu ar trebui sub nicio forma neglijat.
 
Investitia necesara este redusa si poate incepe cu doar cateva mii de lei. In cazul in care vrei sa transformi aceasta activitate intr-o afacere de sine statatoare, va trebui sa investesti cateva mii  (uneori zeci de mii) de euro, insa programul Start-up Nation deconteaza integral investitia pana la o limita maxima de 200.000 de lei.
 
3. Comert online
Comertul online capata o importanta din ce in ce mai mare si tinde sa devina prima alegere a consumatorilor atunci cand trebuie sa-si procure diverse bunuri sau servicii. Explicatia se bazeaza pe usurinta tranzactiilor, dar si pe comoditatea fiecaruia dintre noi.
 
Este mai facil sa cautam pe internet produsele necesare, decat sa facem acest lucru mergand dintr-un magazin in altul. Mai mult, comandand online, avem posibilitatea de a verifica parerea altor persoane care au comandat aceleasi produse, ceea ce ne poate fundamenta decizia de achizitie.
 
Nu toate produsele pot fi comercializate cu succes in mediul online, de aceea, daca vrei sa-ti infiintezi un magazin virtual, ar trebui sa te orientezi catre produse de succes. Afla mai multe dand click AICI
 
4. Decoratiuni interioare
Propria locuinta, dar si biroul in care ne petrecem opt ore in fiecare zi au o influenta puternica asupra starii de spirit si productivitatii noastre. Ne dorim sa avem confortul necesar pentru odihna sau munca, astfel ca suntem dispusi sa facem investitii serioase pentru amenajarea acestor spatii. Fie ca este vorba de mobila, parchet, perdele sau lustre, armonia spatiului de locuit sau munca trebuie sa fie deplina. Iar pentru ca nu avem toti un simt estetic foarte dezvoltat, suntem dispusi sa platim persoanele potrivite care ne pot face sugestii pe baza propriilor noastre cerinte.
 
Dezvoltarea imobiliara, cresterea veniturilor populatiei, schimbarea preferintelor de consum sunt tot atatea motive care sa sustina dezvoltarea acestei afaceri in perioada urmatoare.
 
Noi iti dorim succes! 


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: afaceriromania2019

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.61 din 5 - 28 voturi.

Articole conexe

IKEA reduce preturile in Romania

de Bianca Tila
08 Feb 2024
IKEA Romania va reduce preturile pentru 4.794 de produse pe parcursul anului fiscal 2024. Unora dintre cele mai accesibile articole din prezent li se...

Preturile productiei industriale au scazut mai putin in Romania comparativ cu UE

de Bianca Tila
05 Feb 2024
Preturile produselor au afisat in luna decembrie 2023, fata de luna noiembrie 2023, o scadere de 0,9% in Uniunea Europeana si un declin de 0,8% in...

Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate intrepriderilor a crescut cu 13,1%

de Bianca Tila
22 Ian 2024
Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor a crescut in primele 11 luni ale anului trecut, in termeni nominali,...

Portofoliul de asigurari Aeron Romania va fi preluat de Asirom

de Bianca Tila
17 Ian 2024
Portofoliul de asigurari al sucursalei Aeron in Romania va fi transferat la Asirom Vienna Insurance Group, in urma achizitionarii de catre Vienna...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]