Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 idei de afaceri ciudate care au facut bani neasteptati

de Florin Amariei 28 Ian. 2020 10385
3.59 din 39 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cele mai cunoscute idei de afaceri aplicate la nivel mondial ne sunt, in mare parte, cunoscute tuturor. Dar care sunt afacerile care au facut bani in cel mai neasteptat loc posibil? Iata 4 dintre ele!

Mai conteaza daca au aparut dintr-o prostie? 
 
1. Piatra
Ti-ar placea sa ai cel mai bun prieten o piatra, pe care sa o iubesti neconditionat, sa o ingrijesti si chiar sa dormi cu ea?
 
Acesta este una dintre cele mai “speciale” idei cu adevarat de milioane cu care Gary Dahl a facut bani din piatra seaca. La propriu.
 
Ideea vanzarii unei pietre a parut ridicola la prima vedere, insa, Gary Dahl a gasit modalitatea perfecta prin care a transportat o roca in milioane de dolari, intr-o perioada relativ scurta, de cateva luni.
 
Dahl, fost executiv intr-o agentie de publicitate, vinde pietre pe post de animale de companie, pentru 3.95 dolari. Profitul pentru fiecare vanzare este de 3 dolari.
 
Ce este asa special la aceste pietre, in afara pretului?
 
Omul de afaceri a vandul rocile ca animale de companie, pe care nu trebuie sa le ingrijesti. Acesta a completat pachetul “Pet Rock” cu un manual si instructini de folosinta, i-a adaugat accesorii precum un pat de paie in care piatra ar putea sa doarma, si chiar o cutie de transport pentru animale.
 
Pietrele personalizate au prins imediat la public, iar succesul a venit instant, transformandu-se, in 1975, intr-un trend extrem de “la moda”.
 
2. 1 dolar pentru un pixel
Alex Tew este posesorul celei mai animate de bannere pagina web.
 
Povestea a inceput atunci cand, britanicul in varsta de 21 de ani a creat o pagina de start prin care a vandut publicitate cu 1 dolar pentru un milimetru de pixeli. Scopul a fost unul si mai nobil: Veniturile astfel obtinute aveau sa-l sustina la facultate.
 
Agentiile de publicitate au “devorat” instantaneu cazul de caritate al baiatului, pagina milliondollarhomepage.com umplandu-se de bannere mai mici sau mai mari.
 
Site-ul si-a vandut in totalitate spatiul de pixeli intr-un an.
 
3. Gaze... naturale?
Joel Comm s-a gandit la acest lucru, si a lansat “a doua generatie” a celebrei perne whoopee, dar de data aceasta, tehnologizata. Joel a dezvoltat o aplicatie pentru iPhone, denumita iFart, care functioneaza la fel ca predecesoarea sa. Trage parturi, si inca unele diversificate, astfel incat iti poti alege in functie de preferinta.
 
Rusinoasa aplicatie are un pret de 99 dolari, dar posesorii de iPhone nu s-au sfiit sa si-o achizitioneze. Cererea imensa a intrat si in atentia presei, vestea aparitiei unei astfel de aplicatii propagandu-se rapid. Tinerii din toata lumea pusi pe soti isi pot alege dintre 26 de feluri zgomote provocate de gazele la stomac, ele cuprinzand de la “Fart-a-Friend” (n.r: Partaie un prieten) pana la functia de inregistrare a parturilor.
 
Aplicatia a fost descarcata de 113.885 ori doar in primele doua saptamani. De aici si concluzia initiatorului: “Daca toata America ar dona atat cat au platit pentru descarcarea iFart, Haiti ar fi salvat”.
 
In prezent, aplicatia a fost descarcata de peste 600.000 de ori, ce a adus companiei InfoMedia, detinuta de Joel Com, suma de 400.000 de dolari.
 
4. icanhascheezburger.com
Conceptul de a crea legende si de a face vedete din niste animalute surprinse in situatii ridicole, amuzante sau absurde, a inceput de la o poza a unei pisici foarte grase postate pe un site si s-a incheiat pentru Eric si Kari cu miliarde de dolari.
 
Scopul initial a fost de a o face cunoscuta “micuta” pisica si pentru alti oameni. Au urmat o serie de poze cu aceeasi pisica grasa ce incerca sa obtina un cheeseburger, in cele din urma vizitatorii incepand sa prezinte si alte si alte creatii proprii.
 
Apoi, a urmat crearea site-ului “Icanhascheezburger.com“, numele domeniului venind de la textul pe care l-au atasat fotografiei initiale, ” I can has cheezburger?”
 
Site-ul primeste in prezent mai mult de 35 de milioane de “vedete” pe luna si peste 8.000 de observatii zi de zi.
 
Tu in ce idee nebuneasca ai investi? Nu uita sa iti pui planul de afaceri la punct prima data! S-ar putea sa faci bani neasteptati si sa fii nevoit sa administrezi o astfel de afacere.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: idei de afacericiudatebaniprofitabile

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.59 din 5 - 39 voturi.

Articole conexe

ANAF incepe controalele pentru banii obtinuti din afaceri online

de Florin Amariei
10 Nov 2021
ANAF a anuntat ca incepe controalele pentru toti banii obtinuti din afaceri online, precum monetizarile atrase din Youtube, Facebook, Instagram sau...

5 idei de afaceri ideale pentru 2020

de Florin Amariei
22 Oct 2019
Un nou an, un nou inceput, nu? Ei bine, am cercetat si am gasit 5 idei de afaceri ideale pentru anul 2020. Poti profita de ultimele luni ramase din...

Idei de afaceri in care poti investi fara frica

de Florin Amariei
16 Feb 2021
Iti prezentam cateva idei de afaceri in care poti investi fara frica. Nu uita, insa, ca orice business are riscul sau. Trebuie, totusi, sa fii atent...

8 idei de afaceri mici si profitabile in 2019

de Florin Amariei
19 Sep 2019
Aproape 21 de milioane de americani au propria lor afacere care functioneaza si in prezent. Acest numar este egal cu aproximativ toata populatia...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]